Tadej Pogačar pakt derde ritzege, eindpodium en jongerentrui: “Ongelofelijk!”

Door , zaterdag 14 september 2019 om 18:02
Tadej Pogačar pakt derde ritzege, eindpodium en jongerentrui: “Ongelofelijk!”

Tadej Pogačar was al de absolute revelatie van deze Vuelta a España, maar de piepjonge Sloveen deed daar tijdens de laatste bergrit nog eens een flinke schep bovenop. De 20-jarige (!) renner van UAE-Emirates rondde een solo van 38 kilometer af, waardoor hij zondag als derde op het eindpodium in Madrid staat én als winnaar van het jongerenklassement.

“Ik moest geduld hebben vandaag”, steekt hij van wal. Het was voor de Sloveen al zijn derde ritzege. “Mijn benen waren goed, maar mentaal had ik het lastig in het begin van de rit. Maar toen zag ik dat niemand het makkelijk had in de kou en de regen. Ik voelde me op de klim heel goed. Miguel Ángel López deed veel grote inspanningen, maar geraakte niet weg. Ik koos daarna het goede moment. Toen ging ik vol gas naar de finish en wist ik het af te ronden.”

Vooraf wilde de ploegleiding van UAE-Emirates zien hoe ver Pogačar zou kunnen komen, maar niemand had er rekening mee gehouden dat hij nu al tot deze prestaties in staat was. Nog nooit won iemand zo jong drie etappes in een grote ronde en stond die gene daarna op het podium. “Ik geloof en realiseer het allemaal nog niet, wat hier gebeurd is. Het is echt geweldig. Ongelofelijk! Ik heb een paar dagen nodig om te begrijpen wat ik allemaal heb uitgericht.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

BW52 14 september 2019 om 18:23

Geweldig talent. Kan nog mooie strijd worden met Bernal in de toekomst.

Lennimator 14 september 2019 om 18:39

Jumbo Visma wint een grote ronde. Je moet het als Nederlandse ploeg maar doen/kunnen.

Complimenten ook voor Tusveld.

lander luypaert 14 september 2019 om 19:05

Hij is echt wel super bij slecht weer!

koos verrek 14 september 2019 om 21:47

Die gozer kant zelf niet geloven

Dick H. 14 september 2019 om 23:00

Ja, die gozerd reid gewoon niet normaal.

Headlines

Materiaalzone

Populair