Team Sky zonder echte kopman naar Giro d’Italia

donderdag 24 april 2014 om 12:35
Salvatore Puccio

foto: Sirotti

Team Sky heeft haar negenkoppige selectie voor de Ronde van Italië bekend gemaakt. De Britse formatie verschijnt met een aantal goede renners aan het vertrek, maar moet het doen zonder echte kopman. Richie Porte zou het keurkorps van Sir Dave Brailsford aanvankelijk leiden, maar zag daar door ziekte vanaf. De meest vooruitgeschoven pion voor het klassement zal daardoor de 29-jarige Dario Cataldo zijn. De Italiaan werd in het verleden twee keer twaalfde.

Sebastian Henao is met zijn twintig jaar de Benjamin van de ploeg, terwijl er met Edvald Boasson Hagen en Ben Swift twee mannen mee gaan die in vorm zijn. ”We hebben een mooie samenstelling gemaakt en kunnen niet wachten om van start te gaan. Niet alleen omdat de start in Noord-Ierland is, maar ook om te presteren voor onze Italiaanse fans”, klinkt Brailsford enthousiast. Tijdens de editie van 2013 was Sky ProCycling nog goed voor twee etappezeges in de Laars.

Ier Philip Deignan
Voor Philip Deignan is het wél te doen om de start in Noord-Ierland. ”Toen ik hoorde dat de Giro van start zou gaan in Noord-Ierland, heb ik mezelf ten doel gesteld daar bij te zijn. We gaan daar naartoe met een goede mix van jonge talenten en ervaren krachten. We kijken er allemaal naar uit. Ik ben opgegroeid in County Donegal (één van de drie graafschappen van Ulster die geen deel uitmaken van Noord-Ierland, red.) en had nooit durven dromen dat ik een grote ronde in Ierland zou kunnen rijden. Dit is mijn kans en ik ga van elke minuut genieten voor de ogen van mijn vrienden en familie.”

Dario Cataldo
Ook Dario Cataldo kijkt uit naar de ronde van zijn thuisland. ”Dit wordt mijn zevende Giro, een wedstrijd met een speciale plek in mijn hart. Het heeft namelijk een grote historie en toen ik opgroeide droomde ik al om wedstrijden te rijden in mijn eigen land. Zonder twijfel durf ik te zeggen dat deze koers mij heeft aangezet tot wielrennen als een klein jongetje. Voor Italianen is dit dé koers van het jaar.”

Vorig seizoen
Afgelopen jaar wist Team Sky tweede te worden in La Corsa Rosa. Rigoberto Urán bleek tijdens de bergetappes de grootste uitdager van eindwinnaar Vincenzo Nibali, terwijl Sir Bradley Wiggins eigenlijk was aangeduid als kopman. De Olympisch kampioen tijdrijden maakte die rol echter niet waar en besloot na dertien etappes huiswaarts te keren. Urán, tegenwoordig rijdend in het shirt van Omega Pharma-Quick Step), won zodoende de tiende etappe naar Altopiano del Montasio. Eerder snelde de Britse stoomtrein al naar de winst in de ploegentijdrit op dag twee. Dat leverde debutant Salvatore Puccio (foto), die er dit jaar weer bij is, een dag in de roze leiderstrui op.

Selectie Team Sky voor Giro d’Italia 2014
flag-no Edvald Boasson Hagen
flag-it Dario Cataldo
flag-ie Philip Deignan
flag-at Bernard Eisel
flag-co Sebastian Henao
flag-gb Peter Kennaugh
flag-it Salvatore Puccio
flag-by Kanstantsin Sivtsov
flag-gb Ben Swift

Lees meer over de selecties van andere ploegen: FDJ.fr

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone