Cofidis rekent in Milaan-San Remo op sprinters Viviani en Laporte

dinsdag 16 maart 2021 om 12:39
Cofidis rekent in Milaan-San Remo op sprinters Viviani en Laporte

Christophe Laporte - foto: Cor Vos

Cofidis heeft zijn selectie bekendgemaakt voor Milaan-San Remo. De Franse formatie rekent aankomende zaterdag op snelle mannen Elia Viviani en Christophe Laporte. Ook klimmer Guillaume Martin maakt deel uit van de selectie.

Mocht de 112e editie van Milaan-San Remo eindigen in een sprint, dan heeft Cofidis met Viviani en Laporte twee potentiële afmakers in huis. Viviani moet dan wel hopen op een gesloten wedstrijd, terwijl Laporte meestal komt bovendrijven na een selectieve koers. Die laatste maakte onlangs nog indruk in Parijs-Nice.

De 28-jarige Laporte eindigde twee keer als runner-up in een etappe. In de zesde etappe naar Biot moest hij Primož Roglič laten voorgaan na een machtssprint bergop en in de slotrit moest hij zijn meerdere erkennen in Magnus Cort. Laporte was eerder dit jaar wel succesvol in de Ster van Bessèges.

Viviani wist in de UAE Tour nog naar meerdere ereplaatsen te sprinten, maar in Tirreno-Adriatico kwam hij niet verder dan een negende stek in de voorlaatste etappe met aankomst in Lido di Fermo. De selectie bestaat verder uit de eerder genoemde Martin, Anthony Perez, Pierre-Luc Périchon, Fabio Sabatini en Kenneth Vanbilsen.

Update: Attilio Viviani is door Cofidis opgeroepen als vervanger van Anthony Perez.

Selectie flag-fr Cofidis voor Milaan-San Remo (20 maart)
flag-fr Christophe Laporte
flag-fr Guillaume Martin
flag-fr Pierre-Luc Périchon
flag-it Fabio Sabatini
flag-be Kenneth Vanbilsen
flag-it Attilio Viviani
flag-it Elia Viviani

Dit artikel delen:

6 Reacties

lo squalo dello Stretto 16 maart 2021 om 13:00

Winnen zal uiteraard moeilijk zijn; maar Laporte zal zich wel mooi weten te plaatsen in het eerste peloton. Die overleeft de Poggio wel met de beste sprinters

Romāns Vainšteins 16 maart 2021 om 13:02

Laporte outsider voor het podium inderdaad, als er een groepje van 7 of zo wegblijft van de rest kan hij er zomaar 1 van zijn. Viviani lijkt tot nu toe lood in de benen te hebben.

GroteSmurf 16 maart 2021 om 13:27

Leuk om Laporte in dit artikel in de schijnwerpers te zetten. Hij valt mij dit hele seizoen ook positief op!

CechRepublic 16 maart 2021 om 13:57

Ik zie Laporte niet snel winnen, maar top 5 moet zeker kunnen. Rijdt heel aardig een heuvel op en is rap, maar denk dat hij in beiden net te zwak is om MSR te kunnen winnen.

Het verval van Viviani sinds zijn overstap naar Cofidis is te lijnlijk om serieus te bespreken.

Jori 16 maart 2021 om 15:34

Mensen die zo over Viviani beginnen, schrijven dan ook maar direct Evenepoel af? Die laat ook bijna niks meer zien ;)

Vorig seizoen met nieuwe lead-trein begonnen, flinke valpartij in het begin en er nooit meer echt doorgekomen en dit jaar met die vermoedelijke hartritme stoornissen ook een moeilijk begin. Dat hij in UAE zeer verdienstelijk sprint (ook in ogenschouw nemende dat hij niet meer wordt uitgeleid door Morkov), de eerste sprint in Tirreno verkeerd zit en 3e wordt in de achtervolgende sprint achter Merlier (1 van de beste sprinter op pure snelheid met Bennett en Ewan) en een goed gepositioneerde Ballerini, zijn gewoon hele prima resultaten. Tuurlijk is het niet de beste sprinter ter wereld, maar dat is hij nimmer geweest. Enkel een hele goede sprinter met de beste trein en lead-out ter wereld, waar andere sprinters het ook in die tijd meer lieten liggen. En juist dit seizoen lijken de prestaties toch langzaam aan weer terug te keren

lampje 16 maart 2021 om 18:08

Er zat maar 1 deftige sprintrit in de Tirreno. Daar zat ie er niet bij. Om hem op basis daarvan af te schrijven gaat wat ver. Die gaat dit seizoen nog heel wat ereplaatsen halen.

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone