Sven Nys kent ongeslagen weekend: “Fantastisch gevoel”

zondag 22 november 2015 om 16:46
Sven Nys kent ongeslagen weekend: “Fantastisch gevoel”

foto: Gauthier

Nadat hij gisteren al zegevierde in Hasselt, wist Sven Nys (39) vandaag de lijn door te trekken in de wereldbekercross van Koksijde. Het is voor de ervaren veldrijder zijn vijftigste zege ooit in een World Cup-cross. “Een fantastisch gevoel, want dit is een overwinning tegen de besten van de wereld op dit moment”, reageert hij na afloop in het flashinterview.

De omstandigheden waren ideaal voor Nys. “In een hele, hele lastige race. Kou, modder, technisch”, somt hij op, “en ik kan winnen met een versnelling in de laatste twee-, driehonderd meters. Dat is gekkenwerk in mijn laatste seizoen.” Wat hem vooral een goed gevoel geeft, is dat hij voor de tweede dag op rij wint, terwijl de nummers twee en drie – Wout van Aert en Mathieu van der Poel – gisteren niet in actie kwamen.

Aan de streep was de ontlading groot bij de Kannibaal van Baal. “De adrenaline van het publiek en de adrenaline die naar bovenkomt als je met de beste renner van het moment in duel kunt gaan, en dat ik het nu in mijn laatste jaar zo kan afmaken in een rechtstreeks duel puur op de kracht… Eigenlijk zijn daar geen woorden voor. Dit is het orgelpunt op mijn carrière”, besluit Nys.

Dit artikel delen:

7 Reacties

ikbenprocycling 22 november 2015 om 17:04

Oproep: Ophouden met leeftijdgezeik. Alsof je op 39e thuishoort achter de rollator…
Ieder mens is sowieso anders (genen, discipline, drive).
Sven Nys is een top pro, de keizer van cyclocross.

Explorer 22 november 2015 om 18:51

Maar wel op zijn retour. Desondanks niet ontkennen dat hij een super weekend heeft gehad. Gefeliciteerd sven!

Manuel Beltran 22 november 2015 om 19:10

Mooie woorden van iemand die alles al gewonnen heeft maar deze zoveelste overwinning toch op waarde weet te schatten.

Spinergy 22 november 2015 om 19:32

@Explorer: iets met azijn en pissen

sooike 22 november 2015 om 20:27

Dat gezicht van deze held als hij over de streep komt. Onbeschrijflijk mooi ! Al afgeschreven in de meeste Vlaamse kranten en dan nog even een wereldbekerwedstrijd winnen. Wat een klasse !

Explorer 23 november 2015 om 00:29

@spinergy?

wakkie 23 november 2015 om 22:28

Op zijn retour…het zou maar vreemd zijn moest dat niet zo zijn, niet?
Ik zeg het al zo’n 2 maanden: de rest van het peloton, op Pauwels na (alhoewel, Pauwels ook wel 1 op 2 crossen) heeft een serieus probleem.
Een jonkie rijdt alles aan gort, het 2de jonkie staat er ook weer en een oude knaap van 39, een leeftijd waarop menig renner al 4 jaar in de zetel zit, is hen ook week na week voor. Werk aan de winkel lijkt me.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair