Sven Nys: “Ik was niet op de hoogte van Toms transfer”

maandag 20 februari 2017 om 10:51

Sven Nys heeft vanochtend in een radio-interview gezegd dat het nieuws van de overstap van Tom Meeusen als kleine verrassing kwam. “Ik was niet op de hoogte van Toms transfer”, aldus Nys op de Belgische radiozender Joe FM.

“Er was een gesprek gepland deze week, ook al wisten we dat het een moeilijk verhaal zou worden. We wisten immers dat Tom met andere ploegen sprak”, vertelt de Belgische teammanager van Telenet Fidea Lions. “Maar ik gun Tom zeker een mooi contract bij een andere ploeg. Ik had hem graag in ons team gehouden, maar dat moet van twee kanten komen. Ik heb het gevoel dat Tom de stap wou zetten, dan moet je je daar bij neerleggen.”

Gisteren werd bekend dat Meeusen een contract heeft getekend tot eind 2019 bij Beobank-Corendon. Hij wordt daar ploeggenoot van onder meer Mathieu en David van der Poel. Meeusen vertrekt bij Telent Fidea Lions omdat hij niet op één lijn zit met ploegmanager Sven Nys.

Het is nog niet bekend vanaf wanneer Meeusen het shirt van zijn nieuwe ploeg zal dragen. Dat kan vanaf 1 september 2017 maar ook vanaf 1 januari 2018. “We zullen daar nog even over samenzitten met Tom, zodat we kunnen bekijken hoe we hier op een goeie manier kunnen uitkomen”, aldus Nys.

Dit artikel delen:

15 Reacties

Amigo de Birillo 20 februari 2017 om 10:54

Nette reactie van Nys. Op twitter was hij iets minder genuanceerd.
https://twitter.com/sven_nys/status/832495410237276164

storm-biker 20 februari 2017 om 10:58

Tja, wat had Nys nog verwacht? Ging hem natuurlijk niet meer worden.
Aan de andere kant had het Meeuwsen gesierd als hij had aangegeven bij Telenet/Nys dat hij getekend heeft bij Beobank voordat het door hen naar buiten werd gebracht.

Wheely 20 februari 2017 om 11:09

Met gebalde vuist is het moeilijk iemand de hand te schudden.

Jose Maria 20 februari 2017 om 11:10

Ik kan Meeusen wel begrijpen. Een dikke vinger maar Nys en zijn betweterigheid.

TomDJ 20 februari 2017 om 11:15

Natuurlijk wist hij dat wel, althans, hij heeft ongetwijfeld ook de geruchten gehoord.
Alleen was het nog niet officieel.
Voor beide partijen jammer dat het zo in het openbaar gespeeld was.

DeLuiaardVanLimburg 20 februari 2017 om 11:17

Die twitter reactie is danwel weer jammer. Lijkt me ook voor tf verstandig hem gewoon lekker in september te laten verkassen. Geen lange gezichten en meer ruimte voor (jonge) gemotiveerde renners.

Spinergy 20 februari 2017 om 11:28

Nys als ploegleider, ik weet het niet, eerst die soap rond Jolientje en nu dit weer… Hij zal moeten wennen dat als ploegleider niet alles om hem meer draait.. Denk dat Vanthourenhout beter is in deze nieuwe job…

west 20 februari 2017 om 11:54

Het is sowieso gelukkig een soapje van het kleinste formaat en nijs en meeusen spelen het netjes. Maar is het niet een dingetje geworden omdat matthieu zn twitter open trok?

tvm 20 februari 2017 om 12:20

Ik irriteer mij mateloos aan Nys. Ik weet alleen niet of het terecht is. Wat ik in ieder geval vreemd vind is dat de (ontbrekende) contractbespreking in de openbaarheid heeft plaatsgehad.

polke 20 februari 2017 om 13:19

@ tvm Dat vind ik ook . Tom is een van laaste renners van ouwe team van hans van Kasteren . En woord gewoon aan de kant gezet door sven Nys om niet met hem te praten over zijn toekomst .Nu is hij hem voor .ik denk dat Tom zijn koersen nog kan winnen en dat zie ik corne van Kessel nog niet doen. Nou zie je dat goed renner nog geen goed ploegleider is . Hans van Kasteren is geen renner geweest maar heeft wel die ploeg opgebouwd en sven denk alleen maar aan de jongen renners terwijl hij zelf tot 39 jaar is door in eigen ploeg die er nou niet meer is .

Thijs E 20 februari 2017 om 20:18

Per direct afscheid nemen van Meeusen, gewoon netjes met een handje en een bloemetje. Achter VDP en WvA valt iedereen tegen dit seizoen. Er vallen wat kruimels te rapen en dat valt iedereen tegen, waarvan Lars door zijn blessure. Marlux heeft geen TV-cross gewonnen, TF volgens mij 1 WB.

Ook als de 2 matadoren wat minder zijn verdelen ze alsnog de buit. Wat Meeusen, met een relatief beperkte motor op een goede dag kon winnen met zijn techniek, bleef dit seizoen buiten bereik.

En ik schat in dat dit Nys flink is tegengevallen, waarbij die boodschap hard is aangekomen bij Tom, die zich toch kopman waande.

Flanders 20 februari 2017 om 22:04

@spinergy ,volkomen met U eens .Gezien hoe Vanthourenhout zich over Aerts ontfermde na zijn val .Nys hebben we éénmaal bij zijn renners gezien ,nl op het podium te Hoogerheide om zichzelf in de picture te plaatsen tenkoste van de renners .

sooike 20 februari 2017 om 23:53

Nys is niet netjes en niet eerlijk. Hij was al vlak na het begin van het seizoen niet on speaking terms met Meeusen en liet geen gelegenheid onbenut om Meeusen te bekritiseren. Verstandig van Beobank om Meeusen in te lijven. Daar zal hij wel correct worden behandeld. Door te doen alsof hij van niks wist geeft Nys Meeusen een laatste trapje na. Nys: een grote crosser maar een slechte coach !

frankusa 21 februari 2017 om 07:32

@Thijs E,

Telenet Fidea heeft ook Baal en het EK binnen gehaald

bloemist 21 februari 2017 om 08:23

Fidea won met Toon Aerts het EK heel mooi daar niet van, maar wel door het lichte parcours en Wout en Mathieu die teveel oog hadden voor elkaar. Baal een week voor het BK op een glibberige omloop was weer voor sterke Toon, maar Wout nam toen geen risico en zo is winnen net iets eenvoudiger. Alle respect voor Toon Aerts maar Mathieu of Wout echt kloppen zal mogelijk voor volgend seizoen zijn. De overwinning van Lars in Hoogerheide kwam er ook omdat Mathieu al met zijn gedachten bij het WK was. Die dag wel de beste van de rest en dat is een verdienste die zowel Toon als Lars wel toe komt.

Volg hier

Net binnen

Populair

Materiaalzone