Supporters Toon Aerts protesteren bij Koppenbergcross: “UCI, word wakker!”

dinsdag 1 november 2022 om 11:56
Supporters Toon Aerts protesteren bij Koppenbergcross: “UCI, word wakker!”

foto: Cor Vos

Toon Aerts staat na een afwijkende dopingtest tijdens het vorige veldritseizoen aan de kant, maar zijn supporters zijn dinsdag niettemin naar Oudenaarde afgereisd voor de Koppenbergcross. Daar protesteren ze tegen het feit dat de Internationale Wielerunie (UCI) nog steeds geen uitspraak heeft gedaan in de zaak Aerts.

Aerts testte op 19 januari positief op het verboden Letrozole Metabolite bij een dopingcontrole buiten competitie en wacht nog steeds op een definitief verdict van de UCI. De renner diende op 26 april zijn dossier ter verdediging in, dat momenteel behandeld wordt door de UCI. We zijn nu echter alweer een half jaar verder en nog altijd tast Aerts in het duister wat betreft zijn toekomst. Zijn supporters zijn het beu en komen in actie.

Op beelden van Het Nieuwsblad is te zien dat de supporters zich verzamelen bij William’s Place in Rijkevorsel, het supporterscafé van Aerts. De spandoeken die ze bij zich dragen, bevatten teksten als ‘UCI, word wakker!’ en ‘Zonder Toon, ist ni schoon’. De fans hopen twee twee potten chrysanten te kunnen overhandigen aan Simona Davidkova, de voorzitter van de UCI-jury.

De supporters zijn vervolgens in bussen naar Oudenaarde afgereisd, waar vandaag de Koppenbergcross verreden wordt. In 2018 wist Toon Aerts deze veldrit nog te winnen, vorig jaar eindigde hij als tweede achter Eli Iserbyt.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Fast Freddy 1 november 2022 om 12:16

Klasse, vastlijmen op de kasseien die hap.
Da’s wat te gek natuurlijk, maar een stevig statement is op z’n plaats. Het duurt echt veel te lang. Geef die man duidelijkheid; schorsen of niet.

7
Brabander 1 november 2022 om 13:34

‘Zonder Toon, is’t ni schoon’

Daar word ik nu enthousiast van hè :)

2
kleomantre 1 november 2022 om 19:20

Wellicht een beproefde tactiek, lang doen over het behandelen van een zaak. Dan heb je in ieder geval de rijder een tijdje ‘geschorst’. Mocht je een waterdichte zaak hebben, is het geen probleem. Is het wat minder helder of gaan de renners een uitweg zoeken die succesvol kan zijn maar waar een luchtje aan zit heb je ze wel dwars gezeten.

0
Dark Noise 2 november 2022 om 12:19

Ik denk dat je gelijk hebt maar als dat echt de manier van werken is van de UCI getuigt dit van zwaar amateurisme.

0
Polleke 1 november 2022 om 12:17

Tja… Toon heeft naast de pot chrysanten gepist, daar kan Simona Davidkova ook weinig aan veranderen…

-4
Deel Koeper 1 november 2022 om 13:37

Daar gaat het niet over.

4

Headlines

Populair

Materiaalzone