Annemiek van Vleuten voor twee jaar naar Movistar: “Zuiderse cultuur bevalt me enorm”

maandag 31 augustus 2020 om 18:04
Annemiek van Vleuten voor twee jaar naar Movistar: “Zuiderse cultuur bevalt me enorm”

© Cor Vos

Drie weken geleden meldde WielerFlits al in primeur dat wereldkampioene Annemiek van Vleuten dicht bij een overstap naar Team Movistar stond. Zonet heeft het Spaanse WorldTour-team de transfer bevestigd. Van Vleuten tekent er een overeenkomst voor twee jaar. “Team Movistar voelt al jaren als een Spaanse familie voor mij.”

“Met de komst van Van Vleuten zet Movistar een grote stap voorwaarts in haar doel om een referentie te worden in WorldTour-peloton bij de dames”, aldus het persbericht van de Spaanse ploeg. “We hebben dezelfde ambitie zoals we de afgelopen decennia hadden met het mannenteam.”

“Mijn geschiedenis met Team Movistar gaat vele jaren terug”, vertelt Van Vleuten in de communiqué. “Ik leerde de ploeg beter kennen toen ik trainingsritten met hen deelde tijdens mijn hoogtestages in de Sierra Nevada in 2014. Ik vond de ervaring erg leuk; het voelde als een Spaanse familie voor mij.”

Tafeltennisen met Valverde
“Ik voelde me er meteen welkom. Het was ook het eerste professionele herenteam dat me uitnodigde om mee te doen aan een duurtraining. De sfeer was ontspannend: geen stress tijdens de training, ik werd opgewacht na de beklimmingen en elke avond aten we samen. En ik genoot van het tafeltennissen met Alejandro Valverde.”

Van Vleuten ziet nu dezelfde cultuur bij het damesteam als wat ze zes jaar geleden al zag in de Sierra Nevada. “Een geweldige groep dames. Het project trekt me enorm aan en ik kijk er ook naar uit om samen te werken met Patxi Vila, hoofd van de performance cel. Ik kijk er naar uit om samen met het hele team te verbeteren. Ik hoop dat zij ook mij kunnen helpen om nog sneller te worden, ook op de Canyon-tijdritfiets.”

Ervaring doorgeven
“Ik ben niet meer de jongste van het team, maar ik ben super ambitieus en wil nog steeds presteren. Ik denk nog niet aan het einde van mijn carrière, maar aan hoe ik nog kan beter worden. Ik hoop trouwens dat deze stap me kan helpen nieuwe energie te vinden. Ook om mijn ervaring door te geven aan deze dames. Ik werk graag met jonge atleten, hen helpen en het Spaanse wielrennen ondersteunen wordt echt een doel.”

“Natuurlijk wil ik zelf wedstrijden blijven winnen, maar het gevoel om een teamgenoot te zien winnen nadat je haar hebt geholpen, is ook van onschatbare waarde. Misschien zelfs meer dan zelf winnen. Hopelijk kunnen mijn nieuwe ploeggenoten af en toe eens profiteren als de concurrentie mij in de gaten houdt.”

Latino-bloed
Tot slot heeft Van Vleuten het nog over de zuiderse cultuur. “Ik heb het gevoel dat er wat Latino-bloed in mij ziet. Ik voel me echt thuis als ik naar Zuid-Europa ga. De mentaliteit van Spanjaarden, met een goed gevoel voor humor, zorgt voor een omgeving waarin je je thuis voelt, en die je meestal sterker maakt. Het gaat om hard werken, maar ook om plezier hebben. Een gelukkige wielrenner presteert beter!”

Dit artikel delen:

38 Reacties

chasse patat 31 augustus 2020 om 18:09

Complimenten Wielerflits dat jullie dit nieuws al eerder konden brengen (al was het nog niet officieel).

Verweggistan 31 augustus 2020 om 18:17

Logische stap, Movistar zet ook bij de mannen al alles op de ouderen.

AnderJ 31 augustus 2020 om 18:18

Ze gaat toch niet naar Israel Start Up?

Verweggistan 31 augustus 2020 om 18:21

Is waar. Ze zetten bij movistar slechts in op een oudje. Israel verzameld ze.

AnderJ 31 augustus 2020 om 18:23

Maar goed, misschien is Van Vleuten samen met Valverde het begin van een kwartet. Of als het over oudjes gaat: een bridgepaar. Wel heb ik het idee dat Van Vleuten (nog of al) dichter bij haar absolute top zit dan Valverde. Misschien komt het door het vreemde seizoen maar die hebben we nog niet gezien.

detac 31 augustus 2020 om 21:32

Mas is 25 wat noem je oud?

EducationSecond 31 augustus 2020 om 18:46

Gelijk de beste renner van Movistar, inclusief de mannen.

Kannibaal van Schepdaal 31 augustus 2020 om 19:27

Soler moet in zijn huidige vorm inderdaad harken om bergop in het wiel te zitten.

Murcia 31 augustus 2020 om 18:56

Gewoon een goede stap van haar en Movistar, Ik vind het altijd wel mooi als de toppers voor verschillende ploegen rijden. Het nadeel voor Movistar kan zijn dat ze de belangrijkste wedstrijden in het dameswielrennen in een Oranje truitje rijdt.

Jacob Lohof 31 augustus 2020 om 18:56

Wat negatieve reacties weer hierboven, maar ja niet voor niks geel zwart, arrogante Nederlanders. Snap goed dat ze daarom niks te maken wil hebben met Nederlandse ploeg en zeker met Jumbo.
Movistar altijd in aanval daar houd ik val IPV defensieve rijden

rput 31 augustus 2020 om 19:02

Ik heb nog eens gekeken, maar de enige negatieve reactie is die van jou… Gaat het verder wel goed?

stark72 31 augustus 2020 om 19:07

Jacob had deze post al tijden klaar. Beetje jammer dat niemand echt negatief reageert maar dat boeit Jacob niet hij moet en zal nu eenmaal wat negatiefs over JV, arrogante Nederlanders zeggen. Nou knap hoor.

Barry Batsbak 31 augustus 2020 om 19:27

Heeft er iemand een pleister voor Jacob?

Sephiroth 31 augustus 2020 om 21:49

Haha wat een mislukte trol ben je toch ook. Ik, als tjv volger, vind dit een super leuke move voor haar.

Frank V 31 augustus 2020 om 21:55

Wat doe jij allemaal @Jacob Lohof?

Caravaggio 31 augustus 2020 om 18:57

AVV heeft dit jaar al evenveel overwinningen behaald dan Movistar podiumplaatsen behaald heeft. Ze heeft al 6x zo veel overwinningen dan de hele ploeg samen.

Movistar heeft geluk dat het systeem van promoties en degradaties uit de WT net aangepast is, want ze zijn met voorsprong de slechtste WT-ploeg dit jaar.

rput 31 augustus 2020 om 19:00

Leuk voor haar en Movistar. Hopelijk brengt het inderdaad wat ze hoopt. En nog even wat klein gezever: Latino betreft een Latijns-Amerikaanse achtergrond, en niet een Spaanse.

Jacco van Stierop 31 augustus 2020 om 19:43

Onhandig vertaald inderdaad. Van Vleuten zegt in de persverklaring:
“Y sobre la cultura latina: sí, la verdad es que ya me siento como si tuviese sangre latina. »
In het Nederlands zou je het kunnen vertalen met ‘mediterraan bloed’, om misverstanden te voorkomen.

On: Voor beide partijen een goede zaak. Voor Movistar om het niveau flink op te krikken, voor Van Vleuten om haar open blik nog meer te verruimen.

Franco Ballerini 31 augustus 2020 om 19:11

Heel fijn dat zij zich daar thuis voelt en als grote fan van Annemiek gun ik haar uiteraard het beste. Maar bij gevoel voor humor denk ik niet onmiddellijk aan de op mij altijd zeer serieus en ernstig overkomende Spanjaarden.

Jean Dumas 31 augustus 2020 om 19:28

Wat een nare reacties. Deze vrouw is een sieraad voor de sport.

Ben Geerts 31 augustus 2020 om 20:36

En zo is het maar net….+1

Sephiroth 31 augustus 2020 om 21:47

Helemaal mee eens

Jerry 1 september 2020 om 07:44

Welke nare reacties??

debarreman 31 augustus 2020 om 19:28

Fijn als ze daar op een mooie manier haar loopbaan kan vervolgen.
En hopelijk in de koers niet de de ploegleiders van de mannen in de auto. Die zijn qua taktisch inzicht en teambuilding totaal incompetent.

Mario de Vries 31 augustus 2020 om 19:44

Wel vreemd dat Mitchelton stopt

Jerry 1 september 2020 om 07:43

tsja, daar is gewoon geen geld. Dan zijn de vrouwen als eerste de klos….

SpeedyLegs 31 augustus 2020 om 19:45

Altijd goed te horen dat iemand voor de cultuur gaat en niet voor meer geld. Zouden er meer moeten doen!

john 1 september 2020 om 09:16

Van Cultuur kan je moeilijk eten en huur betalen of huis kopen

Vlinder 31 augustus 2020 om 19:59

Mooi, heel mooi. Goed dat de Nederlandse vrouwen verspreidt blijven over diverse ploegen en dit kan een goede impuls in Spanje geven. Bovendien krijgt ze daar veel vrijheid. Heeft ze nodig. Ben enigzins toch verbaasd. In een interview (ik dacht bij een In het wiel podcast) zei ze ‘keep challenging’ toen het over een contract tekenen ging, dus gingen mij gedachten naar Sunweb hahaha. Mooi op het verkeerde been gezet.

rosencrantz 31 augustus 2020 om 20:32

Bij AD: “Jumbo heeft mij niet gecontacteerd'”

Sephiroth 31 augustus 2020 om 21:47

Lijkt mij een zeer passende ploeg voor haar. Met al die avonturen van haar de laatste tijd. Hopelijk weet ze enkele rensters ermee te motiveren dat ze meer kunnen dan gedacht.

AWestie 31 augustus 2020 om 23:20

Ik las via de NOS dat het vrouwenteam Mitchelton Scott ook zou stoppen. Heb ik dat nieuws over het hoofd gezien of is dat ook een kleine primeur?

ml92 1 september 2020 om 12:49

Volgens mij slaat die zin vooral op het feit dat Scott stopt als fietsensponsor bij de vrouwen, niet zozeer dat de hele ploeg ermee stopt. Een beetje een rare zin die je makkelijk verkeerd kan lezen. Overigens vind ik het wel bijzonder nieuws dat Scott stopt (bij de vrouwen) en heb ik dat bericht nog niet ergens anders voorbij zien komen. Ben ook wel benieuwd of dat nog invloed heeft op de sponsoring van de mannenploeg.

VerstandOpNul 31 augustus 2020 om 23:49

edit wf: niet doen

kkv81 1 september 2020 om 00:04

Zo praat je niet over vrouwen. Laat je moeder dit maar niet lezen en ga maar lekker slapen.

robinski99 1 september 2020 om 03:29

Is niet echt verstand op nul, maar bij . . . . . .

Jerry 1 september 2020 om 07:13

Wijs besluit, een ploeg die haar de vrijheid geeft om weer alleen op een berg te gaan zitten, waar ze ook af en toe met de mannen mee kan en die ook nog eens goed betaald.
En ook logisch dat Jumbo haar niet in de ploeg wilde hebben. Ze hebben aangegeven een ploeg op te willen bouwen, met jeugdige talenten en Vos als ervaren kopvrouw. Dan ga je naast Vos niet nog een kopvrouw aantrekken die ook nog eens nooit in dat geel zwart zal rijden de komende tijd.

Kortom, Movistar had een boost nodig om in the picture te komen en Jumbo-Visma heeft een lange termijn visie. Iedereen happy dus!

Paul Bus 2 september 2020 om 10:57

Als Annemiek zich senang voelt bij Movistar is alles okay gun haar nog mooie jaren sieraad voor de wielersport

Headlines

Materiaalzone

Populair