Sven Nys stelt voor om de starturen in het veldrijden aan te passen

woensdag 6 mei 2020 om 12:54
Sven Nys stelt voor om de starturen in het veldrijden aan te passen

© Cor Vos

En wat met de cross? Ook die vraag dringt zich logischerwijze op na het bekijken van de nieuwe wielerkalender. Gieten versus Gent-Wevelgem. Of deze: Zonhoven vs Parijs-Roubaix. “Toch moeten we niet met het veldritseizoen gaan schuiven”, vindt Sven Nys.

“Het slechtste wat we kunnen doen, is het veldritseizoen opschuiven en later beginnen crossen”, zegt Sven Nys aan Het Laatste Nieuws. “Want dat zou sponsors wegjagen. We gaan wel combinaties moeten maken. De Tour overlapt met de wedstrijden in september, maar we moeten eerlijk zijn: dat zijn de kleinere crossen.”

De veldritten die samenvallen met de Vlaamse klassiekers hebben het grootste probleem. Zoals hierboven vermeld: de openingsmanche van de Superprestige in Gieten valt samen met Gent-Wevelgem. En op de dag van de klassieker in de Kuil van Zonhoven wordt Parijs-Roubaix verreden.

Starturen aanpassen?
“Een goeie oplossing kan zijn om het startuur in het veldrijden aan te passen”, vindt Nys. “Ofwel een paar uur vroeger, ofwel twee uur later. Er is niks mis om na de middag een uurtje Wereldbeker in Dublin uit te zenden en dan terug te schakelen naar de Ronde van Vlaanderen. Ik heb zelf nog naar het WK op de weg zitten kijken toen ik moest crossen in Zonhoven, het zou dus niet de eerste keer zijn dat de twee disciplines overlappen.”

De enige vraag die Nys zich stelt is of de tv-kijker bereid is om te wisselen van zender, want er zal moeten geschakeld worden tussen Sporza, VTM, Telenet en Proximus. “Vanaf november, wanneer het crossseizoen écht begint, zie ik minder een probleem. De concurrentie van de Vuelta is niet zo groot.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

koos verrek 6 mei 2020 om 13:06

wereldbeker dublin kijke wanneer de ronde bezig is ben je gek

Samlambeej 6 mei 2020 om 13:45

Het veldrijden heeft veel meer flexibiliteit in zich. Het hele parcours is afgesloten. Doen er gewoon goed aan ervoor te zorgen dat alles klaar is tegen 15uur. Of ze moeten eens onderzoeken wie nog blijft zitten voor de cross na 17uur.

Idske 6 mei 2020 om 14:29

Idd gewoon de mannen en vrouwen cross eerst en daarna pas de crossen die niet live uitgezonden worden.

Uurtje of 1030 de vrouwen en dan de mannen om 12 uur.

Marik 6 mei 2020 om 14:57

Inderdaad de beste optie, gewoon in de ochtend laten plaatsvinden.

KnightBiker 6 mei 2020 om 14:29

Het belangrijkste is dat het nog licht is.. dat wordt lastiger naarmate het jaar vordert en wintertijd ingaat.

Ook denk ik dat het lastig is de mannen & vrouwen wedstrijden bij de na 17:00 te houden… (junioren op de tijd laten rijden dat de wegrenners hun finale rijden)

Barry Batsbak 6 mei 2020 om 16:30

Of juist nog later met verlichting. De avondcross van Diegem is er eentje die ik nooit oversla om te kijken op tv.

Rendo 6 mei 2020 om 14:48

Ze zullen tijdens de grote wedstrijden toch supporters verliezen. Veldrijden is leuk uurtje, maar als Roubaix of Ronde bezig is kijk ik toch niet naar veldrijden :-)

Merlinappa 6 mei 2020 om 18:53

Prima om de dames om 11:30 en mannen op 13:00 te doen denk ik. Kan je daarna nog een jeugdcategorie laten starten en is het mooi druk met toeschouwers op locatie (als dat dan mag), ook leuk voor de jeugd.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair