Tadej Pogacar baalt een beetje na derde plek: “Ik zat er niet ver vanaf”
foto: Cor Vos
zaterdag 9 juli 2022 om 18:09

Tadej Pogacar baalt een beetje na derde plek: “Ik zat er niet ver vanaf”

Tadej Pogacar boekte zaterdag niet zijn derde ritzege op een rij in de Tour de France, maar kende toch een prima dag. Dankzij een derde plaats en de bijbehorende bonificaties liep hij vier seconden uit op zijn concurrenten in het klassement. Toch baalde de Sloveen een beetje. “Ik zat er niet ver vanaf”, zei hij in het flashinterview na afloop.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Maar het was een leuk spel vandaag”, vervolgt de tweevoudig Tourwinnaar, die Wout van Aert en Michael Matthews voor moest laten in de sprint op een venijnige slothelling. “Eerst was het een erg lange dag, waarbij het steeds warmer werd en we veel gevaarlijke punten tegenkwamen. Maar de laatste klim vond ik leuk. In de sprint aarzelde ik misschien wat te lang en toen passeerde Van Aert me. Drie keer zo snel. Natuurlijk is dat een beetje teleurstellend, maar derde is nog steeds goed.”

“Ik vind sprinten altijd leuk. Toen ik jonger was, was ik altijd de kleinste, dus vaak ook de laatste. Ik ben heel blij dat ik nu een behoorlijke sprint kan doen, tenminste als het vijf kilometer omhoog gaat van tevoren. Maar nog steeds ben ik niet zo rap als Matthews en Van Aert.”

Pogacar hoeft in de Ronde van Frankrijk niet per se alles te winnen, vertelt hij. “Vandaag wilden we wat rustig aan doen en relaxen, maar de andere teams, zoals BikeExchange en Jumbo-Visma, hadden belang om tempo te maken en om de overwinning te winnen. Wij dachten misschien is het vandaag een rit voor de vluchters. Maar uiteindelijk was het ook een kans voor ons om te winnen.”

Valpartij
In het begin van de rit was er een valpartij, waarbij Pogacar ook betrokken was. “Ik zat er middenin. Ik ging tegen de grond, maar niet heel erg. Het was een van de zachtste valpartijen die ik ooit heb meegemaakt. We kwamen vrij snel weer terug, dus het was ok.”

RIDE Magazine
30 Reacties
Sorteer op:
9 juli 2022 18:19
Oftewel: hij baalde eigenlijk niet
9 juli 2022 18:20
Het viel echt op dat Pogacar inhield.
Hij hield in toen Matthews eerste was... ging zitten...pas toen WvA erover ging slingerde Pogi de turbo weer aan. Hij weet dat hij niet alles mag winnen...dat valt namelijk te erg op...
    9 juli 2022 18:22
    Wat een onzin
    9 juli 2022 19:03
    Klopt, voor mijn gevoel gaf ie weer gas toen WVA langs schoot.
    9 juli 2022 19:12
    Hij gunt de anderen ook wat, ging zeker niet zo diep als gisteren.
    9 juli 2022 19:21
    Ik had ook een beetje het gevoel dat hij zeer berekenend sprintte: Matthews en van Aert mogen er langs, eventuele bedreigingen voor het klassement niet. En dat hij daar met terugwerkende kracht een beetje van baalt.
    9 juli 2022 19:35
    Deze week werd op Sporza verteld dat zijn vriedin en de partner van Mathews dikke vriendinnen zijn. Wonen allen in Monaco. Hij had Mathews de zege gegund maar toen dat misging waren zijn eigen kansen ook om zeep.
9 juli 2022 18:23
Ik snap dat hij baalt. Hij leek op het einde nog een flinke versnelling te hebben die hij niet of te laat heeft gebruikt. Had hier kunnen winnen.
    9 juli 2022 18:31
    Hij had hier in een normale sprint niet kunnen winnen van Wout
    9 juli 2022 18:36
    Als Van Aert niet ingesloten raakt, wint die met 4 lengtes voorsprong.
    9 juli 2022 19:56
    Als Pogacar had willen winnen dan had hij op dat steile stuk moeten gaan.
9 juli 2022 18:24
Tadej is heerlijk aan het woekeren. Hij vraagt veel van zichzelf en van zijn ploeg. Zelf heeft hij wat marge, maar zijn ploeg is een ander verhaal. De groene trui kun je misschien in een halve Tour min of meer veilig stellen, voor de gele trui geldt dat allerminst.
    9 juli 2022 18:28
    Inderdaad, weet niet of dat slim is met de hitte en lange klimmen op komst. Wel leuk!
    9 juli 2022 18:39
    Ik heb het idee dat hij zich wat uitgedaagd voelt door het rijden van Wout. Zoiets van 'hé ho, wacht eens even, IK ben hier de superster!".
    9 juli 2022 20:03
    Inderdaad, nog 4 ineos in top 10 en ook vingegaard en roglic groeien nog
9 juli 2022 18:26
Als je kijkt hoeveel de klassementsmannen al hebben gegeven, dan kan het niet anders dan dat er in de laatste anderhalve week andere mannen komen bovendrijven. Vingegaard en Pogacar kunnen toch niet ongestraft 3 weken zo blijven geven?
    9 juli 2022 18:30
    Ineos lachende derde?
    9 juli 2022 19:14
    Wat heeft Vinegaard nu gedaan dan? Niets bijzonders toch, zit vooral in het wiel wat me verstandig lijkt met wat er nog gaat komen
    9 juli 2022 19:33
    Precies ook mijn gevoel.
9 juli 2022 19:02
Toen ik jong was, was ik vaak de laatste. Maak dat de kat wijs.
9 juli 2022 19:15
Pogacar zie ik nog héél dicht bij groen komen. Minder punten te verdelen in de bergen, maar als die elke dag top 3 rijdt...
    9 juli 2022 19:30
    Als hij 3 keer wint, 3 keer 2e wordt en nog 2 keer 3e, dan komt hij min of meer gelijk. En dan mag Van Aert natuurlijk nergens punten pakken in tussensprints (waar er onderweg dus even veel punten liggen als bij de finish in bergritten). Denk ook niet dat er 8 bergritten zijn.

    Als Van Aert zou wegvallen, is Pogacar zeker een grotere kanshebber dan Jakobsen, maar als dat niet gebeurt, is 't groen gewoon al beslist. Als Van Aert de komende dagen nog wat sprokkelt, kan hij halverwege de Tour al even veel punten hebben als Cavendish vorig jaar haalde in de gehele Tour.
    9 juli 2022 20:00
    Groen is in de pocket voor van Aert.
    De enige die hem zou kunnen bedreigen deze tour zou een van der Poel zijn die topfit is en dan ook zin heeft om in vlakke ritten mee te sprinten.
    Tegenover de andere kandidaten van het groen heeft van Aert gewoon teveel overmacht, bijna net zo snel als de snelste sprinters en sneller dan de meeste op de punchaankomsten.
    9 juli 2022 23:06
    Van der Poel heeft weinig geschiedenis in massasprints. Ik denk dat het meer is dan enkel zin hebben om mee te doen. Die gaat daar niet automatisch hoog eindigen, stuurvaardig zijn betekent niet dat je ook een betere feeling/timing hebt om in de juiste gaten te duiken.
9 juli 2022 19:56
Hoe fraaier die puncht des te meer ik uitkijk naar dins- en woensdag of het pure, lange klimmen misschien wat minder geworden is. Bij wielrennen gaat het een vaak ten koste van het ander, wellicht zelfs bij terminators.
    9 juli 2022 20:14
    Ben ik ook erg benieuwd naar. Vermoedelijk blinkt hij ook daar nog steeds in uit. Zou voor de Tour wel mooi zijn als Vinegaard wat tijd kan pakken.
9 juli 2022 20:22
Hij is echt wel ambitieus, iemand laten winnen zomaar, nee, dat geloof ik niet. Gaan zitten, rechtstaat, terug gaan zitten ... Gisteren deed hij het ook meermaals in de laatste paar honderd meter terwijl hij toch wel vol voor de winst ging. Hij uitte daarna ondanks de winst ook nog eens zijn teleurstelling op de 'wanprestatie' van Majka ... en blijkbaar vindt iedereen dat maar normaal dat iemand wordt uitgekafferd die zich net kilometers uit de naad heeft gereden voor hem. Men heeft het meermaals over de arrogantie van Evenepoel, maar ik kan me niet herinneren dat deze ooit een ploegmaat afviel na de koers. Ik probeer me voor te stellen wat er zou gebeuren mocht Remco zoiets zeggen, het kot was te klein ...

Reacties zijn gesloten.