Tanner: “Op 150 meter van de finish dacht ik dat ik ging winnen”

donderdag 1 augustus 2013 om 20:59
Tanner

foto: Sirotti

David Tanner leek in de vijfde rit van de Ronde van Polen even naar winst te sprinten. De Belkin-renner bleek zijn sprint echter te vroeg te hebben ingezet. Hushovd kwam rap over hem heen. Tanner eindigde uiteindelijk als vijfde. “Ik ben een klein beetje blij en een klein beetje teleurgesteld”, zegt hij na afloop op de website van de ploeg.

“Al ben ik geneigd te zeggen dat het laatste overheerst”, vervolgt Tanner. “Als ik een kans krijg – wat niet zo vaak gebeurt, omdat ik vaak voor anderen moet werken – moet ik hem pakken. Ik had goede benen en twee jaar geleden reed ik in deze zelfde etappe al eens top tien, maar helaas lukte het niet om te winnen.”

De Australiër weet waar het mis ging. “Op 150 meter van de finish dacht ik echt dat ik ging winnen, maar vervolgens werd ik gedwongen mijn sprint net even vijftien meter te vroeg te beginnen. Ik moet echter wel eerlijk zijn. Als alles wel perfect was gegaan, had ik denk ik ook niet gewonnen. Thor had me sowieso gepakt. Hij was te sterk.”

“Nadat ik niet werd geselecteerd voor de Tour de France heb ik meteen nieuwe doelen gesteld. Ik ben me onmiddellijk gaan richten op het restant van het seizoen. Ik wilde hier goed zijn en dat lijkt te zijn gelukt, al denk ik dat ik na deze week nog sterker ben. Ik hoop een plekje in de Vuelta-selectie af te dwingen. Ik wil Bauke Mollema en Steven Kruijswijk daar graag helpen”, besluit de Belkin-renner.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair