Tadej Pogacar gaat tweede Tour winnen: “Het gevoel is helemaal anders”

zaterdag 17 juli 2021 om 19:34
Tadej Pogacar gaat tweede Tour winnen: “Het gevoel is helemaal anders”

De leiderstrui van Tadej Pogacar kwam zaterdag, zoals verwacht, niet meer in gevaar. De nog steeds pas 22-jarige Sloveen gaat zondag in Parijs zijn tweede Tour de France winnen. “Ik kan de zeges niet echt vergelijken”, zegt de geletruidrager. “Het gevoel is helemaal anders. Ik sta er nog niet bij stil dat ik twee keer de Tour heb gewonnen, maar dat zal in de toekomst wel doordringen.”

“Ik probeer nu gewoon van elk moment te genieten. Ook tijdens de voorbijgevlogen tijdrit. Er stonden zoveel supporters langs de weg. Daardoor kon ik van elke kilometer genieten, ook al was ik enorm aan het afzien door de warmte. Ik was ontzettend blij toen ik over de finish kwam, ik kan het niet beschrijven.”

In de tijdrit zelf kon Pogacar niet meer voor de ritzege meedoen. Zeven renners waren in Saint-Emilion sneller dan de Sloveen. “Het was niet genoeg, maar ik heb mijn best gedaan en het is nog altijd een sterke prestatie voor mij en ik ben heel tevreden met het resultaat. Het was heel anders dan in de eerste tijdrit, toen er veel meer adrenaline door mijn lijf gierde.”

Pogacar in de tijdrit – foto: Cor Vos

Allan Peiper
Een emotioneel weerzien voor Pogacar was er nog met Allan Peiper, die door ziekte niet mee kon naar de Tour de France en in België was achtergebleven. “Ik had hem sinds januari niet meer gezien, dus voor de start was dat wel emotioneel. Heel fijn om met zijn steun vandaag de rit af te werken. Ook met de steun van mijn ploeg, familie, vrienden en fans, natuurlijk.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

Petje 17 juli 2021 om 20:01

Tja, na alle commotie had ik verwacht dat hij met eigen kracht dit resultaat zou halen..

peervaneynthoven 17 juli 2021 om 20:34

Het contrast met de laatste tijdrit in de Tour van vorig jaar is wel groot.Jammer dat de “adrenaline” weg is gevloeid.

Spirit 17 juli 2021 om 21:54

Dat is nogal een vergelijking.
Of je moet anderhalve minuut goed maken om de Tour te winnen of je mag meer dan 5 minuten verliezen en dan win je nog steeds de Tour.
Dat is nogal een verschil hoe je een tijdrit begint, dus logisch dat er een groot verschil is.

Turtlehead 17 juli 2021 om 22:11

Goed gepiekt naar de eerste helft van de Tour en geen pech gehad. Hij zei tevreden zijn.

Reiger 17 juli 2021 om 22:40

groot winnaar. jongste renner met 2 Tourzeges. gaan er nog veel volgen in de toekomst

Remcoderksen 17 juli 2021 om 23:27

Twee reigers

Jean Dumas 18 juli 2021 om 05:50

Bruyneel zei vrijdag in zijn podcast: Wout van Aert is de grote favoriet want hij richt zich op deze tijdrit, Pogi wordt moe. Hij heeft gelijk gekregen.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair