Sven Vanthourenhout stopt in maart 2016

Sven Vanthourenhout stopt in maart 2016
donderdag 22 oktober 2015 om 18:33

In navolging van diens ploeggenoot Sven Nys, spuit ook Sven Vanthourenhout in maart 2016 nog eenmaal zijn crossfiets schoon. “Als 35-jarige ben je niet meer de jongste van het pak en de generatiewissel is intussen ook een feit”, verklaart Vanthourenhout zijn beslissing tegenover Sporza.

‘Zal van de koers blijven houden’
“Uiteraard kan ik niet wegsteken dat mijn prestaties niet meer zijn wat ze geweest zijn”, vervolgt de voormalig coureur van Rabobank. “Al is dat geen reden om te stoppen, want ik heb mijn sport altijd met dezelfde passie en gedrevenheid proberen uit te oefenen. De wielersport heeft me veel gegeven en heeft me ook altijd na aan het hart gelegen. Ik zal altijd van de koers blijven houden.”

Actieve rol in het veldrijden
Echt afscheid van het crossen hoopt Vanthourenhout niet te nemen. “Het spookte al een tijdje door mijn hoofd. Ik heb enkele zaken nog eens goed afgewogen en nu staat mijn besluit vast. […] In de toekomst wil ik mijn ervaring en kennis graag delen. Na mijn actieve carrière wil ik aan de slag blijven in de cross. Ik heb onze sport ook enorm zien groeien de laatste twintig jaar. Ik wil er mee voor zorgen dat die evolutie niet stopt.”

Succesvol eerste deel profcarrière
Als belofte reed Vanthourenhout in 2001 naar een Belgische en wereldtitel. Het jaar nadien maakt hij de overstap naar de profs en combineerde tot 2005 het koersen op de weg met het veldrijden. De 35-jarige crosser had ook wel het stempel een kampioenschapsrenner te zijn, omdat hij tijdens die veldritten altijd op de afspraak was. In 2004 en 2005 veroverde hij brons op het WK. Dat kunstje herhaalde hij overigens in 2003 en 2008 ook op het Belgisch kampioenschap op de weg.

Dit artikel delen:

3 Reacties

storm-biker 22 oktober 2015 om 18:50

Denk niet dat hij veel keuze had.. Zonder z’n maatje Sven Nys was hij al veel eerder gestopt. Geen andere ploeg die hem de laatste jaren nog een contract had aangeboden.

tylerhamilton 22 oktober 2015 om 21:00

Niet onverstandig, z’n lichaam was al een tijdje gestopt en nu zijn geest ook.

HoofdIsVrij 22 oktober 2015 om 21:13

Het voorbeeld van iemand die zijn lichaam al op te jonge leeftijd heeft opgebrand.

Volg hier

Net binnen

Populair

Materiaalzone