Team Colombia keert mogelijk terug in 2017

dinsdag 27 oktober 2015 om 11:31
Team Colombia keert mogelijk terug in 2017

Foto: Sirotti

De afwezigheid van Team Colombia is mogelijk maar van korte duur. Het ProContinentale team houdt na dit seizoen om financiële redenen op te bestaan, maar hoopt in 2017 een doorstart te kunnen maken.

“Ik zie het liever als een tijdelijke pauze”, vertelde de Colombiaanse minister van sport Andres Botero op een persconferentie, meldt El Pais. “Als we steun krijgen uit de private sector kunnen we het project in 2017 voortzetten.” Het team was voor zijn financiering grotendeels afhankelijk van de nationale sportorganisatie Coldeportes, die volgend jaar niet meer genoeg wil investeren.

Het besluit om Team Colombia op te doeken heeft grotendeels te maken met de Olympische Spelen van volgend jaar. “We moeten atleten naar Europa, Azië of waar ook ter wereld sturen om zich te kwalificeren of vormbehoud te tonen”, zegt Botero. “Daardoor worden de kosten verdubbeld en moeten we in sommige programma’s snijden. Team Colombia is er daar een van.”

Met een rondje langs het bedrijfsleven probeerde Botero het team nog te redden. “Ik probeerde bedrijven met banden in Europa en Azië te overtuigen. Helaas gaven die partijen aan weliswaar geïnteresseerd te zijn, maar hun budgetten voor 2016 al te hebben toegewezen. We zullen dus moeten wachten op 2017.”

Dit artikel delen:

20 Reacties

123poetertjes 27 oktober 2015 om 12:15

Ja, tuurlijk, bij Spidertech werkte dit plan immers fantastisch.

0
billi 27 oktober 2015 om 12:15

toekomst: Team Colombia: om de 4 jaar een sabbatjaar :o

en dan telkens weer opnieuw beginnen, begin er maar aan, maar toch, succes, ik hoop dat het lukt, maar vrees toch een beetje

0
ikbenprocycling 27 oktober 2015 om 12:37

als ze dan maar niet terugkeren in ‘naturel’ broeken als hun dames: Colombiahttp://www.cyclingweekly.co.uk/news/latest-news/colombian-womens-team-kit-uci-issues-statement-136653

0
Shinzawai 27 oktober 2015 om 13:40

Ze zouden er beter aan doen om een goed georganiseerde, echt Colombiaanse ploeg op te zetten. Corti mag dan goede connecties in Italië hebben, maar de prestaties van de ploeg waren de laatste jaren verre van indrukwekkend.

0
LinusGerdemann 27 oktober 2015 om 13:48

Waarom niet oud renners als Botero, Cardenas, Soler en Ardila rondom dat team zetten. Hebben allen een heel aardige staat van dienst als renner en weten wat er nodig is om goed te kunnen functioneren vaak ver van huis.

0
Coldeportes 27 oktober 2015 om 14:59

Sympathiek idee om colombiaanse oud-renners rond dat team te zetten. Echter, Botero heeft een discutabel verleden (mogelijke betrokkenheid operacion Puerto) en Soler kan amper goed lopen en praten (a.g.v. zijn horror-crash die zijn carriere beeindigde). De andere 2 zijn opties inderdaad.

0
IljoKeisseFan 27 oktober 2015 om 15:33

Daar missen we ook niets aan. Laat maar lekker wegblijven.

0
Sebas 27 oktober 2015 om 17:43

@ Coldeportes

Hoe kijk jij hier nu naar? Na het lezen van het interview met JP Vilegas en wat mensen eromheen, weet ik niet hoe ik dit soort berichten moet interpreteren. Er lijkt genoeg geld te zijn, maar wie wat krijgt is afhankelijk van allerlei dubieuze factoren. De Colombiaanse wielerbond is doordenkt van corruptie. Stabiliteit voor de ploegen aldaar (niet dat we in Europa overlopen van de continuïteit in teams) is ver te zoeken en doping is aan de orde van de dag.

0
achtpuntzes 27 oktober 2015 om 17:47

ik las vandaag toevallig een pikant stuk over de situatie in het Colombiaanse wielrennen. ik zal de link maar niet plaatsen, meer voor het dopingtopic.

0
Dayer Quintana 27 oktober 2015 om 18:24

Hopelijk dan wel met een verstandige man aan het hoofd van de ploeg en de nieuwste lichting getalenteerde Colombiaanse renners.

0
Coldeportes 27 oktober 2015 om 22:16

@sebas
Je stelt mij een vraag maar vult vervolgens 5 regels tekst met je eigen aannames en zelfs ongefundeerde beschuldigingen. Dus serieus: wilde je nu echt wat van mij horen (lees: gefundeerde informatie) of moest je even iets kwijt?

0
LinusGerdemann 27 oktober 2015 om 22:34

@Coldeportes is het nog zo erg met Soler? Das wel heftig…
En wat betreft Botero heb je gelijk door zijn Kelme/T-Mobile verleden, maar is zijn naam ooit ergens opgedoken? Zelfs Cofidis had een mister clean met Moncoutie :p

0
Coldeportes 28 oktober 2015 om 01:49

@LG
Ja ik zag laatst in Colombia een kort nieuwsitem over hem (soort van 'hoe gaat het met' ) en hij loopt slecht (trekken met been, evenwichtsproblemen, langzaam voortbewegen) en hij praat alsof hij een tia heeft gehad. Ook lijkt zijn gezicht halfzijdig verlamd. Financieel redden ze het, net. Hij kan niet werken.

Tja Botero is genoemd in operacion puerto en daarom ook geschorst geworden door het eigen team (phonak toen). Later (in Colombia) vrijgesproken. Gezien zijn ploegen en het beter dan verwachte aanklampen bergop, zou het mij niet verbazen. Net zoals bijna iedereen toen, in die tijd. Maar wie weet was hij de mister clean van T-mobile het kan natuurlijk

0
Sebas 28 oktober 2015 om 10:41

@ Coldeportes

Jammer dat je zo reageert. Was een oprechte vraag naar je mening, maar ik heb er ook zelf één. Mijn aannames zijn gebaseerd op enkele artikelen van cyclingtips, die ook hier de afgelopen dagen rondcirkelden. Onder andere: http://cyclingtips.com.au/2015/10/death-threats-doping-and-disillusion-the-troubling-state-of-cycling-in-colombia/

Maar je hebt gelijk, bespaar me je reactie.

0
Romāns Vainšteins 28 oktober 2015 om 10:44

Soler is echt één van die voorbeelden van een véél te hard gevallen renner, verschrikkelijk.
Zo’n Boeckmans, die weet ongeveer hoe hard.

0
Coldeportes 28 oktober 2015 om 19:35

edit redactie: niet doen. laat dergelijke reacties achterwege

0
Coldeportes 28 oktober 2015 om 20:39

@LG
@RV
Frank Heinen tijdens de afgelopen Tour de France op radio 1 (VPRO) over Soler:
"Ik vond een documentaire van de Colombiaanse televisie waarin je hem als een oude man door zijn dorp ziet schuifelen: zijn gezicht is half verlamd, hij loopt erg moeizaam".

Die heb ik dus ook gezien. Hij komt als een oud mannetje over, praten gaat moeizaam en nasaal. Loopt ook met ondersteuning van zijn vrouw. Echt triest. En daar is geen rennersfonds of sociale uitkeringen zoals hier…

Edit: wat hij er ook aan heeft overgehouden (hersenletsel, coma) zijn zware hoofdpijnen als hij zich inspant. Gaat ook nooit meer over.. Echt een triest verhaal.

0
Verweggistan 28 oktober 2015 om 20:57

@LG: Ardila fietst nog steeds :). Dit jaar voor team Orgullo Antioqueño.

0
Romāns Vainšteins 28 oktober 2015 om 21:40

@CdP > Kwam in onlangs in utrecht, in de vitrine van een wielerwinkel, een gesigneerd (bollen)shirt met puntgave poster van de beste man in hoogtijdagen tegen.. Een traantje was het net niet maar snik toch wel..

0
Coldeportes 28 oktober 2015 om 22:57

@rv
Toch zeker gekocht of niet?! Prachtige coureur, en in zijn tragiek ook opgenomen in de wielerromantiek. Talentvolle bloem veel te vroeg geknakt.. Bij hem altijd weemoed naar wat nog meer had kunnen zijn…

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone