Superprestige veldrijden verdwijnt achter de decoder
woensdag 15 juli 2015 om 14:18

Superprestige veldrijden verdwijnt achter de decoder

De veldritten in de Superprestige zijn vanaf volgend seizoen alleen nog maar achter de decoder te volgen. Telenet heeft zich verzekerd van de uitzendrechten, melden diverse Belgische media. Afgelopen seizoen was de Superprestige nog te volgen op Vier en was er ook een gratis stream beschikbaar, maar dat is nu dus verleden tijd.

Telenet zal de wedstrijden uitzenden op het ‘open kanaal’, zodat de klanten de crossen kunnen volgen zonder bij te betalen voor extra pakketten. Uit vrees voor negatieve reacties van sponsors zou zijn besloten twee van de acht manches uit te zenden op Sporza. Welke crossen de Vlaamse publieke omroep mag laten zien, is nog niet duidelijk.

RIDE Magazine
39 Reacties
Sorteer op:
15 juli 2015 18:08
Ik - als Hollander zijnde - wil best 20 cent voor een koers betalen. Meer ook niet.
15 juli 2015 18:08
De rest gaat toch naar Griekenland...
15 juli 2015 18:28
Nou ja Superprestige moest je vaak al per stream volgen [was bij VIER], dus verandert er werkelijk nou zo veel? En de superprestige in Gieten zal wel weer bij RTV Drenthe te zien zijn [al ga ik daar zelf altijd heen]!
15 juli 2015 18:51
SP moest in NL toch altijd al via een stream bekeken worden, en hoeveel kijkers zou zo'n stream nu daadwerkelijk gehad hebben? 10.000 kijkers. Ik denk niet dat het er meer geweest zullen zijn, hoezeer ik het zelf ook zal missen.
15 juli 2015 18:51
De uitzendingen van de superprestige werden goed verzorgd bij Vier, met kundig commentaar en prima beelden. Jammer dat Telenet hun eigen exposure beperkt tot hun eigen "open" kanaal.

Dan maar niet kijken.
15 juli 2015 19:59
De stream op vier trok ook veel internationale kijkers. Zonde dit.
15 juli 2015 20:25
Die stream op Vier werd goed bekeken, viel er af en toe zelfs uit wegens te veel kijkers. Dus zeker jammer dit.
Maar Klootje heeft straks vast wel een stream ergens :)
15 juli 2015 21:24
Bij ons in Belgie heb je verschillende verdelers van decoder/digitale TV. In Vlaanderen zijn de grootste Belgacom,Telenet en TV Vlaanderen. Je kan ook nog analoog kijken zoals vroeger met de beperkte belangrijkste 30-tal zenders. Digitaal kijken is altijd betalend. Bij Telenet is de goedkoopste formule Sport-en Filmloos wat betreft hun exclusieve huiskanalen.(zeg maar het vroegere filmnet/Canal plus) Wel krijgen we heel zelden en na veel gemor iets 'belangrijks' op het open sportnet dat bij alle formules zit en dus meestal gewoon niks uitzend. Kortom soms kon je eenmalig een decoder kopen maar je kan ze oom huren voor 8€/maand. Ik heb mijn defecte gehuurde geruild voor een gekochte maar de exacte prijs weet ik niet meer. Buiten de betalende installatie van de modem en het kleine maandelijkse bedrag voor digitale Tv is het wel een vooruitgang tov analoge Tv. We kunnen mailen,films huren en meer. Alsook zijn er speciale Apps (Stevie) en formules(dagpassen) voor Pc,Mobiel en Tablet om een wedstrijd mee te pikken. Im betaal maandelijk zo ongeveer 100€ voor mijn combi-pakket: Digitale Tv,Internet,Mobiel abbo,anti-virus voor 3pc en tablet en heb 1 extra HD zenderpakket bij Digitale Tv,goed voor ongeveer 140 Tv zenders plus radio en max 3zenders simultaan opnemen. Dit even terzijde.
15 juli 2015 21:28
@titiano82
Bedoel je dat er 10.000 Nederlanders naar die stream van de Superprestige kijken? No way, eerder een stuk of honderd, maximaal.

10.000 man, dat is het aantal Nederlanders dat naar Lemond on Tour op Eurosport kijkt. Even ter vergelijking.
15 juli 2015 22:01
@tendam: ik denk dat je er flink naast zit.

Het is bizar dat de sport van het volk, van puntzakken friet met zure mayo, in het vet sudderende hamburgers en modder tot aan je enkels achter een decoder wordt weggestopt.
15 juli 2015 22:39
Ik denk ook wel dat het er meer dan 100 waren. In Nederland is het natuurlijk niet zo'n grote sport als in België, maar de twee nk's die ik de afgelopen jaren bezocht heb daar waren toch behoorlijk veel mensen aanwezig.
16 juli 2015 08:15
misschien kunnen de heren supporters nu boe roepen en bier gooien naar de organisatie ipv naar de renners.
16 juli 2015 10:01
Veldrijden is nooit een TV-sport geweest. Terwijl het dat in theorie toch veel meer zou moeten zijn dan Wegwielrennen, qua spektakel en tijdsduur voor de kijker en qua in beeld brengen voor de zender. De organisaties moeten het puur hebben van het feit dat het ook een dorpsfeest is... Als je het voor het grote tv-publiek wil hypen dan zul je het een stuk sexyer moeten maken. Daar maken ze op het moment in de US en A wel een grote slag mee, maar helaas is Belgie het meest conservatieve land op aarde
16 juli 2015 10:47
Superprestige vond ik altijd al de minste van de drie en aangezien je als veldrijder toch niet alle races kan meepakken zou ik me lekker focussen op Wereldbeker en Bpost. Doei!

Reacties zijn gesloten.