Team Medellín vliegt voor vier koersen naar Europa

vrijdag 10 juli 2020 om 18:59
Team Medellín vliegt voor vier koersen naar Europa

Óscar Sevilla namens Team Medellín - foto: Cor Vos (archief)

De Colombiaanse continentale ploeg van Team Medellín komt dit najaar voor zeker vier UCI-wedstrijden naar Europa. Het team van kopman Óscar Sevilla maakt de oversteek later dan gepland, omdat de Ronde van Portugal en de Ronde van Qinghai Lake uitgesteld en afgelast zijn.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat Team Medellín op 19 juli met veel andere Colombiaanse topsporters, waaronder veel WorldTour-renners, naar Madrid zou vliegen om zich in Europa voor te bereiden op de herstart van het seizoen. Door de kalenderwijziging heeft het team dat uitgesteld.

Óscar Sevilla op Spaans kampioenschap
Twaalf wedstrijden hebben al toegezegd een plek vrij te hebben voor Team Medellín, waaronder een viertal in Europa. Voor Óscar Sevilla, die eind september zijn 44ste verjaardag viert, begint het in het weekend van 23 augustus met het Spaans kampioenschap.

Daarna volgen nog de Ronde van Roemenië (8-13 september), de Ronde van Luxemburg (15-19 september) en de Ronde van Slowakije (16-19 september). Daarnaast hoopt Medellín om de uitgestelde Ronde van Portugal nog te rijden.

Zuid-Amerikaans programma
Vanaf oktober heeft de ploeg ook nog een reeks aan Zuid-Amerikaanse wedstrijden op het programma staan, waaronder de rondes van Guatemala, Venezuela en de Ronde van Colombia en de Clásico RCN in eigen land. Vanwege de lange pauze heeft Team Medellín ook besloten om eind december nog de Ronde van Costa Rica te betwisten, meldt het in een persbericht.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone