Team Sky gaf Sosa de vrijheid om aan te vallen

zondag 17 februari 2019 om 09:41

foto: Cor Vos

Team Sky is nog niet kansloos voor de eindzege in de Tour Colombia 2.1. De Britse sterrenformatie kan met Iván Ramiro Sosa en Egan Bernal nog twee renners uitspelen in de afsluitende bergrit naar de Alto de Palmas. Die eerste mocht in de voorlaatste etappe voor eigen kans gaan, zo verklaart ploegleider Nicolas Portal.


Sosa eindigde uiteindelijk als vijfde in La Union, waardoor hij in het klassement is opgeschoven naar plaats vier. Zijn achterstand op Julian Alaphilippe bedraagt echter wel 29 seconden. “Iván vloog echt de laatste klim op. We gaven hem dan ook de vrijheid om voor een klassement te gaan”, zo schetst de Fransman de ploegtactiek.

“In de achtervolgende groep streed Bernal met de overige klassementsrenners zoals Urán en Quintana. Iedereen keek naar Egan”, aldus Portal. Mede hierdoor staat de titelverdediger nu negende, op ruim één minuut van Alaphilippe.

Froome opgehouden door val
Sosa en Bernal doen kortom nog mee om de eindzege, in tegenstelling tot Chris Froome. De viervoudig Tourwinnaar is inmiddels weggezakt naar plaats negentig, op ruim een half uur van de leider. De Brit werd echter al vroeg in de etappe opgehouden door een val. “Het gebeurde vlak na de neutralisatie”, zo vertelt Aevolo-renner Riley Sheehan aan Cyclingnews.

“Het tempo lag enorm hoog. Renners van Team Sky, Movistar en Astana gebruikten hun ellebogen om op te schuiven. Het leek wel de aanloop naar een massasprint. De helft van het peloton ging tegen de vlakte, al viel Froome zelf niet. Vanaf dat moment was het peloton weg, ondanks een verwoede achtervolging”, aldus de 18-jarige Amerikaan.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Giro 2019

Headlines

Materiaalzone

Populair