Sven Nys: “Van der Haar heeft het waargemaakt, Brand en Vos waren elkaar waard”

Sven Nys: “Van der Haar heeft het waargemaakt, Brand en Vos waren elkaar waard”

foto: Cor Vos

maandag 10 januari 2022 om 09:35

Sven Nys was als teammanager van Baloise Trek Lions aandachtig toeschouwer van het Nederlands kampioenschap zondag. De Belgische tweevoudig wereldkampioen veldrijden zag Lars van der Haar voor het eerst in zeven jaar de titel grijpen, terwijl wereldkampioene Lucinda Brand genoegen moest nemen met zilver. “Vos hier kloppen is niet evident”, zegt hij tegen WielerFlits.

Europees kampioen Van der Haar maakte er geen spannende editie van. Al in de eerste ronde reed de Terriër uit Woudenberg weg bij de concurrentie. “De kans voor hem op de titel, was hier natuurlijk erg groot”, vertelt Nys vanuit Rucphen. “Hij heeft waargemaakt waarvoor hij gekomen is. We wisten met Lucinda dat dit een heel moeilijke koers ging zijn om te winnen. Ze heeft bijna alles gewonnen deze winter, maar uitgerekend hier niet.”

Daarmee doelt Nys op de Wereldbeker op 18 december 2021. “Lucinda koos voor de tactiek om te proberen Marianne zo veel mogelijk kopwerk te laten doen. Er is een kloof ontstaan en die was net iets te groot. Ik denk dat ze elkaar wel waard waren. Maar Marianne hier kloppen op deze omloop, is echt niet zo heel evident. Lucinda kent een heel dominant jaar en daarom kan ze dit verlies ook wel iets makkelijker relativeren.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

Westland95 10 januari 2022 om 09:43

Van der Haar wordt wereldkampioen. Schrijf maar op.

0
Sjonge Jonge 10 januari 2022 om 09:50

dat heb jij nu al gedaan

0
Murcia 10 januari 2022 om 09:50

Vos was sterk, maar Brand maakte een tactische blunder door niet meteen achter Marianne aan te gaan. Van Empel deed niet wat Denise altijd doet namelijk volle bak rijden. Op dit parcours had Lucinda altijd op het wiel van Vos moeten zitten.

0
Wheely 10 januari 2022 om 09:54

Dat was niet handig nee maar al had ze het wiel kunnen houden dan had ze vermoedelijk nog niet gewonnen.

0
harryjohan71 10 januari 2022 om 09:55

Als sterkste renster moet je ook initiatief nemen ipv volgen en een andere renster de kastanjes uit het vuur laten halen. Oftewel verkeerde tactiek en terecht verloren

0
Barry Batsbak 10 januari 2022 om 10:30

Ze had pech dat Van Empel haar bij de balkjes aantikte op het voorwiel, maar slechte positie kiezen op het schuintje waar Betsema haperde was gewoon stom. Vos zat waar ze moest zitten zonder sterker te zijn en had in een halve ronde ineens bijna 20 seconden in de pocket. Brand had inderdaad altijd in het wiel van Vos moeten zitten. Ik geloof niet dat Vos meer power heeft dan Lucinda, ik geloof wel dat Vos technisch nog wel wat tandjes beter was gisteren. Het zag er in bochtjes en over bultjes een stuk lichtvoetiger uit. Uiteindelijk scheelt dat ook energie.

0
harryjohan71 10 januari 2022 om 11:10

@Barry Batsbak waarom in het wiel van Vos? Brand had toch ook gewoon op kop kunnen gaan rijden. Iedereen wil in het wiel van Vos zitten, dus je weet dat er dan iets voor kan vallen bij de strijd om in het wiel te zitten. Het lijkt erop dat Brand ‘bang’ was om op kop te rijden en daardoor verloren heeft

0
Barry Batsbak 10 januari 2022 om 11:37

Lucinda koos volgens het artikel voor de tactiek om Vos zoveel mogelijk kopwerk te laten doen. Prima, maar dan moet je wel op het vinketouw zitten.

0
Michelangelo 10 januari 2022 om 15:17

Geen idee waar Brand het verschil had moeten maken.

Een langzame en tactische cross met een sprint op het eind is beter voor Vos dan voor Brand. En juist heel hard tempo rijden is het wapen van Brand, maar ook daar kwam ze eigenlijk niet mee dichterbij.

ik denk dus gewoon dat de sterkste gewonnen heeft. Vos was gewoon een stuk vlotter op alle obstakels. Met name het op- en afspringen bij trapjes en balkjes is van wereldklasse, en ook door de zandbak reed ze enkele keren goed heen.

Nys is dus een beetje optimistisch… maar ik vind het mooi dat Vos weer een bijzonder truitje draagt.

0
Flanders 10 januari 2022 om 19:41

Voor Nys zijn de kampioenschappen uitgedraaid op één grote fiasco .Hij had 5 titels in gedachte waarvan 3 zekerheden waren ( Brand , Van der Haar en Ronhaar ) en met zijn zoontje en Van Anrooij had hij ook hoge verwachtingen.Het is maar één titel geworden in een wedstrijd met maar 2 volwaardige deelnemers ( Lars en Corné )

0

Headlines

Populair

Materiaalzone