Team DSM heeft selectie voor Milaan-San Remo op papier
Søren Kragh Andersen - foto: Cor Vos
dinsdag 16 maart 2021 om 13:37

Team DSM heeft selectie voor Milaan-San Remo op papier

Team DSM rekent aankomende zaterdag in Milaan-San Remo onder meer op Søren Kragh Andersen, Romain Bardet en Casper Pedersen. Martijn Tusveld is de enige Nederlander binnen de selectie.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Kragh Andersen lijkt op het eerste gezicht de kopman van Team DSM, maar de sterke Deen kende geen vlekkeloze voorbereiding richting de Italiaanse klassieker. De klassiekerspecialist moest een week geleden nog Parijs-Nice verlaten wegens rugklachten. Volgens zijn ploeg ging het echter om een voorzorgsmaatregel met het oog op de nakende klassiekers.

Pedersen, een landgenoot van Kragh Andersen, won vorig jaar nog een verregende editie van Parijs-Tours en kan zaterdag wellicht een rol van betekenis spelen in de finale. Bardet deed de voorbije dagen dan weer koersritme op in Tirreno-Adriatico.

Tusveld, Nico Denz, Romain Combaud en de Duitse hardrijder Jasha Sütterlin vervolledigen de selectie. “We willen er een zware finale van maken, om zo Søren in een goede positie af te zetten. Romain Bardet is ook een optie als we de klimmetjes bereiken”, aldus ploegleider Luke Roberts. Eerder vandaag kwam Cofidis ook al met een zevenkoppige selectie voor La Primavera.

Selectie flag-de Team DSM voor Milaan-San Remo (20 maart) 
flag-fr Romain Bardet
flag-fr Romain Combaud
flag-de Nico Denz
flag-dk Søren Kragh Andersen
flag-dk Casper Pedersen
flag-de Jasha Sütterlin
flag-nl Martijn Tusveld

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
16 maart 2021 14:09
Bardet dus met een poging op de Cipressa en dan zien of Krak mee kan met de beste op de Poggio en na de afdaling weg weet te komen. Weinig verwachtingen, maar zit best wat in.
    16 maart 2021 14:42
    Kragh heeft/had ook een aardig sprintje, prima tijdrit om het stukje alleen te kunnen en bovendien vooral bewezen in de tour toch de juiste momenten te kunnen kiezen. Enkel de rugklachten lijken me niet ideaal met een koers waar je vooral geen onnodig energie mag verspillen. Openingsweekend was hij ook niet in beste vorm, hoewel hij wel belangrijk was in de Deense overwinning met Asgreen voor Pedersen in Kuurne. Tijdrit in PN wel wat liet zien, dus mss dat de vorm er inmiddels wel is

Reacties zijn gesloten.