Tadej Pogacar grijpt de macht in zesde rit Tour: “Gele trui is bonus”

donderdag 7 juli 2022 om 17:09
Tadej Pogacar grijpt de macht in zesde rit Tour: “Gele trui is bonus”

foto: Cor Vos

Met een uiterst venijnige sprint in Longwy greep Tadej Pogačar in de zesde etappe van de Tour de France de macht. De Sloveen was veruit de beste in de sprint heuvelop van een elitegroep en neemt de gele trui zo over van Wout van Aert. “Ik ben blij met de ritzege, alles extra is bonus”, zegt Pogačar.

“Elke keer dat ik win in de Tour wordt het leuker. Vandaag was zo zwaar, vanaf de start eerste twee uur was het gekkenhuis. En dan ging de sterkste man van het peloton in de aanval”, doelt de kopman van UAE Emirates op geletruidrager Van Aert. “Er reden heel veel renners achter hem aan en onze ploeg ook. Eerst dacht ik dat hij het ging redden, maar het peloton was toch sterker.”

Uiteindelijk werd Van Aert in de heuvelachtige finale teruggepakt en kwam Pogačar uit zijn kot. “Ik voelde me goed. De ploeg deed ongelooflijk werk om mij in positie te brengen. Maar ik ben zo blij”, legt hij uit. “Het was geen pure sprint, want op de laatste klimmetjes ging het heel hard. Het was heel zwaar en hectisch voor de slotklim. En ik gok dat ik wel goede benen had om het af te maken.”

“Dat ik de gele trui nu heb, vind ik niet erg. Ik ben blij met de zege en alles erbij is bonus”, aldus Pogačar, die nu vier seconden voorsprong heeft op Neilson Powless. Jonas Vingegaard is derde op 31 seconden.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Glorious 7 juli 2022 om 17:11

Van mij mag hij een andere sport zoeken..

Gebruikersnaam 7 juli 2022 om 18:22

Het lot van de dominante ronderenner. Als hij 9 van zijn 10 Tours wint, zal iedereen sowieso nostalgisch terugkijken op de ene die hij niet won, iedereens favoriete en meest memorabele Tour.

Het meest memorabele moment van Indurain was ook de Tour waar hij ten onder ging. Armstrong was het vermakelijkst toen we dachten dat Ullrich of Beloki hem konden verslaan.

vanSpringel 7 juli 2022 om 17:14

Da manneke is pas 21 jaar, en doet iedereen z’n paard in de kont kijken.

Glorious 7 juli 2022 om 17:39

Nog steeds 21… wonderlijk idd

Kopinkas 7 juli 2022 om 17:44

Over wie heb je het? Pogacar wordt er 24 in september…

Santiago Blanco 7 juli 2022 om 17:34

Denk dat Bardet nog een dark horse gaat zijn

scrambler 7 juli 2022 om 18:21

Eigenlijk wel raar, toen Primoz Roglic een héél veel winnaar werd geloofde haast niemand dat hij het zomaar “zonder deed ” Nu doet zijn landgenoot het zelfde én nu hoor niemand ??

Aart van Woud 7 juli 2022 om 19:44

Jawel, maar die worden hier meteen monddood gemaakt.

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone