Team Ineos verrast met komst ex-mountainbiker Brandon Rivera

donderdag 21 november 2019 om 12:08
Team Ineos verrast met komst ex-mountainbiker Brandon Rivera

foto: Cor Vos (archief)

Team Ineos heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Brandon Rivera. De 23-jarige Colombiaan komt over van het continentale GW-Shimano, maar heeft een groter verleden in het mountainbiken. In dat wereldje heeft Rivera ook een vriendschap opgebouwd met Egan Bernal.

Rivera tekent bij Team Ineos een contract voor twee jaar. Afgelopen seizoen won hij in Mexico het Pan-Amerikaans kampioenschap tijdrijden. Rivera noemt het een ‘gouden kans’ die hij krijgt bij de Britse sterrenformatie.

“Ik ben opgegroeid als mountainbiker, maar ik hou ook van klimmen, tijdrijden en eendagskoersen. Ik ben klaar om mijn ploeggenoten te helpen, maar ook voorbereid om het beste te halen uit alle kansen die ik krijg”, zegt Rivera. “Ik wel zoveel mogelijk leren. Het is mijn eerste jaar in de WorldTour en ik koers straks met ervaren renners.”

Vrienden met Bernal
Xabier Artetxe is coach bij Team Ineos en hij kent het verleden van Rivera goed. “Toen hij jonger was, waren Egan en hij de beste mountainbikers in Colombia. Ze waren de grootste rivalen maar zijn ook heel goede vrienden. Ze trainen veel samen, dus Egan kan hem zeker helpen om zijn plek te vinden in de ploeg”, zegt Artetxe.

“We kennen elkaar al sinds we tien zijn. Toen begonnen we in Zipaquirá”, blikt Rivera terug. “We hadden allebei veel dromen, dus dat we nu weer samen rijden is ongelooflijk. Ik moet hem bedanken, omdat hij al die jaren met mij rijdt en altijd in mij heeft geloofd.”

Rivera is klaar voor de stap naar de WorldTour, denkt Artetxe. “Hij kan een goede helper worden. Hij rijdt sterke tijdritten, kan goed klimmen en is snel als gesprint wordt in een kleine groep. Hij is gemotiveerd om deze kans te pakken. Het is wel belangrijk dat hij weet hoe we werken en dat hij went aan het niveau”, aldus de coach.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Kannibaal van Schepdaal 21 november 2019 om 13:00

Het Spaanstalige legioen van jonge talenten bij Ineos wordt nog wat groter.

Bernal, Carapaz, Sosa, Narvaez, Rodriguez, Rivera.

Het rijk van Froome en Thomas loopt op zijn laatste benen, dat moge (nog wat meer) duidelijk zijn.

0
heuvelcolombia 21 november 2019 om 16:49

+ Castroviejo en Henao.

Wat bedoel je met het rijk van Froome en Thomas? Knechten zoals Stannard, Rowe, Knees en Puccio?

0
Kannibaal van Schepdaal 21 november 2019 om 22:53

Ik bedoel dat ze duidelijk aan het selecteren zijn om Bernal en in mindere mate Carapaz bij te staan met knechten die ze kunnen aanspreken in hun moedertaal.

In het verleden namen ze vaak Engelstalige knechten aan zoals Geoghegan Hart, Doull, Lawless, Dibbon, Boswell, Deignan, Kennaugh, terwijl ze nu blijkbaar meer hun pijlen richten op knechten die Spaans spreken.

0
OliverNaesen 21 november 2019 om 18:07

Lijkt me meer een Leonardo Basso dit, maar ik laat me graag verassen

0
Merlinappa 22 november 2019 om 08:13

Ik laat me toch niet graag verassen. Verrassen heb ik minder moeite mee ;)

0
Sauerpraum 21 november 2019 om 18:50

En weer een artikel met een fout erin… “Ik wel zoveel mogelijk leren.”

Amateuristisch…

0
Verweggistan 21 november 2019 om 19:23

Ze kwamen er achter dat ze nog renners tekort hadden voor 2019 en hebben dan maar een junior en een vriendje van Bernal binnengehaald?

0
JayJay 21 november 2019 om 20:12

Het geld is op?

0
Lance4eva 23 november 2019 om 07:51

Ik krijg jeuk in mijn klauwen van INEOS.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone