Talentvolle Tobias Bayer versterkt Alpecin-Fenix

donderdag 26 november 2020 om 13:19
Talentvolle Tobias Bayer versterkt Alpecin-Fenix

foto: Cor Vos

Tobias Bayer maakt een transfer naar Alpecin-Fenix. De 21-jarige Oostenrijker komt over van het continentale Tirol-KTM, dat de overstap van de talentvolle Bayer naar buiten brengt. Als neoprof tekent hij voor twee seizoenen bij Alpecin-Fenix.

Bayer staat bekend als een snelle renner, die ook goed kan tijdrijden. Hij is regerend beloftenkampioen tijdrijden in Oostenrijk en wist dit najaar ook vier keer in de top-10 te rijden van etappes van de Giro d’Italia U23. Bayer sloot het seizoen af met een zevende plaats in de Giro della Regione Friuli Venezia Giulia (2.2), gewonnen door Sunweb-aanwinst Andreas Leknessund.

Bij Tirol-KTM nemen ze met genoegen afscheid van Bayer. “Tobias heeft deze stap in zijn carrière verdiend”, zegt ploegmanager Thomas Pupp. “Zijn talent, zijn offensieve instelling en zijn resultaten zorgden ervoor dat hij de laatste twee jaar zeer interessant was voor scouts van de grote ploegen. We kijken uit naar de komende jaren, als we Tobias aan de zijde van Mathieu van der Poel zullen zien koersen.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Verweggistan 26 november 2020 om 13:42

Het leek met de aankondiging van Dillier even alsof Alpecin een mediastrategie had.

0
doorak 26 november 2020 om 14:21

Een talent waar men nog veel van verwacht kennelijk.
Had liever die laatste plaats ingevuld zien worden door Piotr Havik die prima in deze ploeg past.
MvdP heeft zijn grote motor ook zeer goed en vsn dichtbij kunnen zien tijdens NK in 2018 waar over de hele wedstrijd Havik minstens zoveel sleur en kopwerk leverde dan MvdP, zoniet meer. Ook tijdens laatste Brugge -de Panne was het oa Piotr die de forcing van de kopgroep met MvdP mede tot stand liet komen en bepaalde veel het tempo, todat het lot, de wind vat kreeg of hem en hij crashte.

0
Romāns Vainšteins 26 november 2020 om 15:20

Misschien een petitie inzetten?

0
Frank V 26 november 2020 om 17:35

"het lot" haha nee nee gewoon stuurfout.

0
Frank V 26 november 2020 om 17:43

Alweer een meesterzet van die Rotköpfe.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone