Mateusz Taciak, Iván Ramiro Sosa, Michał Kwiatkowski

Mateusz Taciak, Iván Ramiro Sosa, Michał Kwiatkowski

foto: Sirotti

zondag 3 juni 2018 om 20:00

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat onze site nog niet gehaald heeft. Vandaag over de overwinningen van Mateusz Taciak, Iván Ramiro Sosa en Michał Kwiatkowski.

Mateusz Taciak wint Poolse rittenkoers, Fortin pakt slotetappe

Mateusz Taciak heeft de Szlakiem Walk Majora Hubala (2.1) op zijn naam geschreven. De 33-jarige Pool van CCC Sprandi Polkowice kwam in de vlakke slotetappe naar Koñskie niet meer in de problemen. De rit zelf werd een prooi voor Filippo Fortin. De Italiaan won in de sprint voor thuisrijders Maciej Paterski en Szymon Sajnok.


Tour of Bihor krijgt verwachte winnaar met Ivan Ramiro Sosa

In Roemenië is er ook een einde gekomen aan de Tour of Bihor. Niet geheel verrassend schreef Iván Ramiro Sosa er de eindzege op zijn naam. Voor het Colombiaanse toptalent van Androni Giocattoli-Sidermec is het zijn eerste zege in een rittenkoers.

De slotrit werd in een massasprint gewonnen door Riccardo Stacchiotti. De 26-jarige Italiaan van MSTina-Focus bleef Batuhan Ozgur en Pesci Manuel voor.

Kwiatkowski na winst in Dauphiné: “We kunnen meerdere pionnen uitspelen”

Michał Kwiatkowski kon het Critérium du Dauphiné niet beter beginnen; de Pool wist de 6,6 kilometer lange proloog naar Valence te winnen. Na afloop liet de Pool weten blij te zijn, maar niet als absolute kopman de komende etappes aan te vatten. “We hebben meerdere pionnen om uit te spelen, met ook nog Thomas en Moscon.”

“We zullen proberen om deze Dauphiné te winnen, maar we moeten daarvoor wel goed samenwerken. Vooral de ploegentijdrit is erg belangrijk”, aldus de Sky-renner.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Verweggistan 3 juni 2018 om 20:19

Eerste zege dit jaar van MSTina, hebben zich aardig herpakt na het stoppen van Berlato.

123poetertjes 3 juni 2018 om 20:36

Berlato gestopt? Noooo :'( Gelukkig doet Stacchiotti het nog wel blijkbaar, wat mij betreft mag Nippo 'm snel terughalen.

Taciak kwam niet alleen niet in de problemen, maar veroverde de leiderstrui nog van Maciejuk door boniseconden te pakken.

Verweggistan 3 juni 2018 om 20:41

Ja. Berlato stopte begin mei: http://www.wielerflits.nl/nieuws/352356/purito-rodriguez.html stond vreemd genoeg bij klein nieuws dus ik kan mij voorstellen dat je t gemist hebt.

Headlines

Materiaalzone