Tadej Pogacar: “Lange afstand en koude weer in mijn voordeel zondag”

zaterdag 2 april 2022 om 11:10
Tadej Pogacar: “Lange afstand en koude weer in mijn voordeel zondag”

foto: Cor Vos

Tadej Pogacar zou zichzelf naar eigen zeggen geen vier sterren geven, maar hij is wel gretig. “Mijn winstkansen? Ik start in elke koers om te winnen”, aldus de Sloveen op een persconferentie voor aanvang van de Ronde van Vlaanderen van zondag.

Ook dit jaar maken we met RIDE weer een lekker dikke zomereditie. Een 212 pagina's dik wielermagazine waar je deze zomer uren van kunt genieten en die de sportzomer nog nét iets leuker maakt. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Het zal zondag nog maar zijn tweede profkoers over kasseien zijn, maar de renner van UAE Emirates heeft wel vertrouwen. “De kranten zijn genereus met het aantal sterren dat ze me geven, maar als ik alles goed doe kan ik wel vooraan zitten. De vorm is alleszins goed.” Dat de koers meer dan 250 kilometer lang is schrikt hem niet af, integendeel zelfs: “Die lange afstand is volgens mij in mijn voordeel, hetzelfde geldt voor het koude weer.”

“De korte klimmetjes zijn heel tricky en nerveus. Ook het positioneren vind ik toch ook erg zwaar, dat was echt wel een shock voor het lichaam en het hoofd (mentaal, red.). Ik wil niet nog eens te ver naar vanachter zitten en dan achter de feiten aanlopen. Maar als er iets zou misgaan morgen heb ik nog altijd Matteo (Trentin, red.) bij me.”

Achter de feiten aanlopen, dat overkwam de Sloveense winnaar van de Tour woensdag in Dwars door Vlaanderen. Pogacar zat te ver op het moment dat de ontsnapping wegreed en kon vervolgens het gat naar de kopgroep niet meer dichten. “Het was zeer nerveus en hectisch, ook met die valpartijen. Constant moest je opletten, vechten voor je positie, de klimmetjes naar boven sprinten”, aldus Pogacar in gesprek met onder andere CyclingNews.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Alfons Haavers 2 april 2022 om 12:20

Ik hoop vooral dat Pogi vandaag geen wisser meer door de neus krijgt geboord. Man die zal willen koersen en uitgaat van eigen kracht, die mogen we absoluut niet meer verliezen voor de start.

Ik ben echt heel benieuwd hoe hij voor de dag gaat komen. In MSR zagen we dat hij die brute power mist om weg te knallen van de rest, in Vlaanderen zijn de hellingen dan wel korter maar talrijker en steiler.

Zoals hij zelf aangeeft moet hij de uithouding bezitten om diep in de finale na 250-260 km nog een cartouche op zak te hebben terwijl bij velen de jus uit de benen is gelopen.

0
Pietspeed 2 april 2022 om 14:27

Moedige uitspraken van Pogacar, maar juist de afstand en het koude weer geloof ik niet. Gelet op z’n postuur spreekt dat eerder tegen hem. Hetzelfde mbt Pidcock bijvoorbeeld.

0
adelaarvanantwerpen 2 april 2022 om 16:12

@Pietspeed

Pogacar W/KG itt tot nagenoeg elke andere renner blijven op dagen met extreem koude temperaturen op hetzelfde niveau. Vorig jaar Romme/Colombier, prato do Tivo, dit jaar Carpenga. In dagen met een hoge temperatuur heeft hij daar veel meer moeite mee. Loze, Ventoux, Mikuni Pass en zelfs op Jafel Hafeet. Ook vorig jaar reed hij in de heuvelrit van de Tirreno mss wel zijn beste koers van het jaar. Dat was ook nog eens in superkoude omstandigheden.

Pogacar uitslagen in monumenten en andere superlange koersen zijn de laatste twee jaar beter dan gelijk welke andere renner dus de lange afstand is sowieso in zijn voordeel.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone