Takeaki Amezawa wint eerste rit in lijn Tour of Japan, Raymond Kreder vierde

maandag 21 mei 2018 om 08:33
Takeaki Amezawa wint eerste rit in lijn Tour of Japan, Raymond Kreder vierde

foto: Tour of Japan

De Japanner Takeaki Amezawa heeft de eerste etappe in de Tour of Japan gewonnen. De renner van Utsonomiya Blitzen kon na 105 kilometer in en rond Kyoto het peloton nog nipt voorblijven. Grega Bole (Bahrain Merida) sprintte naar de tweede plaats, voor Marco Canola (Nippo-Vini Fantini). Landgenoot Raymond Kreder (UKYO) eindigde net naast het podium, vierde.

De tweede rit was een korte, maar pittige etappe. In 105 kilometer moesten de renners 1800 hoogtemeters afleggen. Vroeg in de etappe reden er direct vier renners weg: Aiki Yasuhara (Matrix Powertag), Connor Brown (Illuminate), Keigo Kusaba (Japanse selectie) en Keisuke Kimura (Shimano Racing Team). Zij kregen van het peloton een maximale voorsprong van bijna vijf minuten. Halverwege de etappe werd de kopgroep nog aangevuld door Dylan Sunderland (Bennelong SwissWellness) en Simon Pellaud (Illuminate). Pellaud probeerde het later nog solo, maar de groep zou in de laatste vijftien kilometer alsnog ingelopen worden.

In de laatste vijf kilometer ontstond er een nieuwe kopgroep, negen renners reden weg uit het peloton. Hierbij zat onder meer Amezawa. De thuisrijder vond het vooraan te langzaam gaan en besloot zelfs nog uit de kopgroep te demarreren. Achter hem werd getwijfeld, waardoor de 23-jarige Amezawa het aanstormende peloton voor kon blijven en zo zijn eerste profzege kon boeken.

De leiderstrui verschuift van de schouders van Ian Bibby, naar die van de nummer twee uit de etappe, Bole. Kreder blijft onze beste landgenoot op plaats zeven. De Tour of Japan duurt nog tot en met zondag.

Dit artikel delen:

2 Reacties

trickstuff 21 mei 2018 om 08:39

Edit redactie: Thanks, fixed

Verweggistan 21 mei 2018 om 11:05

Een van de betere Japanse renners op dit moment. En hij kiest er (verstandig) voor om in Japan te blijven en kopman te zijn in een kleine ploeg. Ipv helper in een van die Japanse ploegen met buitenlandse kopmannen.

Headlines

Materiaalzone

Populair