‘Team DSM moet nu vol inzetten op Bob Jungels’

zondag 7 augustus 2022 om 09:00
‘Team DSM moet nu vol inzetten op Bob Jungels’

foto: Cor Vos

Podcast

In de nieuwe aflevering van de WielerFlits Podcast bespreken Maxim en Youri het laatste transfernieuws. Wie gaat waarheen en welke transfers zijn nog in de maak? Beluister het hier!

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Het is begin augustus en dus is het hoog tijd om te kijken naar de transfermarkt. Zowel in het mannen- als het vrouwenpeloton draait de mallemolen van slinkse managers, gigantische contracten en wilde geruchten op volle toeren.

De WielerFlits Podcast doet een poging orde in de chaos te scheppen en brengt een update over het transfernieuws. Én de mannen hebben geoefend op de uitspraak van Deense namen – luisteren dus!

Luister hierboven naar de podcast en abonneer je via je favoriete podcastapp.
iTunes
Spotify
RSS-feed

Dit artikel delen:

39 Reacties

Alfons Haavers 5 augustus 2022 om 14:46

Jungels reed een goede Tour, maar is hij nu helemaal ‘terug’? Vraag me af of hij bv. in de klassiekers nog kan meespelen voor winst, ik denk dat dat moeilijk wordt. Echt een klassement rijden in een grote ronde denk ik ook niet meer.

Probleem voor DSM is dat het snel gaat op de transfermarkt en er maar weinig toppers meer beschikbaar zijn. Komt er nog bij dat het team wellicht minder aantrekkelijk is geworden vanwege al die shenanigans de afgelopen seizoenen.

Dan wordt het een beetje pakken wat je pakken kan (en renners proberen overtuigen met een beter contract dan de concurrentie bereid is te bieden).

0
Shinzawai 5 augustus 2022 om 14:51

Kragh Andersen viel qua prestaties ook vaak tegen, dus wat dat betreft zouden ze er niet direct op achteruit gaan. De grote vraag is natuurlijk wat Jungels zelf wil. Ik neem aan dat Ag2r hem ook niet graag ziet vertrekken, aangezien Champoussin al weggaat en er vooralsnog zeer weinig tegenover staat.

0
SolitaryShell 5 augustus 2022 om 15:10

Zelfs als je die shenanigans buiten beschouwing laat, dan nog ga je als topper of subtopper wel drie keer nadenken om te tekenen bij een ploeg die volgend jaar echt niet WorldTour-waardig is.

0
Ardoisier 5 augustus 2022 om 15:29

Echt, had nog nooit van “shenanigans” gehoord. Even opgezocht, maar het bestaat en is geen geintje. Dank om het hier te gebruiken. Weer wat geleerd.

0
steven2743 5 augustus 2022 om 16:45

Ik kende het woord “shenanigans” alleen als het Amerikaanse synoniem voor de geslachtsdaad. Ik heb woord ook even opgezocht; nu weet ik dat het geintjes betekent en nu begrijp ik ook het gebruik als synoniem.

0
De Wallaby van Wormerveer 5 augustus 2022 om 22:02

Ik ken Shenanigans van merry & Pippin uit Lotr en Gandalf is er niet altijd zo blij mee

0
klootje kriekeljon 5 augustus 2022 om 23:59

Net als die voetballer die naar Engeland gaat met de voornaam Jizz.

0
Dikke Kater 5 augustus 2022 om 14:56

Sensatiekop. Bij deze t.b.v. Wf een click en reactie. De podcast mag iemand anders kijken.

On
Ik zou niet teveel geld uitgeven aan Jungels. Leuk die tourrit, maar de laatste jaren is het verder niet veel qua prestaties.

0
Anton van Valouwe 5 augustus 2022 om 15:02

Gelukkig MOET DSM niets, 1 zwaluw……

0
Maillot à Pois 5 augustus 2022 om 16:01

De vraag is nog maar of Jungels zelf veel zin heeft om van ploeg te veranderen.
AG2R is hem steeds blijven steunen in een lastige periode en wil zelf ook met hem door. Hij heeft bovendien een vertrouwensrelatie met ploegleider Julien Jurdie.
Mijn inschatting is dat hij gewoon verlengt.

0
oostrijck 5 augustus 2022 om 21:28

Mee eens. Het zou logisch zijn wanneer Jungels niet van ploeg wisselde.

0
Arema Pro Cycling Team 5 augustus 2022 om 17:00

Gelukkig moet DSM helemaal niks.

0
jv88 5 augustus 2022 om 17:41

Alsof Jungels de redder in nood is. Dat is toch ook geen kopman!

0
assen 5 augustus 2022 om 18:05

Als je het van Jungels moet hebben… geen 1e rangs coureur (meer)

0
Zen Hooligan The Shakra Jugend 5 augustus 2022 om 18:11

Toch apart van DSM om een team te sponsoren waar de chemie duidelijk ver te zoeken is.

0
Reutemeteut 5 augustus 2022 om 21:04

Heb je lang over deze nagedacht?

0
jv88 6 augustus 2022 om 01:25

Hmm vind hem toch niet slecht verzonnen

0
oostrijck 6 augustus 2022 om 14:55

Tamelijk briljant zelfs.

0
Wheely 6 augustus 2022 om 15:08

Ik kende hem al maar hij blijft kloppen als een bus.

0
de allergrootste 6 augustus 2022 om 07:00

Die gaat gewoon terug naar quickstep om hoog tempo bergop te rijden in het treintje voor Evenepoel

0
plattenband 6 augustus 2022 om 11:13

zouden ze inderdaad beter doen.

Ik ben nog steeds benieuwd wie ze gaan strikken die écht die deftige klimmersbenen heeft om zich terecht 1ste luitenant te gaan noemen. Zo iemand die bijna zelf de capaciteit heeft om tot het laatst mee te gaan.

0
Johnny7 6 augustus 2022 om 15:00

Dat is dan Hirt die ze gehaald hebben. Maar heb al eerder geschreven dat ik zijn bovengemiddelde prestatie in de Giro van dit jaar niet een vervolg zie krijgen. En als hij wel dat niveau kan laten zien dan vraag ik me af of Remco misschien voor hem moet gaan knechten.

0
McMulenga 7 augustus 2022 om 08:41

Die 6e plek van Hirt was knap hoor, maar dat had hij volledig aan zijn break always te danken. Hij behoorde daar nipt tot de beste 15 klimmers. En dat deelnemersveld was sowieso vrij matig.

0
Panache 7 augustus 2022 om 12:19

Jan Hirt is een derde week renner, specialiteit dieselcapaciteiten en herstelvermogen. Jan Hirt kan je makkelijk onderschatten door te kijken naar zijn relatieve niveau in week 1 en 2, maar het begint voor hem pas in week 3. Daar onderscheid de groteronderenner zich van de rest.

0
platteprijs 6 augustus 2022 om 07:38

Ik kan me bijna niet voorstellen dat beide heren dit echt menen.

0
Limal 6 augustus 2022 om 09:09

Ik reageer in dezelfde stijl als de titel van dit artikel: Team DSM had de afgelopen jaren meer moeten inzetten op het welbehagen van hun (aanstormende) toppers.

In mijn bijhorende podcast volgt de onderbouwde genuanceerde uiteenzetting, maar ik verwacht niet dat daar iemand gaat naar luisteren ;-)

0
Gijsbert Van Beers 6 augustus 2022 om 10:49

Ik heb inderdaad net zoveel met dit soort titels als jij Limal. Maar ik ga jouw podcast niet luisteren, want nuance is niet aan mij besteed ;-)

0
Seppie 6 augustus 2022 om 12:51

Eens en dat zonder je podcast gehoord te hebben

0
Panache 7 augustus 2022 om 12:24

Het heeft er ook alle schijn van dat DSM het spel volledig eerlijk wil spelen en weg blijft van alles waar discussie over is. Geen TUE’s, geen ketonen, geen doktoren met reputatie, etc. Het wordt op die wijze moeilijk om competitief te zijn en dát is misschien wel net zo’n grote oorzaak voor de onvrede als de coöperatieve cultuur die er overheerst. Komt dit ook aan bod in je podcast die niemand luistert Limal?

0
Limal 7 augustus 2022 om 15:56

Uiteraard komt ook dat aspect aan bod, Panache! En nog veel meer, zoals o.a.:
– de vaststelling dat de meeste renners niet plots stukken beter (of slechter) rijden als ze weggaan bij DSM (is het voordeel van ketonen etc overdreven, of is er een andere verklaring?)
– het feit dat van bijvoorbeeld Tusveld geweten is dat hij een astmapuffer gebruikt voor elke wedstrijd, dus dat DSM wel degelijk TUE's gebruikt (in beperktere mate dan anderen?)
– de vraag of een ploegleidersstaf waarin geen voormalige toprenners zitten, maar steeds meer ex-renners van Spekenbrink, een goede of een slechte zaak is
– de vraag waarom andere teams uit de MPCC schijnbaar minder vaak getroffen worden door ontevreden renners / vroegtijdige vertrekkers.

Het wordt een niet te missen podcast van vijf uur lang! (maar mijn bericht kaartte toch vooral de titel van het artikel aan en het gegeven dat de meesten van ons rageren zonder ooit de podcast te beluisteren…)

0
paustovski 6 augustus 2022 om 10:45

Er zitten vreemde geluidjes in deze podcast.

0
plattenband 6 augustus 2022 om 11:18

Jungels…

zijn 11de profjaar aan het volmaken en nog net geen 30 jaar oud.

Bij hem heb ik zo al het gevoel van de eeuwigdurende peletonvuller. Zo’n beetje type Uran. Al jaaaaaren aanwezig en hier en daar een uitsmijter. Maar eerder het type waarvan je het gevoel hebt dat het normaal is dat hij ertussen zit, maar niet veel meer dan dat.

Beleeft Jungels nog eens een zoveelste jeugd en komt hij dus nog eens boven water? Hopelijk voor hem. Misschien zou hij wel kunnen fungeren als een luitenant voor Rev. Maar of ‘m dat wil?

0
Gijsbert Van Beers 6 augustus 2022 om 11:48

Denk dat het goed is dat Evenepoel wat mensen om zich heen krijgt die al lang meedraaien maar de top net niet gehaald hebben. En zich zonder moeite en met veel ervaring in een knechtenrol stoppen. Types als Vervaeke, Devenyns, of zoals Gesink bij TJV. En wie weet kan Jungels uiteindelijk ook wel zo iemand worden.

Daar heb je meer aan als kopman dan types als Vansevenant of Van Wilder, die ook zelf nog alles moeten en willen ontdekken. En daar m.i. ook gewoon de ruimte voor moeten krijgen in die fase van hun loopbaan.

0
platteprijs 6 augustus 2022 om 12:56

Volg je een jaar of twee het wielrennen, dan snap ik dat je zo denkt over Jungels en Uran.

0
Pascal De Kooning 7 augustus 2022 om 09:11

Ik zou niet te veel geld uitgeven voor Jungels. Ik denk dat hij best wel wat koersen zal winnen maar hij is inmiddels wel over de top. Wel een prima TDF gereden met ritwinst en ik dacht een 12de plaats in heg AK

0
Dikke Kater 7 augustus 2022 om 11:53

Bij mij blijft dit artikel boven aan staan als ik de website open. Het artikel zelf is nietszeggend, tamelijk inhoudloos en irrelevant en dus vind ik dat opvallend. Ligt dat aan mijn ipad instellingen of zoiets (ik ben een digibeet ..)? Of is dit bij iedereen het geval?

0
Steven_E 9 augustus 2022 om 09:08

Moeten jullie dit artikel nu echt blijven bumpen? Staat al een week bovenaan. Heb het nog steeds niet gelezen trouwens, maar dat zal ik ook niet meer doen …

0
De Dikke Dromedaris van Diemen-Zuid 9 augustus 2022 om 09:35

Het is dan ook een wat vreemde titel, dit artikel is namelijk ter promotie van de WF podcast. Een betere titel zou zijn “Luister hier naar de grappige stemmetjes van Youri en Maxim” ;-)

0
Woestwatje 9 augustus 2022 om 10:06

Helaas, na dagen dit bericht te pushen heeft hij toch voor BORA gekozen

0

Headlines

Populair

Materiaalzone