Tadej Pogacar lijkt Giro-deelname in 2024 uit te sluiten
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 22 november 2023 om 10:16

Tadej Pogacar lijkt Giro-deelname in 2024 uit te sluiten

Tadej Pogacar zal zich ook volgend jaar weer richten op de Tour de France, maar de Sloveen zou volgens Italiaanse media ook nog nadenken over een Giro-debuut in 2024. Pogacar zelf lijkt een deelname aan de Ronde van Italië nu echter uit te sluiten. “Als je kans wil maken op de eindzege in de Tour, moet je je daar volledig op concentreren”, citeert Cyclingnews.

De kopman van UAE Emirates heeft al meerdere keren aangegeven dat hij in de toekomst ook een keer een gooi wil doen naar eindwinst in de Giro, maar dat zal waarschijnlijk nog niet voor 2024 zijn. “De Giro betwisten is een van mijn dromen, maar ik kan er nu nog niks over zeggen. In december bepaal ik – met mijn coaches – mijn wedstrijdprogramma. Maar het zou kunnen dat ik te veel verplichtingen heb voor de Giro.”

“De Tour is een nog grotere wedstrijd. Als je kans wil maken op de eindoverwinning, moet je je daar volledig op concentreren. Je moet de Giro met respect benaderen en daarom is het belangrijk om te weten of ik in topvorm aan de start kan verschijnen. Ik heb de Tour nu vier keer gereden en kwam er twee keer als winnaar uit. Als we het over grote rondes hebben, is de Tour elk jaar mijn hoofddoel.”

Wie dan wel?
Het is nog bijna een half jaar wachten op de start van de 107e editie van de Giro d’Italia, maar er wordt al druk gespeculeerd over het deelnemersveld. Volgens La Gazzetta dello Sport zullen oud-winnaar Nairo Quintana en Simon Yates in 2024 aan de start verschijnen van La Corsa Rosa.

Eerder liet Geraint Thomas, de nummer twee van de voorbije Ronde van Italië, al doorschemeren dat hij denkt aan een nieuwe Giro-deelname. Verder lijkt alles te wijzen op een Giro-debuut van Wout van Aert.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
22 november 2023 10:33
Uiteraard: is ook niet helemaal zijn parcours natuurlijk. Nu kan hij ons gewoon weer trakteren op een fraai voorjaar van de Strade tm Luik om daarna onder te duiken richting Dauphine en tour, daar vergezeld van lijfwacht Adam Yates en Guy-to-be Ayuso en ik denk eveneens Almeida als deze daar na zijn giro(winst) nog in staat is.

In 22 reed hij zichzelf (overschattend) over de kop tegen een minimaal zo goede Vingegaard en in 23 kwam hij qua inhoud en voorbereiding gewoon tekort wat tot I’m gone, I’m dead leidde. Echter kan hij, met de juiste keuzes op de juiste momenten, Vingegaard gewoon verslaan.
  22 november 2023 11:12
  Raar verhaal. Ook buiten die bewuste Galibier rit was Vingegaard Pogacar in het hooggebergte in 2022 altijd de baas. En in 2023 had hij sowieso niet gewonnen, ook zonder de Col de la Loze rit. Mij lijkt het eerder dat Pogacar Vingegaard de baas kan zijn op een bepaald terrein, maar in het hooggebergte gewoon een trede lager staat.
  22 november 2023 12:03
  Dat is het leuke: iedereen heeft hier een mening over.

  Ik denk dat je Pogacar zo klaarstomen kan dat hij die lange klimmen het wiel houden kan en er op het eind overheen kan. 100%. En als Vingegaard wil dat er overgenomen wordt lekker nee schudden. In het voortraject kan je met Yates ook Kuss wegdrukken waar nodig.

  Voor de rest is Pogacar de completere coureur : die moet ergens een voorsprong vinden (troyes!) en kan dat ook.
  22 november 2023 13:42
  Je vergeet de tijdrit... Als Vingegaard daar net zo voor de dag komt als afgelopen jaar, dan zal een paar boni seconden niet volstaan voor Pogacar.
22 november 2023 10:40
Lijkt me inderdaad dat we dan weer op een ruim voorjaar gaan getrakteerd worden van Pogacar.

Strade over Parijs-Nice of Tirreno, MSR (mist nog op zijn palmares), Vlaanderen met misschien weer E3 als voorbereiding en dan voor een 2de Luik gaan. Zou mij verwonderen als hij weer niet minstens 1 grote klassieker op zijn palmares bijschrijft.

Dan alles op de Tour, en als kers op de taart de tweeklapper WK en Lombardije.

Benieuwd of hij zijn wonderjaar 2021 nog eens kan gaan evenaren, qua leeftijd zou hij stilaan op zijn absolute piek moeten komen.

Reacties zijn gesloten.