Tadej Pogacar blijft lachen na derde plaats: “Ben blij met dit resultaat”

vrijdag 24 maart 2023 om 18:07
Tadej Pogacar blijft lachen na derde plaats: “Ben blij met dit resultaat”

foto: Cor Vos

Tadej Pogacar kwam vrijdag als derde over de streep in de E3 Saxo Classic. De Sloveen van UAE Emirates maakte onderweg veel indruk, maar kon het niet afmaken in de sprint tegen Wout van Aert en Mathieu van der Poel.

Lees ook:
Deze verhalen lees je in de nieuwe Tour-editie van RIDE Magazine

Lees ook:
Van Aert klopt Van der Poel en Pogacar na gedroomde finale E3 Saxo Classic

Op de Taaienberg werd de koers voor het eerst opengebroken vrijdag. Pogacar was daar niet op de afspraak, want de klimmer zat slecht gepositioneerd. “Het was hectisch daarvoor. Ik doe niet veel van dit soort koersen, dus ik moest er wat aan wennen. Ik heb er een beetje energie verloren, maar volgende week zondag zal ik deze fout niet meer maken”, doelde hij op de Ronde van Vlaanderen.

“Eigenlijk voelde ik me heel goed vandaag. Het was een heel leuke koers. Ik ben blij met dit resultaat”, aldus Pogacar in het flashinterview. De nummer drie was op de Oude Kwaremont duidelijk de beste van de drie, maar kon er niet wegrijden. “Die klim, die ook de langste is, ligt me het beste. Van der Poel en Van Aert lossen is echter moeilijk. Dat is zo op elke klim.”

Lees ook:
Wout van Aert na zege in E3 Saxo Classic: “Voelde in de sprint dat ik de sterkste was”
Dit artikel delen:

16 Reacties

Landeirovic 24 maart 2023 om 18:35

Deze man gaat de Ronde winnen. Oude Kwaremont, paterberg, koppenberg, taaienberg. Dat zijn gewoon de beklimmingen waar hij het van moet hebben.

3
Dikke Vrouw 24 maart 2023 om 18:53

Ja zeker met die geweldige ploeg

-2
Landeirovic 24 maart 2023 om 19:02

Waar was uwe Alaphilipe en Asgreen die zo super gingen zijn vandaag? Heb niemand van de pussypack gezien hoor ;)

6
Dikke Vrouw 24 maart 2023 om 19:12

Die maakt met lampi en balero ook nog koers toe pogi al laaang alleen zat

-3
Kartouche 25 maart 2023 om 09:41

Ze maakten 80km voor de meet koers om vervolgens helemaal te verdwijnen. Ik denk dat Patje daar zo zijn mening over heeft.

0
Ypuh 25 maart 2023 om 08:53

Hoe vet is het dat iemand die 2x de Tour wint ook gewoon het hele voorjaar meerijdt. Tussendoor Vingegaard nog ff pijn gedaan en nu met de boys op pad in Vlaanderen.

3
Kartouche 25 maart 2023 om 09:43

Daarom ben ik fan.

1
xistnc 24 maart 2023 om 18:13

Dit belooft voor De Ronde.

Hij zou zo maar solo kunnen vertrekken. Maar kan net zo goed achterop raken omdat hij een bocht mist.

1
achilles 24 maart 2023 om 19:22

Pfoew, volgende week Koppenberg, 2 keer Pater, 3 keer Oude Kwaremont, laatste na meer dan 250 km… Met die extra vermoeidheid knalt hij ze er allemaal (misschien) net wel uit het wiel.

Gaf mij toch de sterkste indruk. Leuk dat ze alle 3 ook hun kansen en zwakheden hebben. Pogacar de beste op de heuvels, Van Der Poel loste Pogacar van geen vin en klopte hem al is in de sprint. Van Aert moeizamer op de heuvels, maar misschien wel de beste sprint.

1
Romāns Vainšteins 24 maart 2023 om 20:33

Ik ben het helemaal met X eens. Niet alleen dat natte stuk dat hij liet gaan maar meermaals kwam ie niet helemaal fijn uit/door op die Vlaamse achtbaan daaro. Dat vreet energie en wat dat betreft hebben de Kempenaren wel een aanzienlijk voordeel dat hij niet snel goedmaken gaat.

1
Dikke Vrouw 24 maart 2023 om 21:24

Dank roman

0
Kartouche 25 maart 2023 om 09:49

In de Ronde zal wegkapitein Trentin weer meedoen. Daar gaat hij enorm veel aan hem hebben wat positioneren betreft. En vorig jaar bij zijn debuut kwam hij al een aardig dichtbij de overwinning.

0
Mooie Sjors 24 maart 2023 om 22:50

Uiteraard was hij weer erg indrukwekkend vandaag. De man die op de Paterberg en Kwaremont vol voor de aanval koos. Maar je hebt toch ook het gevoel dat hij net niet het verschil kan maken. Het terrein ligt hem al beter dan zo’n one-off punch als de Poggio in MSR, maar nog niet zo goed als een koers met langere beklimmingen.

Zou natuurlijk groots zijn, de Tourwinnaar die solo binnenkomt in Oudenaarde. Maar ik twijfel over hoe hij dat moet aanpakken. Alles steken in 1 poging, gaat ‘m denk ik niet worden. Daarvoor heeft hij net niet genoeg brute kracht t.o.v. een VDP. Toch weer keer op keer aan de boom schudden zoals vorig jaar? Mikken op de sprint? Of toch eens wat anders proberen te verzinnen dan blind op kop rammen?

Is uiteindelijk ook nog op zoek naar zijn klassieker dit voorjaar en hoe lang kan hij deze conditie nog rekken?

0
Kartouche 25 maart 2023 om 09:27

Ik vermoed dat hij nog niet alles heeft laten zien en we zijn ware kracht gaan zien in Vlaanderen. Hij was hier om te trainen. Natuurlijk had hij willen winnen, maar weet ook dat met de 40km vlakke terrein naar de meet, solo gaan veel kracht zou kosten met relatief weinig kans op succes. En volgende zondag is pas de echte afspraak.

0
Dikke Vrouw 24 maart 2023 om 18:52

Nou woutie en matje kloppen om hun terrein nee dat lukt niet

-4
Kartouche 24 maart 2023 om 20:22

Nou, Woutie en Matje hebben inmiddels al lang door dat zij niet meer de alleenheersers zijn op hun terrein en hun rijk moeten delen koning Pogi. En dan heb je nog van die ‘een-dags-monument-vliegen’.

1

Headlines

Populair

Materiaalzone