Team Ciclotel verdwijnt na een seizoen uit peloton

Team Ciclotel verdwijnt na een seizoen uit peloton

Kirstie van Haaften in het shirt van Team Ciclotel - foto: Cor Vos

zaterdag 17 oktober 2020 om 13:40

De Belgische continentale vrouwenploeg Team Ciclotel houdt aan het einde van het seizoen op te bestaan. Dit bevestigen diverse bronnen aan WielerFlits.

Het team waar Heidi van de Vijver sinds eind februari achter het stuur van de ploegleiderswagen zit, stopt na één seizoen op UCI-niveau te hebben geacteerd. Hoe anders leek het vorig jaar, bij de oprichting van de ploeg. “Het doel is om zo snel mogelijk door te stoten naar de WorldTour”, sprak de destijds beoogde teammanager Marc Bracke ambitieus. Bracke trok zijn handen niet veel later echter af van het project.

De ploeg begon met drie Belgische rensters (Kim De Baat, Stephanie Duprez en Sara Van de Vel) en twee Nederlandse rensters (Kirstie van Haaften en Bryony van Velzen) aan het wielerseizoen. Van Velzen liet haar contract na een paar maanden ontbinden. Met Valeriya Kononenko, Daniela Reis en Alice Sharpe werden ook enkele nationale kampioenen aan de selectie toegevoegd. Ook de Britse hardrijdster Hayley Simmonds kreeg een plek in het project van Gerry Helders, eigenaar van Ciclotel.

Sara Van de Vel, tweede op het BK tijdrijden – foto: Cor Vos

Aanvankelijk werd Catherine Marsal aangetrokken als ploegleider. Zij koos na de eerste wedstrijden in het voorseizoen voor een maatschappelijke carrière. Heidi van de Vijver was op dat moment al een tijdje overgekomen van NXTG Racing, waardoor zij in de volgwagen de beslissingen nam. Ze loodste onder meer Sara Van de Vel naar een tweede plek op het Belgisch kampioenschap tijdrijden.

Gezondheidsproblemen
In een persbericht bevestigt Ciclotel het nieuws. De ploeg geeft aan dat ernstige gezondheidsproblemen bij Helders en de gevolgen van de coronapandemie de oorzaken zijn voor het stoppen van de ploeg. “Het team voor 2021 was al een tijdje fors versterkt en we hopen van harte dat alle rensters en medewerkers snel onderdak vinden”, klinkt het.

Een hoop rensters die dit jaar de kleuren van Ciclotel verdedigden hebben reeds een ploeg voor volgend jaar gevonden. Er zijn dames bij die een stapje terug doen naar clubniveau, terwijl Kirstie van Haaften onlangs een overeenkomst voor twee jaar tekende bij Parkhotel Valkenburg.

Dit seizoen rijdt Ciclotel nog de Ronde van Vlaanderen (18 oktober) en de Driedaagse Brugge-De Panne (20 oktober).

Dit artikel delen:

1 Reactie

SnellePelle 17 oktober 2020 om 13:44

Oei, dat zal de breedtesport in België al helemaal geen goed doen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair