Tadej Pogacar komt dit seizoen nog drie keer in actie
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 5 september 2023 om 14:35

Tadej Pogacar komt dit seizoen nog drie keer in actie

Tadej Pogacar zal dit jaar nog drie keer te zien zijn in wedstrijdverband. De Sloveen zal eind september en begin oktober nog drie Italiaanse najaarskoersen betwisten. De renner van UAE Emirates zet na de Ronde van Lombardije dan een punt achter zijn wielerseizoen.

De laatste keer dat we Pogacar in actie zagen, was een kleine maand geleden op het WK in het Schotse Glasgow. De dubbele Tourwinnaar deed in de wegrit mee om de wereldtitel, maar moest zijn meerdere erkennen in een ontketende Mathieu van der Poel. Pogacar wist op ruime achterstand nog wel naar de bronzen medaille te sprinten. Op het WK tijdrijden kwam hij dan weer niet in het stuk voor: Pogacar kwam niet verder dan een 21ste plek.

De 24-jarige renner besloot na de mondiale titelstrijd een rustperiode in te lassen, maar de alleskunner zal dit seizoen nog wel te bewonderen zijn in het tenue van UAE Emirates. Pogacar komt nog drie keer in actie op Italiaanse bodem, om precies te zijn in de Giro dell’Emilia (30 september), Tre Valli Varesine (3 oktober) en de Ronde van Lombardije (7 oktober). Dat heeft hij laten weten in gesprek met de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport.

Pogacar won vorig jaar nog de Ronde van Lombardije – foto: Cor Vos

Pogacar reed vorig jaar ook het drieluik Giro dell’Emilia-Tre Valli Varesine-Ronde van Lombardije en dat pakte zeer goed uit. In de Giro dell’Emilia moest hij nog zijn meerdere erkennen in Enric Mas, maar daarna volgden zeges in Tre Valli Varesine en ‘Il Lombardia’. De Sloveen hoopt de komende weken nog naar een laatste vormpiek te groeien, in de hoop voor een derde keer ‘De koers van de vallende bladeren’ te winnen.

Wedstrijdprogramma
RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
5 september 2023 15:26
@Landeirovic: je hoeft niet meteen zo aanvallend te reageren. We kunnen ook als redelijke, volwassen mensen onze argumenten met elkaar delen. Maar om op je vraag te antwoorden: ik volg het ongeveer sinds de geboorte van pogacar. Vorig jaar reed hij ook nog Canada en het WK: dat maakt het een mooi blok om je voor te motiveren. Ook het jaar ervoor combineerde hij met EK en WK. Nu zal hij bijna 2 maanden trainen om dan nog drie wedstrijden te gaan betwisten en dit nadat hij zich heeft afgepeigerd om op tijd in vorm te zijn voor de tour na een blessure. Het is de eerste keer dat hij in deze fase van het seizoen zolang uit competitie is en het is ook de eerste keer dat hij zo een beperkt programma rijdt in het najaar. ik denk dat dat mentaal iets meer zal vragen dan vorige jaren en vraag me daardoor af of hij in dezelfde vorm zal zijn als voorheen. Het is geen kritiek op jouw held, enkel een bedenking.
5 september 2023 14:50
Indien Pogacar zich niet zou kunnen opladen voor het winnen van een monument, dan was hij nooit zo ver gekomen als topsporter.
5 september 2023 14:43
Zou wat zijn als hij 3x Lombardije al weet te winnen! Wat is het record daar? Zit nu aan 16 overwinningen dit seizoen.
5 september 2023 14:44
@Lander: Coppi 5 keer.
5 september 2023 14:58
Mooie focus : beter alles op Lombardije dan kerosine verschieten om wat in inwisselbare stadscentra rond te raggen. Enige nadeel is dat hij bij winst op dat gala naar het podium moet sjokken en stomvervelend verhaaltje afsteken
5 september 2023 14:40
Geen Canadees tweeluik dus, heb het gevoel dat ze daar dit jaar een veel minder deelnemersveld gaan hebben. Ben trouwens benieuwd naar de vorm van Pogi in Lombardije, tegen de mannen die uit de Vuelta komen. Toen hij won in '21 en '22 reed hij toch een veel uitgebreider najaar om dan in Lombardije top te zijn.
5 september 2023 14:43
Wedstrijden rijden om ergens top te zijn is tegenwoordig niet langer de norm.
5 september 2023 14:44
Vraag me af in welke vorm hij nog zal verschijnen.
Na zo een lang seizoen lijkt het me mentaal lastig om nog de moed te vinden voor de nodige trainingsarbeid voor 3 eendagswedstrijden. Is het sop de kolen dan wel waard?
5 september 2023 14:48
Vorige jaren zat het WK natuurlijk veel dichter tegen de Italiaanse herfstklassiekers aan, kon hij de hoogvorm doortrekken. Nu zou hij nog een keer moeten pieken, ik tast ook in het duister wat zijn vorm betreft.
5 september 2023 14:50
@gibo, hoelang volg jij al wielrennen? Je zou ondertussen toch al moeten weten dat Pogacar plezier heeft in wielrennen en wedstrijden rijden? Als hij voor een 3e keer Lombardije kan winnen zal hij dat vast en zeker niet laten liggen!

@Sjors, bedankt
5 september 2023 17:05
Die heeft dat artikel van Philipsen ook gelezen.

Reacties zijn gesloten.