Søren Kragh Andersen vertrekt bij Team DSM, ook geen plek in Tourploeg

woensdag 22 juni 2022 om 18:47
Søren Kragh Andersen vertrekt bij Team DSM, ook geen plek in Tourploeg

foto: Cor Vos (archief)

De wegen van Søren Kragh Andersen en Team DSM scheiden na dit jaar. Dat laat de ploeg weten aan WielerFlits. Daarnaast zal de 27-jarige Deen geen deel uitmaken van de Tour de France-selectie van het Nederlandse team. Kragh Andersen mist daardoor de start in eigen land.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

“We zijn druk met het versterken van onze ploeg voor volgend seizoen. En we kunnen bevestigen dat aan het einde van het jaar Søren Kragh Andersen een andere weg inslaat”, aldus Team DSM. “We hebben genoten van onze samenwerking van zeven jaar met Søren en wensen hem het beste voor de toekomst. We kijken ernaar uit om het jaar en onze tijd samen goed af te sluiten.”

Dat zal in ieder geval niet in de Tour de France zijn voor Kragh Andersen. “De ploeg die we geselecteerd hebben, is gemotiveerd en heeft hetzelfde doel. We hebben nog ambities met Søren voor de rest van het seizoen. Hij zal ook nog een geweldig programma rijden waarin we succes najagen”, klinkt het. Eerder liet Romain Bardet al weten dat hij de Tour gaat rijden met ritzeges als doel.

Volgens onze bronnen staat Alpecin-Deceuninck (zoals Alpecin-Fenix vanaf 1 juli gaat heten, red.) op pole position om Søren Kragh Andersen binnen te halen voor 2023. Team DSM zou dan weer een renner ‘met gelijke kwaliteiten’ aantrekken als vervanger van de Deense klassiekerspecialist.

Dit artikel delen:

68 Reacties

Ab Normaal 22 juni 2022 om 18:55

Gaat weer lekker daar. Wanneer gaat Spekenbrink nu eens inzien dat hij verantwoordelijk is voor dit zootje en al jaren hopeloos faalt. Opstappen moet ie.

Begrijp echt het bedrijf DSM niet. Dit is gewoon structureel slechte reclame.

0
John Bidon 22 juni 2022 om 19:11

Dat jij het niet snapt, zegt meer over jou dan DSM. Schaapje.

0
Martijn Arensman 22 juni 2022 om 19:17

Vreemde reactie Ab.

Søren verlengd zijn contract niet, en de ploeg maakt een andere keuze voor de tour. Daar is niks geks aan.

Ik vermoed dat jij je mening vooral laat vormen door het sentiment van eerdere berichten over contractbreuken. Echter is hier gewoon sprake van een renner die na 7 jaar aan iets anders toe is.

0
Brabander 22 juni 2022 om 19:20

Hmmzzz… Ab heeft gewoon een punt hoor. Constant vertrekken de sterkhouders bij DSM. Dat moet toch ergens aan liggen

0
Klaas Foppen 22 juni 2022 om 19:37

Zoveel hadden ze de laatste tijd ook niet meer aan hem

0
Apemantus 22 juni 2022 om 19:39

@Brabander Waar heb je het over? Hij heeft zeven jaar voor het team gereden. ZEVEN!

0
Brabander 22 juni 2022 om 20:31

@Apemantus: en hij is eigenlijk de enige toch? Noem er nog eens 1.
Andersom is het lijstje vrij groot: Kittel, Degenkolb, Barguil, Dumoulin. En zo vergeet ik er vast nog een paar. Zelfs talenten als Van Wilder weten niet hoe snel ze weg moeten komen.
Søren Kragh Andersen is eigenlijk het enige boegbeeld van de ploeg die er zo lang zit

0
Apemantus 22 juni 2022 om 21:55

Kittel – 5 jaar bij het team gereden
Degenkolb – 5 jaar
Barguil – 6 jaar
Dumoulin – 8 jaar

0
peterwinnen 22 juni 2022 om 22:18

Ja Spekenbrink maakt echt al jaren een zootje van dit team. Hebben geen fatsoenlijke renner opgeleid en winnen nooit wat….

0
Ab Normaal 23 juni 2022 om 09:50

Ach, de DSM fanboys zijn beledigd.

@John Bidon
Jij zit nu al zo lang op dit forum, mensen hebben meningen die niet altijd strookt met de jouwe. Daar mag je het niet mee eens zijn, maar jij zit hier al lang genoeg. Je hoeft dus niet direct iemand te beledigen. Zegt meer over jou denk ik.

@Marijn Arensman
Jij zult ongetwijfeld wel de ins en outs hebben die ik niet heb.
Ik kijk alleen maar naar de resultaten en wat er naar buiten komt. Dan is het al jaren zo dat veel toprenners van DSM vertrekken.
SKA was uitstekend in vorm dit voorjaar maar moest plots de kasseitjes laten liggen omdat hij de heuvels moest rijden. In dit huidige peloton is hij daar kansloos. op de keien niet.
Matthews klaagde ook steeds over zijn programma.
DSM heeft een bepaalde visie en wil heel erg veel voor de renners bepalen. De renners die vertrokken zijn klaagden allemaal over het feit dat ze weinig inbreng hebben gehad daarin en vonden vele keuzes vreemd. Ik ook.
Cees Bol blijft sprinter nummer 1 ondanks dat hij al 1,5 jaar niets presteert. Maar hij zal zich wel keurig aan de regeltjes houden.
Ze leiden zeker talenten op en Iwan heeft het destijds goed gedaan met Skil en de sprinttrein van Kittel.
Maar je kent de spreuk: behaalde resultaten uit het verleden….
En de talenten verdwijnen toch ook weer snel.
Neem je eigen zoon. Kan absolute kopman zijn bij DSM de komende jaren. Toch vertrekt ie. Gaat ie voor het geld? Kan zich daar toch ontwikkelen lijkt me.
En Hirschi? Matthews? Dat zijn namen die @Brabander vergeten is.
Allemaal vertrokken.

En als je dan de resultaten kijkt van dit jaar en vorig jaar, dan moet je toch toegeven dat het magertjes is en dat er toch geen enkele ploeg is waar de belangrijkste renners zo vaak vertrekken omdat ze problemen hebben met het gevoerde beleid?
En dan is het toch logisch dat als je daar eindverantwoordelijk voor bent, er op zijn minst vragen gesteld worden jouw rol daar in?

0
Scorel 23 juni 2022 om 09:52

Overal vertrekken renners en overal komen er weer nieuwe renners bij. Niet teveel met een vergrootglas kijken of er wat verkeerd gaat, jongens.

0
Anton van Valouwe 22 juni 2022 om 19:01

Gewoon einde contract , na 7 jaar en de huidige resultaten waren nu niet om naar huis te schrijven.
Maar wellicht heb je jezelf te veel laten leiden door de iets te suggestieve kop boven het artikel!

0
Ronellenfitsch 22 juni 2022 om 19:03

Nou nou, reed onder meer ijzersterke Milaan San Remo’s de afgelopen twee jaar. En het is niet dat hij de andere kopmannen (wie dan?) in de weg rijdt …

0
Sjonge Jonge 22 juni 2022 om 19:06

Als ze iedereen weg doen waar de resultaten niet zijn om over naar huis te schrijven blijft er weinig over.

0
Ronellenfitsch 22 juni 2022 om 19:06

Oh en dit jaar ook raar beleid van de ploegleiding, hij moest de Waalse klassiekers doen ipv de Vlaamse, en op het laatst toch wel de RVV. Je zou denken dat ze hem ook geen resultaten gunden …

0
tvm 22 juni 2022 om 19:26

Best een goede renner die ook aardig wat gewonnen heeft, 2 tourritten, meerdere ritten in andere WT-koersen, Parijs-Tours. Menig renner zou hier direct voor tekenen.

0
josi 22 juni 2022 om 19:01

Niet echt verrassend. SKA wilde volgens mij vorig jaar al weg. Met een renner ‘met gelijke kwaliteiten’ zullen ze wel doelen op een jonge renner met de potentie om over enkele jaren hetzelfde niveau te bereiken.

0
Mwielerfan 22 juni 2022 om 21:38

Ze hebben inderdaad geen renner van gelijke kwaliteit in huis. Wellicht dat ze iets tussen puncher en aanvaller in bedoelen, net zoals ik vrij zwaar sta en daarom vergelijkbaar ben met ganna. Alleen iets minder niveau

0
Wielerfanaat67 22 juni 2022 om 19:01

Zou als renner nimmer tekenen bij Team DSM. Elke renner heeft de vrijheid van ploeg te wisselen maar om iemand dan geen wedstrijden meer te laten rijden is not done. Arensman is denk een zelfde lot beschoren. Weg 2e helft van het seizoen.

0
Anton van Valouwe 22 juni 2022 om 19:05

Als je nu even het schuim van je mond veegt, kun je uitleggen waar staat dat hij geen wedstrijden meer mag rijden?!
Arensman rijdt waarschijnlijk zelfs de Vuelta!

0
S. Morgenstern 22 juni 2022 om 19:04

Mooie versterking voor Alpecin zeg. Ik denk ook voor Krak een prachtige kans om in de schaduw van Van der Poel zo’n toptien eens sneaky om te buigen naar een grote overwinning.

0
Wheely 22 juni 2022 om 19:59

Zeker, voor beide partijen een mooie stap! SKA kan ook lekker aanvallend koersen, vind het goed passen.

0
RainbowJersey 22 juni 2022 om 19:09

Gemiste kans voor de Quick Stepjes

0
Verweggistan 22 juni 2022 om 19:10

Benieuwd wie ze allemaal uit de ballenbak tevoorschijn toveren om aan de Tour deel te nemen.

0
AWestie 22 juni 2022 om 19:15

Eigenlijk geen gekke beslissing hoor

0
jappe666 22 juni 2022 om 19:25

Blijft toch onbegrijpelijk en onwaarschijnlijk amateuristisch ook dat (sponsoren van) wielerploegen zichzelf telkens weer in de voet schieten door vertrekkers per direct een C-programma te laten rijden ipv gewoon hun sterkste ploeg op te stellen in de belangrijkste koersen. Je betaalt gewoon honderdduizenden euro’s voor 0 visibiliteit.

Als voetbalploegen alle spelers waarvan geweten is dat ze volgend jaar elders zullen spelen naar hun B-kern zouden sturen, dan blijven er tegen het einde van het seizoen amper nog bankzitters over. Alsof Liverpool het ook maar een seconde zou overwegen om bv Mané niet meer op te stellen omdat hij wou vertrekken… Je wil toch gwn maximale visibiliteit, prijzenkast, prijzengeld, etc…

0
Panache 22 juni 2022 om 20:00

Punt is dat de vertrekker sterker wordt van die grote ronde (terwijl je hem verzwakt door niet op te stellen). De jongeling die langer in dienst blijft wordt door de grote ronde sterker. Je investeert dus in de toekomst. Het is per situatie afhankelijk wat je doet. Het voetbal zit overigens vol voorbeelden van voetballers die uit de selectie worden gegooid omdat ze hun contract niet willen verlengen.

0
Oblomov 22 juni 2022 om 20:35

Uhhh….

Voetballers die weigeren om hun contract te verlengen (en dus gratis de deur uit dreigen te lopen) worden regelmatig teruggezet naar het tweede elftal.

0
Pizzi 22 juni 2022 om 19:30

Heeft ‘ie z’n zadelhoogte nou al aangepast?

0
VerstandOpNul 22 juni 2022 om 19:34

Leuke renner, leuke ploeg.. Volgens mij zou Alpecin een prima match zijn voor hem..

0
Murcia 22 juni 2022 om 19:40

SKA wilde weg en gaat nu weg, lijkt mij een prima versterking voor AF al had UAE ook op hem haar oog laten vallen. Mag het gaan bewijzen, want je kunt ook niet eeuwig teren op een Tour van twee jaar terug.

0
Alucard 22 juni 2022 om 19:41

DSM doet sterk denken aan een sekte.

– Elke zienswijze van de ploegleiding geldt niet als het begin van een constructieve dialoog, maar als een in steen gebeitelde wetmatigheid waar niet aan getwijfeld mag worden.

– Renners dienen ten alle tijden zich te conformeren aan de heersende dogma's. Deze excessieve machtsverhouding wordt uiteraard verbloemd met sekte-typische eufemismes als 'co-operation' (=als een slaaf gehoorzamen.)

-Renners die desondanks waarde hechten aan hun eigen gevoel, inzicht of voorkeur, worden weggezet als afvallige egoisten die de harmonie van het collectief ondermijnen.

-Renners die hun eigen plan trekken, of zelfs het in hun hoofd halen de ploeg te verlaten, worden onmiddelijk gestraft en maandenlang niet meer opgesteld. Dit om andere twijfelende renners af te schrikken.

Sektes slagen erin ongelukkige mensen binnenboord te houden door te dreigen met de toorn gods ofwel afstoting door alle familieleden. DSM kan dit niet – en vandaar dat er dus continu renners het schip verlaten.

0
evelineroos 22 juni 2022 om 19:45

Haha wat een onzin joh. En je hebt hier nog wel zo je best op gedaan.

0
Michiel 22 juni 2022 om 19:53

Waarom doe jij dan niet wat beter je best in je onderbouwing, evelineroos haha?

0
Panache 22 juni 2022 om 20:04

Alucard laat mooi zien wat imago en slechts de schaduwen in de grot waarnemen doet met de eigen fantasie binnen een star en niet flexibel brein.

0
Scott Sunderland 22 juni 2022 om 20:24

Ik kan me hier als buitenstaander wel in vinden hoor. Het heeft daar zeker wat van weg. In ieder geval kleeft er iets naars aan dat leiderschap bij DSM. En toch ben ik geen anti-supporter. Renners die nu bij DSM tekenen weten voor wat voor ploeg ze tekenen en strafbaar is hun manier van doen niet.

0
Lalsacien 22 juni 2022 om 20:36

Een sekte probeert iedereen koste wat het kost binnenboord te houden….

0
Romāns Vainšteins 22 juni 2022 om 20:58

Niks sekte, eerder doorgeslagen vertrouwen in succes door wetenschappelijk management waarbij uit het oog verloren is dat mensen voor 99% gevoelsapen zijn.

0
Michiel 22 juni 2022 om 21:11

Ja, maar ook gewoontedieren

0
Vibeman 22 juni 2022 om 20:02

Team DSM zorgt met hun eigen beleid ervoor dat alle talenten en toppers gaan. Onbegrijpelijk, dat dit beleid nog steeds gevoerd wordt en erg jammer dat renners er nog intrappen om een contract bij dit team te tekenen.

0
Beer 22 juni 2022 om 20:11

Op Milaan-Sanremo na is z’n resultaten-lijstje in de klassiekers best mager. Benieuwd of hij nog stappen kan zetten, maar een garantie op een mannetje naast VDP in de finales van klassiekers is het niet.

0
Vierkante Wielen 22 juni 2022 om 20:24

Qua motor zou je zeggen dat ie in de klassiekers altijd goed zou zijn maar buiten MSR, waar je maar 40km vooruit hoeft, komt het er gewoon niet uit in de lange klassiekers. Zou wel een sterke aanwinst zijn voor Alpecin en snap ook wel dat ie na 7 jaar eens verder wil kijken.

0
Scott Sunderland 22 juni 2022 om 20:30

Ze moeten zelf weten wie ze selecteren voor de Tour, maar Kragh Andersen is en blijft een interessante renner om juist wél mee te nemen. Ik meen dat Cees Bol en Degenkolb wel gaan. Die had ik veel eerder niet meegenomen. Bardet heeft geen wedstrijd meer gereden sinds hij ziek werd in de Giro. Het wordt gissen naar zijn vorm.

0
Oblomov 22 juni 2022 om 20:43

DSM is sinds corona één van de ploegen met het laagste budget. Dus op zich is het niet raar dat toppers worden weggelokt. Maar op deze manier zijn ze wel kandidaat nummer één om bij de volgende driejaarlijkse cyclus te degraderen.

Krijgen we alsnog dat pro-continentale team dat het Nederlandse wielrennen zo overduidelijk nodig heeft.

0
Pietspeed 22 juni 2022 om 22:18

DSM is een multinational en recent nog gefuseerd cq een Zwitsers bedrijf overgenomen. Peanuts zo’n ploegie voor DSM.

0
Oblomov 22 juni 2022 om 22:58

DSM is minder groot dan je denkt, zeker nu ze de materialendivisie hebben afgestoten. Dat is echt geen Ineos.

Voordat Sunweb moest afhaken door corona was DSM alleen maar een technologie-partner. Die zijn er ingesprongen om het failliet van de ploeg te voorkomen, aangezien die belangrijk was voor dat supertextiel van ze en de divisie die dat maakte precies op dat moment in de etalage stond. Kan me echter niet voorstellen dat ze zomaar even overboeken wat Sunweb voorheen betaalde, zeker aangezien er geen zakelijke rechtvaardiging is voor naamsponsoring. DSM heeft niets aan naamsbekendheid, aangezien hun producten niet onder die naam verkocht worden.

Als het geld bij Spekenbrink tegen de plinten klotste zouden we wel grote transfers zien of zou er een grote zak geld op tafel zijn gekomen om het vertrek van renners die niet met ruzie zijn weggegaan te voorkomen, zoals Storer, Hindley en nu Arensman…

0
Anton van Valouwe 22 juni 2022 om 21:11

Benieuwd of hij zijn oudere broer meeneemt naar zijn nieuwe ploeg, die heeft dit seizoen nauwelijks een koers gereden, maar ik meen dat hij geblesseerd is.

0
Brabander 22 juni 2022 om 21:18

Ow ja, Asbjorn (of Asbjørn). Die is er ook nog

0
EricV 22 juni 2022 om 21:27

Het is te hopen dat leknessund volgend jaar nog een stapje kan zetten anders is t echt huilen bij dsm

0
Poeksel 22 juni 2022 om 21:28

In een Deens interview is SKA ontstemd: "Het is extra bitter dat het in Denemarken is, en het is iets wat ik de rest van mijn carrière kwalijk zal nemen. Dat ik er niet in ben geslaagd om de Tour de France in Denemarken te rijden."

0
Kopinkas 22 juni 2022 om 21:32

Interessante reactie. Is het jouw vertaling? Want er ontbreekt een cruciaal woord in deze Nederlandse versie: je neemt altijd iemand iets kwalijk. Neemt hij het DSM kwalijk? Of neemt hij het stiekem ook zichzelf kwalijk dat hij er niet in geslaagd is zich in het Tour team te manoeuvreren?
Op deze manier vallen er wel erg veel Deense smaakmakers weg voor de Tourstart: Valgren en Kragh Andersen, Asgreen die nog niet 100% is.
Maar Pedersen gaat vlammen, dat staat vast.

0
Pietspeed 22 juni 2022 om 22:16

Zelfs dat ook nog idd. Of is Denemarken geen afzetmarkt voor DSM?

0
Poeksel 23 juni 2022 om 00:10

Origineel: “Det er ekstra bittert, når det er i Danmark, og det er noget, jeg vil ærgre mig over resten af min karriere. At det ikke lykkedes at køre Tour de France i Danmark.”

0
Maillot à Pois 23 juni 2022 om 11:30

Even naar het Engels vertaald via DeepL, dat geeft vaak een beter resultaat dan Google Translate:
“It’s extra bitter when it’s in Denmark, and it’s something I’ll regret for the rest of my career. That I didn’t manage to ride the Tour de France in Denmark.”
Dus eerder betreuren/spijt van hebben dan kwalijk nemen.

0
Dolledriesoldebroek 22 juni 2022 om 21:30

Soortgelijke renner voor terug…. Teunissen?

0
Pietspeed 22 juni 2022 om 22:16

SKA klimt toch beter?

0
Mwielerfan 22 juni 2022 om 21:34

Kopman bardet gaat voor ritzeges en één van dsm grootste kopmannen kragh zou niet bij een ritzege strategie passen? Dat is zelfs voor dsm zeldzaam ongeloofwaardig

0
Pietspeed 22 juni 2022 om 22:14

Zo’n klasbak stel je gewoon op voor je Tourploeg. Die zal alleen maar extra gemotiveerd zijn naar z’n toekomstige wg’er.

0
legrandbornand 22 juni 2022 om 22:20

Wat is dat DSM toch een (vergeef me de uitdrukking) onwaarschijnlijke kutploeg

0
Frank_pannekoek 23 juni 2022 om 01:00

Ik kan met moeite ernstigere uitdrukkingen onderdrukken. Verschrikkelijke ploeg zo’n verschrikkelijke hufterige sneer…

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone