Team DSM met Kragh Andersen in Clásica San Sebastián, geen Bardet

vrijdag 29 juli 2022 om 11:04
Team DSM met Kragh Andersen in Clásica San Sebastián, geen Bardet

Romain Bardet - foto: Cor Vos

Update

Team DSM heeft zijn zevenkoppige selectie voor de Clásica San Sebastián van aankomende zaterdag bekendgemaakt. De formatie rekent op Søren Kragh Andersen, die eerder deze maand niet werd geselecteerd voor de Tour. Romain Bardet, de nummer zeven uit de voorbije Tour, zou ook starten maar is ziek.

Team DSM ziet Bardet als de voornaamste afwerker. “‘Het is altijd een zware wedstrijd, met meer dan 3.500 hoogtemeters over een afstand van 225 kilometer”, schetst ex-renner en ploegleider Marcel Sieberg in een perscommuniqué. “We hebben een sterke ploeg, met Romain als voornaamste afwerker. Hij komt met goede vorm uit de Ronde van Frankrijk.”

Ook de Fransman Romain Combaud, de Brit Mark Donovan, de Duitser Leon Heinschke en de Deen Casper Pedersen mogen zich opmaken voor de Baskische WorldTour-koers. Martijn Tusveld is de enige Nederlander in de selectie: de 28-jarige renner reed zondag nog zijn eerste Tour de France uit.

Voor Kragh Andersen is het zijn eerste koers sinds een coronabesmetting en niet-selectie voor de Tour de France. De 27-jarige coureur vertrekt aan het einde van het seizoen bij Team DSM. Alpecin-Deceuninck staat op pole position om Kragh Andersen binnen te halen voor 2023. Team DSM zou dan weer een renner ‘met gelijke kwaliteiten’ aantrekken als vervanger van de Deense klassiekerspecialist. (dinsdag 26 juli, 11.41 uur)


Update – Romain Bardet van startlijst gehaald

Team DSM heeft Romain Bardet van de startlijst voor Clásica San Sebastián gehaald. De reden van de afwezigheid van de Franse kopman is niet bekend. Wel heeft Team DSM het op social media over ‘Get well soon, guys’, wat zou betekenen dat Bardet ziek is. Wat ook bekend is, is dat Chris Hamilton als vervanger is aangewezen door het Nederlandse team. (vrijdag 29 juli, 11.04 uur)

voor

Kragh Andersen in actie – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

5 Reacties

TheTimmy 26 juli 2022 om 11:55

Om even wat Flitsers aan te halen: Waarom zo weinig Nederlanders?

0
ghostwriter 26 juli 2022 om 12:02

Wat zeg je nu? We praten niet over het feit dat DSM maar zeven Nederlanders in de ploeg hebben. Alleen over het feit dat Jumbo-Visma maar vijftien Nederlanders in de ploeg heeft. Dat zijn de regels van WielerFlits…

0
Murcia 26 juli 2022 om 12:03

Een terechte vraag. Bij het Nederlandse DSM lijkt het vlaggetjes sentiment totaal niet te spelen. De reden is natuurlijk dat de ploeg veel minder aandacht trekt dan TJV, na het vertrek van Dumoulin is de publicitaire waarde van de ploeg in Nederland scherp gedaald.

0
Anna 29 juli 2022 om 12:06

Is dat niet omdat Jumbo Visma voorkomt uit een lange Nederlandse traditie, terwijl DSM wisselend Duits/Nederlands is geweest?

0
Viktrodriguez 29 juli 2022 om 12:33

DSM is altijd een Nederlandse ploeg geweest, want de eigenaar is NL en de hoofdzetel heeft altijd in/rond Deventer gezeten.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone