Talent Cort Nielsen bedankt voor Garmin-Sharp
donderdag 12 september 2013 om 21:33

Talent Cort Nielsen bedankt voor Garmin-Sharp

Peloton

foto: Sirotti

Magnus Cort Nielsen heeft een contractaanbod van Garmin-Sharp afgewezen. De 20-jarige Deen kwam in beeld bij de Amerikaanse World Tour-formatie, nadat hij vanuit het niets twee etappes won in de sterk bezette Ronde van Denemarken (2.HC). Cort Nielsen wil echter verder rijpen bij het bescheiden Team Cult Energy. Diverse media weten dit te melden.

”Het is verleidelijk om nu voor Garmin-Sharp te kiezen. Dat is immers waar je het voor doet als coureur”, vertelt Cort Nielsen. ”Aan de andere kant realiseer ik me ook dat het wellicht een te grote stap is en bovendien te snel. Om die reden kies ik ervoor mezelf nog een jaar verder te ontwikkelen bij Team Cult Energy.”

Zijn ploegleider Michael Skelde staat helemaal achter het besluit van zijn pupil. ”We moeten het beste nog zien van Magnus. Het is een groot talent die volgend jaar geheid nog meer aanbiedingen gaat krijgen.” Garmin-Sharp was overigens niet het enige team dat interesse had in de diensten van Cort Nielsen. Ook enkele andere World Tour-formaties probeerden hem vast te leggen, alsmede het Deense Christina Watches-Onfone.