Team DSM bevestigt contractverlenging Romain Bardet

zaterdag 14 mei 2022 om 10:29
Team DSM bevestigt contractverlenging Romain Bardet

foto: Cor Vos

Romain Bardet zal tot en met 2024 voor Team DSM rijden. Het Nederlandse team maakte dat bekend op hun ploegsite, nadat er de afgelopen dagen al geruchten waren. “Het voelt heel logisch om te blijven. Ik hou van de cultuur binnen de ploeg”, vertelt Bardet. De Fransman won onlangs nog de Tour of the Alps.

Bardet rijdt sinds 2021 voor Team DSM, na vele jaren bij het Franse AG2R La Mondiale. “Bardet vond snel zijn plaats binnen de ploeg. Hij werkt hard en hij is een ploegspeler. Bardet staat altijd klaar om zijn ervaring te delen met de renners rond hem”, lezen we op de ploegsite.

De 31-jarige renner is zelf natuurlijk ook blij met de verlenging. “Het voelt heel logisch om te blijven, ik heb grote stappen gezet hier. Ik hou van de cultuur binnen de ploeg, hoe we koersen en vertrouwen hebben in het team. Ik ben heel blij dat ik hier nog twee jaar kan blijven.” De ploeg ziet Bardet als een van de fundamenten voor de komende jaren.

“Hij brengt ons naar een hoger niveau”
Ook hoofdcoach Rudi Kemna reageerde op de contractverlenging van Bardet. “Ook naast de fiets is Bardet belangrijk voor ons. Hij is op een positieve manier ook kritisch over het idee van ‘topsport’. Hij stelt ons vragen waar we hard over moeten nadenken, waardoor we een open en eerlijke discussie krijgen. Dat brengt ons samen naar een hoger niveau.”

Bardet rijdt momenteel de Giro d’Italia, waar hij terug te vinden is op een tiende plaats in het algemeen klassement. De Franse coureur heeft een achterstand van 24 seconden op de eerste echte klassementsrenner, Simon Yates.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Turtlehead 14 mei 2022 om 10:38

‘Hij is één van de weinige goed presterende renners die wil blijven’. Dat is overigens ook een prima reden.
Volgend jaar naar de Tour voor een klassement, dat wil ik Bardet toch nog wel eens zien doen. Maar dat zal wel niet. Rittenkaper en/of bollentrui, zou ook mooi zijn.

Apemantus 14 mei 2022 om 11:54

Je moet niet alles over één kam scheren. Verschillende rijders, zijn om verschillende redenen vertrokken. Soms op initiatief van de renner, soms op initiatief van de ploeg. Daarbij de aantekening makend dat de renners ook geen heilige boontjes zijn, en het heel makkelijk is om van alles te beweren om een vertrek te forceren.

Murcia 14 mei 2022 om 10:47

Goed nieuws, presteert bij de ploeg en is ook een kopman die jongeren kennelijk op de juiste manier wegwijs kan maken in het profpeloton. DSM heeft echt behoefte aan die ervaren renners die blijven presteren en de druk een beetje bij het jonge grut weghouden.

Westfalen 14 mei 2022 om 11:22

Benieuwd wat hij kan in deze Giro. Interessante renner om te volgen. DSM is niet de meest voor de hand liggende keuze voor een Franse renner, maar blijkbaar werkt het voor hem goed.

Scott Sunderland 14 mei 2022 om 13:50

Leuk om te zien dat de DSM aanpak ook zo positief kan uitpakken. Renners die met graagte hun contract bij ze verlengen hoor je weinig de laatste jaren. En Bardet lijkt ook te floreren, dus gelijk heeft hij.

Scott Sunderland 14 mei 2022 om 13:53

Over DSM gesproken: hoe zou Degenkolb het doen in de ploeg ? Hij werd geruisloos achttiende in zowel Vlaanderen als Roubaix. Maar in principe wel het maximaal haalbare momenteel voor hem.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair