Sven Burger voegt zich bij SEG Racing Academy

woensdag 3 oktober 2018 om 18:23
Sven Burger voegt zich bij SEG Racing Academy

foto: Holland Cup

Sven Burger verruilt na dit seizoen het Tirol Cycling Team voor SEG Racing Academy. Bij de Nederlandse ploeg, die actief is in het continentale circuit, wil het 21-jarige talent zich verder ontwikkelen en met name schaven aan zijn tijdrit. Eerder dit seizoen eindigde hij op de zesde plaats tijdens het Nederlands kampioenschap tijdrijden voor beloften.

“Ik wil op alle vlakken leren en verbeteren, zowel op als naast de fiets”, zegt Burger. “Het ultieme doel is natuurlijk profrenner worden, maar ik wil een hoog niveau halen in het tijdrijden en de eendaagse heuvelwedstrijden. Ik geloof echt dat ik sterker kan worden met alle hulp die SEG Racing Academy haar renners biedt.”

Eerder dit seizoen maakte de Nederlander al de overstap van Wielerploeg Groot-Amsterdam naar het Oostenrijkse continentale Tirol Cycling Team, nadat hij in de Carpathian Couriers Race (2.2U) derde werd en een etappezege boekte. Daarna reed hij onder meer de Giro d’Italia U23, de Tour of Austria en de Tour de l’Avenir.

Dit artikel delen:

4 Reacties

west 3 oktober 2018 om 19:14

Je kan bedenkingen hebben bij de motieven en maniertjes van die gasten die SEG runnen, Maar het werpt voor die jonge renners 100% zijn vruchten af als er vanaf hun 20-21e al met een langetermijnvisie naar hun carrière gekeken wordt.

KnightBiker 3 oktober 2018 om 21:03

Motieven? World domination? Die gasten leren talenten koersen om ze daarna via eigen zaakwaarnemers te ‘verkopen’ aan prof teams. beetje een voetbal model.. Snap niet wat daar tegen is.

Wielerfan1987 4 oktober 2018 om 10:07

@knightbiker

Er is geen sprake van ‘verkopen’

Wel is het zo dat de renners van SEG Academy in principe het Management van SEG behouden als prof, voor die service betalen ze net zoals ze een willekeurige andere commerciele manager zouden betalen zoals bijvoorbeeld Theo de Rooij nog wel renners vertegenwoordigd.

Natuurlijk zijn er wel renners die wellicht kosteloos door een jeugdcoach of hun eigen vader vertegenwoordigd worden, maar de meeste renners hebben gewoon professionele managementbureaus of managers die hem tegen betaling vertegenwoordigen.

En ook daarin staat SEG gewoon op hoog niveau, want vrijwel alle renners die door hen vertegenwoordigd worden vinden altijd wel weer een mooie ploeg.

Celestino 4 oktober 2018 om 11:17

Mooie kans voor Burger en voor SEG een goede versterking.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair