Tadej Pogacar: “Vrijwel onmogelijk om bij Jonas weg te rijden, maar niets is onmogelijk”

zaterdag 16 juli 2022 om 18:18
Tadej Pogacar: “Vrijwel onmogelijk om bij Jonas weg te rijden, maar niets is onmogelijk”

foto: Cor Vos

Tadej Pogačar en Jonas Vingegaard kwamen gezamenlijk over de finish in de veertiende etappe van de Tour de France, maar de Sloveen stelde zijn Deense tegenstrever op de proef. Dat begon al aan het begin van de rit, aan het eind probeerde hij het nog eens.

De etappe naar Mende was nog maar net onderweg of Tadej Pogačar viel aan. Later probeerde de nummer twee van het klassement het nog een keer op de eerste klim van de dag. “Wout van Aert probeerde mee te gaan in de ontsnapping en ik sprong mee in het wiel. We hadden best wel een groot gat. Er zaten veel renners van voren om in de ontsnapping te komen. Ik probeerde mee te springen om de jongens achter ons op stang te jagen”, zei Pogačar na afloop bij de NOS.

Op de slotklim naar Mende probeerde de Sloveen het weer, en alleen Vingegaard kon hem volgen. De Deen bleef rustig in het wiel zitten en uiteindelijk kwamen ze samen over de finish. “Het is vrijwel onmogelijk om bij Jonas weg te rijden, maar niets is onmogelijk”, zei de kopman van UAE Emirates. “Vandaag was een korte, steile klim. Ik denk dat ik het in de Pyreneeën, waar de bergen meer open zijn, vaker kan gaan proberen.”

Dit artikel delen:

15 Reacties

Gijsbert Van Beers 16 juli 2022 om 18:24

Pogacar gedaan wat hij kon, maar die kleine Deen gaf geen krimp. Eigenlijk de hele TdF al niet. Zelfs in het sprintje lijkt Vingegaard een onzichtbaar draadje gespannen te hebben richting de fiets van Pogi.

Toch hoop ik dat Pogacar het blijft proberen, zodat de laatste tijdrit gewoon weer een nagelbijter wordt.

0
Landeirovic 16 juli 2022 om 18:26

Hij is bezig met een lange afmattende aanval om Vingegaard dag per dag te roken en woensdag en donderdag groots uit te halen.

0
NCK17 16 juli 2022 om 18:35

Hij is vooral zichzelf aan het oproken. Vingegaard lijkt een stuk meer overschot te hebben. Maar goed we zullen in de Pyreneeën zien of Pogacar nog wat uit zijn hoge hoed kan toveren.

0
Gijsbert Van Beers 16 juli 2022 om 18:38

Lijken me geen van beide met overschot te rijden. Als Vingegaard overschot had, dan zou hij een keer heel hard overgenomen hebben op een klim als deze.

Ze zijn gewoon erg aan elkaar gewaagd, waarbij het vooral opvallend is dat Pogacar en qua explosiviteit niet vanaf komt, ook niet in de laatste meters in een volle sprint. Niet in De mooiemeisjesplank, niet op AdH, en ook niet vandaag.

0
Murcia 16 juli 2022 om 18:39

Dat zal hij ook wel moeten. Jonas zou normaal gesproken geen match moeten zijn voor hem op dit soort klimmetjes en toch leek hij makkelijker te klimmen dan Tadej. Ergens moet het gaan knagen dat een renner die verleden jaar op 5 minuten stond hem nu na twee weken vooraf gaat. Tadej heeft naar mijn mening Jonas woensdag de beste munitie gegeven die TJV zich maar kon wensen, namelijk zelfvertrouwen. Dat gaat veel moeite kosten om die nog uit het Geel te krijgen. Maar zoals al vaker door mij gezegd, het geeft de spanning die een grote ronde nodig heeft.

0
xistnc 16 juli 2022 om 18:48

Als het aankomst boven was geweest, zou Vingegaard nog wel een poging hebben gewaagd om wat seconden te nemen. Maar met nog een dikke kilometer na de top was het die moeite niet waard.

0
Vermont=Awesome 16 juli 2022 om 19:53

Wensdenken – (Eng. wishful thinking), de toekomst hoopvol tegemoet zien; zijn wensen voor waarheid houden. Hiervan afgeleid is wensgedachte

0
jooprioolpijp 16 juli 2022 om 19:28

Nu hij niet soeverein en buitenaards bovenaan staat vind ik Pogacar een heel stuk beter te hebben. Hoe hij met (voorlopig) verlies omgaat, gemeende complimenten geeft aan Vingegaard en JV, blijft aanvallen etc. is voorbeeldig. Ik zou bijna fan worden…
Mbt die laatste aanval weet ik niet of dat op termijn slim is. Hij verbruikt daar meer energie dan Vigo die wel heel gemakkelijk zijn wiel houdt, en het feit dat hij zelfs op zo’n klimsprintje niet los komt is vast niet goed voor z’n zelfvertrouwen. Anderzijds, je weet het pas achteraf.

0
Pedalo 16 juli 2022 om 20:13

Pogi rijdt niet echt slim…dat dom op kop rijden…moet ook durven gokken om te verliezen!

0
Dikke Vrouw 16 juli 2022 om 21:25

We zitten met een aanvallertje die het nog wel zal proberen maar onze jonas is van staal , hard staal ! Ik zie pogi m niet meer lossen jonas is minstens eve goed heuvelop !

0
AdZ 16 juli 2022 om 21:50

Pogi heeft t weer niet handig gedaan.

Hij moet blijven jumpen en weer inhouden, jumpen en weer inhouden, desnoods vanchter t wiel van Thomas of anderen vandaan, als die weer teruggekomen zijn.

Dan komt er een moment dat…

0
Marlin 16 juli 2022 om 22:00

Dat kon Poga duidelijk niet. Na zijn tweede versnelling bleef hij wel doorrijden, maar verzwakte hij geleidelijk aan. Zo konden de achtervolgers zelfs nog iets terugkomen.

0
Marlin 16 juli 2022 om 21:59

Wat ik voor de rit reeds stelde. Het werd tijd om Thomas en co eens op achterstand te plaatsen. Door samen te werken. Maar het was uiteindelijk enkel Pogacar die na zijn twee versnellingen volop doorreed tot de finish. In tegenstelling tot de eindbeklimming naar Alpe d’Huez waar Pogacar telkens zijn inspanning stopte toen Vingegaard niet kraakte. Zodat Thomas telkens kon terugkomen.
Vandaag trok Pogacar zijn inspanning door, zelfs toen Vingegaard geen krimp gaf. Goed om de rest op afstand te rijden, maar ook een teken aan de wand. Want zo geeft Pogacar aan dat hij niet enkel nog in de eerste plaats geïnteresseerd is.
Gezien de korte klim, had Vingegaard eigenlijk moeten overnemen, toen Pogacar tijdens de laatste klimkilometer verzwakte. Zo hadden ze samen Thomas en co op een halve minuut kunnen rijden. Nu blijkt de winst heel beperkt te zijn.

0
xistnc 16 juli 2022 om 22:57

Pogacar reed niet volop door naar de finish. Tijdens de klim liepen de tijdverschillen alleen maar op, na de top werd de voorsprong van het duo gehalveerd.

0
TheBigShow 16 juli 2022 om 22:44

Vandaag de tijd van Pantani benaderd op de Croix. Vorig jaar zou hij hier zijn afgemaakt, maar nu doet iemand van Jumbo hetzelfde dus no problemo gelukkig

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone