Tadej Pogačar 3e in openingstijdrit: “Ik merk dat ik goede benen heb”
foto: Cor Vos
vrijdag 1 juli 2022 om 20:12

Tadej Pogačar 3e in openingstijdrit: “Ik merk dat ik goede benen heb”

Tadej Pogačar is de 109e Tour de France goed begonnen. De titelverdediger uit de ploeg van UAE Emirates legde in de individuele tijdrit door Kopenhagen achter de Belgen Yves Lampaert en Wout van Aert beslag op de derde plaats en werd na afloop naar het podium geroepen om de witte trui aan te trekken.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

“Het was echt een goede dag. Ik heb genoten van het parcours ondanks de regen. Ik klokte een zeer goede tijd en sta op een mooie positie in het klassement om de eerste week in te gaan”, liet Pogačar na afloop van de tijdrit weten. Van alle klassementsrenners deed de 23-jarige Sloveen de beste zaken. Achter ritwinnaar Lampaert en Van Aert klokte hij de derde tijd, op zeven seconden van de toptijd.

De regenachtige omstandigheden maakten hem toch wat nerveus. “Ik heb van start tot finish vol gas gegeven. De regen maakte de tijdrit een beetje stressvol, want deze gladde omstandigheden helpen nooit. In elk geval zag ik in de eerste bochten dat de omstandigheden niet zo slecht waren, en vanaf dan nam ik het bocht per bocht. Ik voelde me zelfverzekerd, zonder al te veel risico’s te nemen.”

Pogačar is blij dat hij de eerste dag van de Tour de France goed heeft doorstaan. “Ik ben blij met mijn prestatie en superblij om in de witte trui te rijden. Dit was de eerste test van de Tour, het was niet heel lang maar toch veeleisend. Ik merk dat ik goede benen heb. Morgen wordt een nerveuze dag. Je weet nooit wat er gaat gebeuren. Ik heb een goede ploeg om me te steunen en we zullen heel voorzichtig moeten zijn want het zal zeker een zware dag worden.”

 
12 Reacties
Sorteer op:
1 juli 2022 20:57
Na de tijden van vingegaard en roglic en het zien van pogacars eerste bochten dacht ik dat hij tijd zou verliezen, niet dus.
1 juli 2022 21:27
Zou Pogi ook fier z'n witte trui over de kachel op de hotelkamer hangen en er continu naar kijken?
  1 juli 2022 21:42
  Die gaat elke avond pinten drinken denk ik in plaats van met koers bezig te zijn
1 juli 2022 21:42
Zoals al langer door de kenners voorspeld werd (al zijn die kenners niet massaal op Wielerflits terug te vinden), zal Roglic het wel bijzonder moeilijk krijgen tegen Pogacar. In principe is Roglic zelfs kansloos, zeker als enkel zijn kaart gespeeld wordt. Daarmee bedoel ik dat Jumbo Roglic allicht weer passief zal laten koersen, en dat Vingegaard de prikjes zal moeten uitdelen. Maar daar lacht Pogacar natuurlijk mee, want Vingegaard is niet explosief genoeg. Eigenlijk zou Roglic eens moeten aanvallen in het gebergte, want hij heeft wel de explosiviteit in de benen. In plaats van zoals steeds in de wielen te zitten. Met de hoop op een winnend spurtje de laatste honderden meters bergop. Maar daarmee win je geen Tour. Aanvallen moet hij doen, weliswaar met het risico er onderdoor te gaan. Maar ook Pogacar zal dan uit zijn pijp moeten komen, en bij een iets mindere dag kunnen Roglic en Vingegaard hem dan collectief pijn doen. Maar de conservatieve ploegleiding van Jumbo zal opnieuw dezelfde fout maken.
  1 juli 2022 21:55
  Dat denk ik ook. En ook het groen mislopen?
  1 juli 2022 22:28
  Tjonge...de Tour hoeft niet meer gereden te worden zeker. Uiteraard is Pogacar de favoriet, maar niet vergeten dat Vingegaard de enige is die Pogacar vorig jaar kon lossen bergop. En ook in de afsluitende tijdrit was hij sneller.
  1 juli 2022 22:34
  Ik denk dat teamleiding van Jumbo liever 2e en 3e worden achter Pogi dan erin vliegen, op minuten gereden worden en uiteindelijk 6e en 11e worden terwijl Pogi gewoon wint… want zolang die geen zwakte toont valt of ziek wordt dan wint hij gewoon.
  2 juli 2022 00:40
  En al die conclusies op basis van een tijdrit. Roglic en Vingegaard zijn in vorm en in vermoedelijk wat slechtere omstandigheden verliezen ze een paar sec. Ja Pogi is favoriet. Maar al die conclusies op basis van deze tijdrit slaan nergens op!
2 juli 2022 00:12
Superblij met wiite trui... slijmbal en vaag
2 juli 2022 07:42
Piekt Pogi niet te vroeg qua vorm? Regende het niet fors harder bij Roglic en Vingegaard? Vormen Thomas en Yates een sterk blok? Lijkt mij dat er nog wel wat gaat gebeuren deze Tour. Pogi is terecht favoriet en in topvorm, maar Parijs is nog ver.
2 juli 2022 08:39
Dit is zijn versie van "ik trap mijn beste waarden ooit" :-)

Reacties zijn gesloten.