Sweeck over Van Aert: “Denk dat het duidelijk is dat hij voor de weg heeft gekozen”

Door , woensdag 28 november 2018 om 13:11

In één beeld gevangen: Van Aert, Van der Poel en Sweeck (rechts) - foto: Photopress

Laurens Sweeck was tijdens de vorige winter vaak de derde crosser achter Wout van Aert en Mathieu van der Poel. De veldrijder van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice is in de pikorde inmiddels voorbijgestreefd door Toon Aerts en Michael Vanthourenhout, maar dat maakt volgens hem niets uit. “Er kan er maar eentje winnen en dat is op dit moment Mathieu”, vertelt hij aan Wielerkrant.be.


Volgens Sweeck hoeft Van Aert zijn mindere resultaten niet te wijten aan een slechtere conditie. “Vorig jaar reed hij ook niet zijn beste seizoen, maar toch werd hij op een grandioze manier wereldkampioen. Ik denk dat het duidelijk is dat hij zijn keuze voor de weg gemaakt heeft.” Desalniettemin denkt de Belg dat zijn landgenoot niet snel meer zal winnen van Van der Poel. “Mathieu is nog jong en nog niet op zijn best. Dat niveau zal de komende jaren alleen nog maar stijgen. Hij verkeert op dit moment in bloedvorm. Alles wat hij doet, lukt ook. Ongezien, hij heeft echt alles.”

Dit artikel delen:

13 Reacties

sooike 28 november 2018 om 13:17

En waar blijft de analyse?

LucasR 28 november 2018 om 13:34

Ja precies! Ik ging er nadat ik die titel las eens lekker voor zitten, maar toen bleek het slechts om een alinea tekst te gaan. :-/

Jean Dumas 28 november 2018 om 17:54

Hij is eerder begonnen dan VDP, heeft sowieso altijd een progressieve seizoenscurve, dus daar is geen bewijs voor.

henk van ingrid 28 november 2018 om 13:23

bedankt voor de analyse sooike

Viktrodriguez 28 november 2018 om 13:45

Indrukwekkende analyse

Romāns Vainšteins 28 november 2018 om 14:04

Hoeveel ‘die en die zegt dat van van der Poel momenteel heel goed in veldrijden is’-artikelen hebben we hier inmiddels de revue zien passeren ?

Mwielerfan 28 november 2018 om 19:37

Hoe vaak heb jij negatief gedaan over veldrijden bij al die berichten?

Romāns Vainšteins 28 november 2018 om 19:51

Redelijk vaak.

De niche an sich is natuurlijk hartstikke leuk voor lokale specialisten met hier en daar een echt talent dat zijn/haar carriere er begint. Echter is het topsport-vergrootglas waardoor het hele gebeuren hier beschouwd wordt alsmede de vele NL-BE Battles die er op volgen genoeg reden om er relativerend de draak mee te steken.

Samlambeej 28 november 2018 om 14:47

De titel is zonet aangepast. Het belangrijkste is er nu uitgehaald. Woutje heeft over een kopje koffie aan Sweeckie verteld dat hij volgend jaar enkel nog in januari komt crossen.

assen 28 november 2018 om 16:44

Sweeck zegt iets hoogstinteressants, nl “Mathieu is nog jong en nog niet op zijn best.”

Vroeger, in de jeugdcategorieen, won MvdP (vrijwel) altijd, ook van WvA. Het zou kunnen dat WvA eerder volgroeid is dan MvdP waardoor WvA toch regelmatig kon winnen van MvdP, vooral twee seizoenen geleden. Maar misschien is MvdP nu pas helemaal uitgegroeid, en wint ie weer vrijwel altijd. :-)

Als het inderdaad zo is dat MvdP sterker is geworden dan vorig seizoen, dan kunnen we in de klassiekers nog heel wat beleven…

Mwielerfan 28 november 2018 om 19:43

Vdp begon toen met blessures aan seizoen.

Jeff 29 november 2018 om 06:51

Waardoor hij later op het seizoen dan weer frisser was.

Doordrijver 29 november 2018 om 07:05

Wel, als VdP ook in de klassiekers indrukwekkend rondrijdt, en dat hoeft niet winnen zijn, maar versnellen, doortrekken waarbij de rest puft, zichtbaarheid de rest pijn doet,.. dan kan je stellen dat er echt een grote op komst is.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.