Sven Vanthourenhout: “Mathieu richt zijn pijlen 100% op het WK, in tegenstelling tot Wout”

woensdag 24 november 2021 om 15:20
Sven Vanthourenhout: “Mathieu richt zijn pijlen 100% op het WK, in tegenstelling tot Wout”

foto: Cor Vos

Sven Vanthourenhout durft voorzichtig zijn eerste conclusies te verbinden aan de wedstrijdprogramma’s van Mathieu van der Poel en Wout van Aert. De wereldkampioen rijdt deze winter zeker elf crossen, terwijl de Belgische kampioen twaalf keer in actie komt. “Mathieu richt zijn pijlen 100% op het WK”, aldus de bondscoach van België.

“In tegenstelling tot Wout van Aert”, gaat hij verder in gesprek met Het Laatste Nieuws. Het WK in het Amerikaanse Fayetteville staat dan ook (nog) niet op het programma van Van Aert.

“Waarmee ik niet wil gezegd hebben dat er geen enkele kans bestaat dat Wout het WK rijdt”, aldus Vanthourenhout. “Wat hem betreft, is het afwachten hoe het de komende weken in het veld zal verlopen. Breidt hij zijn huidige programma nog wat uit? Dat kan, maar dat zal dan eerder afhangen van de omstandigheden. Terwijl dat bij Mathieu niet het geval is.”

Alpecin-Fenix maakte woensdag het voorlopige veldritprogramma van Van der Poel bekend. Hij duikt op 18 december in eigen land, in Rucphen, voor het eerst dit seizoen het veld in. Van Aert gaat op 4 december al voor het eerst crossen in Boom. De eerste ontmoeting tussen beide kemphanen is op 26 december in Dendermonde.

Dit artikel delen:

45 Reacties

Maillot à Pois 25 november 2021 om 14:31

Edit redactie: Als het zo uit de hand loopt, grijpen wij in. Dan is het ook geen normale discussie meer. Daarom aan iedereen: houd het netjes in de reacties en ook richting elkaar. Discussies en reacties uitlokken heeft geen zin.

Beer 25 november 2021 om 14:34

Edit redactie: Waarvan akte. Reacties uitlokken (van wie dan ook) is nergens voor nodig, en daarop ingaan maakt de situatie alleen maar erger.

Michiel 25 november 2021 om 14:39

Heerlijk toch. Als ik word uitgemaakt voor een of andere FVD idioot hier mag dat allemaal (wat ik ook prima vind) maar als er negatief over een Belg wordt geschreven wordt er direct ingegrepen. Laat discussie toch gewoon voortduren hier. Het is geen oorlog, en we zijn niet van suiker

Maillot à Pois 25 november 2021 om 14:46

@komaan Michiel, dat was toch geen discussie.
Het verwijderen heeft trouwens niets met de negatieve opmerking over een Belg te maken, die heeft er meer dan een dag gestaan.

Michiel 25 november 2021 om 14:57

Dat was wel een discussie waarvan jij ongeveer de enige was die netjes naar me reageerde, Мaillot. Volgens mij merkt de redactie hier op dat we netjes naar elkaar moeten blijven. Dus. Maar ik ga er verder niet over door

Maillot à Pois 25 november 2021 om 15:01

@Michiel
gisteren, ja, dat was wel een discussie.
Ik had het over vandaag, dat vond ik geen discussie.
Maar laat ik er ook maar over ophouden.

Michiel 25 november 2021 om 15:05

Die maillots kriebelen wel zeg

evelineroos 25 november 2021 om 15:15

Edit redactie: Niet doen. Voor gezelligheid en jolig reageren op elkaar, verwijs ik jullie naar ons forum. Daar is genoeg ruimte om een eigen onderwerp te kiezen en daarover te praten. Hier graag on-topic vanaf nu en geen welles-nietes-discussie meer!

Maillot à Pois 25 november 2021 om 15:22

@michiel
als het kriebelt mag je krabben, zolang je maar respectvol krabt ;-)

@evelineroos
altijd welkom voor een pintje!

evelineroos 25 november 2021 om 15:48

Oh jee, als het maar niet gezellig wordt.

Headlines

Materiaalzone

Populair