Team Colombia houdt op te bestaan

woensdag 14 oktober 2015 om 17:04
Team Colombia houdt op te bestaan

Er is niet genoeg geld beschikbaar voor Colombia in 2016 en dus zal het team niet langer actief zijn. Dat is de  boodschap die manager Claudio Corti vandaag te melden had. De ProContinentale formatie is voor zijn financiering afhankelijk van de nationale sportorganisatie Coldeportes, die niet genoeg meer investeert. 

Daarmee komt een einde aan het vierjarige bestaan van de ProContinentale formatie, opgericht om Colombianen meer in de Europese top mee te laten draaien. Het lukte de Italiaan Corti wel om de formatie tweemaal aan de start van de Giro te krijgen, plus deelname aan de afgelopen Vuelta te bewerkstelligen, maar dat resulteerde niet in grote zeges. Sterker nog, volgens critici gingen renners bij Colombia niet beter presteren dan voorheen. Dit jaar was de grotendeels in het zwart rijdende formatie de enige ploeg op ProContinentaal niveau zonder zege.

Dit artikel delen:

20 Reacties

batchieboy 14 oktober 2015 om 17:08

Daar zullen nog wel een paar renners goedkoop worden opgepakt.

0
Hakkie2 14 oktober 2015 om 17:13

Veel was het natuurlijk al niet meer. Maar Daniel Felipe Martinez is wel interessant. Maar wel nog maar 19, dus niet echt gelijk WT waardig.

0
LinusGerdemann 14 oktober 2015 om 17:27

Was dit jaar zeker en ook vorig jaar al in mindere mate een kleurloos clubje. Had ook bijzonder weinig met het team. Dus missen zal ik ze niet.

0
Quick step minded 14 oktober 2015 om 17:55

Heeft Rodolfo Torres al een ploeg voor volgend jaar? Goede renner.

En Avila lijkt me wel een renner voor een Amerikaanse continental-ploeg, daar zitten al eens een paar verdwaalde Colombianen.

0
DMenchov 14 oktober 2015 om 17:55

Was eens wel een heldenclubje met renners als Atapuma, Chaplaud, Chaves, Pantano en oud Cofidis gediende Duque niet te vergeten.

0
heuvelcolombia 14 oktober 2015 om 17:56

Ik hoop dat iedereen een goede ploeg vindt (en dat gaat dus niet lukken).
Torres, Duarte, Cano, Avila,Quintero en Rubiano zouden ook best mee kunnen in de WT. Ramirez, Molano en Martinez ook (in de toekomst).

@LG, misschien niet echt succesvol, maar zeker niet kleurloos!

0
Arema Pro Cycling Team 14 oktober 2015 om 18:45

Concurrent minder voor Roompot v.w.b. Giro deelname.

0
Purito 14 oktober 2015 om 18:47

@LG
Maar jij hebt in de regel een hekel aan Colombianen, dus enthousiast zal je nooit worden ;)

Volledig logische gang van zaken. Brachten sportief te weinig, vooral door mismanagement van Corti. Toch hebben ze met Chaves, Pantano en Atapuma drie leuke renners opgeleid. Vooral die eerste is nu natuurlijk al een wereldtopper.

Hopen dat Torres, Martinez, Rubiano, Avila, Molina, Quintero en Cano nog een leuke ploeg vinden. Die laatste zal wel weer terug gaan naar Orgullo. Duarte verdient geen nieuwe ploeg. Die jongen heeft geen mentaliteit om prof te zijn. Terwijl hij qua talent de beste Colombiaanse renner is van de laatste 20 jaar.

Maar Manzana Postobon is op komst!

0
LinusGerdemann 14 oktober 2015 om 18:58

@purito hekel is een groot woord, maar k heb bijzonder weinig met Colombia en haar renners ja. En dit jaar was het gewoon een ploeg vol grijze middelmaat. Iets wat ik van Roompot ook vind hoor dus dat heeft niets met ploeg te maken.

0
Purito 14 oktober 2015 om 19:05

@LG
Elk land heeft zo zijn sympathieke wielrenners. Ik ga er wel vanuit dat je bijvoorbeeld een Chaves een bijzonder leuke renner en persoonlijkheid vindt?

Ik heb ook met heel wat Colombianen niks hoor: Uran, Henao, Betancur, broertje Quintana. Maar Colombiaanse renners zijn in de regel wel aanvallende coureurs.

De ploeg Colombia was gewoon een schande voor het Colombiaanse wielrennen de laatste 2 jaar. Het was bij momenten gewoon pijnlijk om te zien, zo slecht. Dus dat ben ik helemaal met je eens.

0
LinusGerdemann 14 oktober 2015 om 19:23

@purito K ga veel naar koersen dus daar baseer ik eigenlijk mijn meningen op. Hoe renners in omgang zijn. Daarbij springen er qua Colombianen wel een paar positief uit. Ik vond Arredondo een ontzettend symphatieke gast en zelfde geld voor Dayer Quintana en Duque. Betancur is trouwens een hork. Chaves heb ik nooitin t echt gezien. En op tv aardig zegt mij bijzonder weinig. Cancellara lijkt op tv de ideale schoonzoon, maar dat valt helaas reuze tegen.

0
GRINTAsince72 14 oktober 2015 om 19:24

jammer

0
Purito 14 oktober 2015 om 19:37

@LG
Nu maak je me wel nieuwsgierig. Welke renners zijn nog meer aardig, en welke totaal niet? ;)

0
LinusGerdemann 14 oktober 2015 om 19:56

@purito haha het is natuurlijk altijd persoonlijk, maar een Degenkolb, Purito, De Kort, Morabito, Broertjes Feillu springen er positief enorm bovenuit.

Negatief zijn vooral Hoogerland, Cancellara, Jurgen vd Broeck en ook Lars Boom wel.

0
Purito 14 oktober 2015 om 20:26

@LG
Leuk om dit te lezen. De renners die jij opnoemt als positieve gasten, komen in de media ook bijzonder sympathiek over. En Lars Boom is in de media al enorm arrogant. Cancellara is een vermoeiende pastoor met die zalvende teksten van hem. Die kan ik ook niet uitstaan. Hoogerland lijkt me ook niet iemand om eens lekker mee door te zakken, en VDB lijkt me eerder wat autistisch.

We zijn het eigenlijk best vaak eens met elkaar ;)

0
Coldeportes 14 oktober 2015 om 21:33

Tja het budget was 3 miljoen. Dat is geen habbekrats, maar op de totale budgetten van Coldeportes peanuts. In die zin is er technisch geen ‘lack of funding’, maar men kiest er bewust voor niet meer in de ploeg te investeren. Het oorspronkelijke doel was Colombia en haar renners weer op de kaart te zetten en dat is meer dan gelukt. Heel wat gerenommeerde ploegen hebben (weer) Colombianen in hun rangen, talenten zijn doorgestroomd en men staat letterlijk weer op de wielerkaart.

Aangezien ze breed investeren in breedte- en topsport, van gewichtheffen tot zwemmen, atletiek, skeeleren etc. is het een zakelijke keuze: het rendement is eruit gehaald, de oorspronkelijke doelstellingen behaald. Het feit dat Corti renners niet bepaald beter maakt, zal ook meegespeeld hebben.

Jammer voor de prachtige outfits, maar kijk naar de UCI-ranking en andere statistieken: the escarabajos are back!

0
Dayer Quintana 14 oktober 2015 om 21:37

Jammer, had een veel mooier project kunnen worden. Hopelijk vinden de meeste renners nog een ploeg.

0
Coldeportes 14 oktober 2015 om 21:43

@Dayer
Ik weet niet hoelang je het rennen volgt, maar het is juist een heel mooi project geweest. En heeft mooie talenten afgeleverd.

0
LinusGerdemann 14 oktober 2015 om 22:02

@purito hoeven t niet altijd eens te zijn toch. Dan wordt t weer zo saai ;) En ik hou er wel van om op t scherpst te reageren. Dan hou je discussie

0
zoetepap 15 oktober 2015 om 08:05

Bwa al die landen daar zijn er ook niet vies van hoor. 1pot nat. Aanvallend ja. Een Botero zag ik graag rijden. Corti duikt wel weer ergens op.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone