Superprestige en X2O Trofee gaan verder zonder ‘De Grote Drie’

donderdag 4 februari 2021 om 16:07
Superprestige en X2O Trofee gaan verder zonder ‘De Grote Drie’

Tom Pidcock - foto: Cor Vos

Geen wereld- of Belgische kampioen aan de start, komend weekend in de Superprestigecross van Middelkerke en de X2O Trofee in Lille. Mathieu van der Poel en Wout van Aert nemen even rust om dan op te bouwen naar het voorjaar. Ook Tom Pidcock – ondanks dat zijn naam op de voorlopige deelnemerslijst staat – is er niet bij.

De Brit, die binnenkort zijn eerste wegkoers zal betwisten voor het grote INEOS Grenadiers, laat aan WielerFlits weten dat hij met het WK in Oostende wel degelijk zijn laatste veldrit van het seizoen heeft betwist. Pidcock maakte deze winter indruk met winst in de Superprestigecross van Gavere en podiumplaatsen in de Wereldbekers van Namen en Overijse.

De organisatie van de Superprestigeveldrit van Middelkerke moet het zaterdag niet alleen doen zonder ‘De Grote Drie’, maar ook Gianni Vermeersch en Tim Merlier zijn er dit seizoen niet bij. Vermeersch neemt even wat rust met het oog op het voorjaar, zijn Alpecin-Fenix-ploeggenoot Merlier is deze week zelfs al aan de slag in de Ster van Bessèges.

Vrouwelijke veldrittoppers kruisen wél de degens

Bij de mannen krijgen we opnieuw de namen van de veldrijders die eind september, oktober en november het mooie weer maakten. Eli Iserbyt, Toon Aerts, Michael Vanthourenhout en Laurens Sweeck zijn de grootste kanshebbers.

In tegenstelling tot bij de mannen, zijn de toppers bij de vrouwen de komende weken wel nog van de partij. De nieuwe wereldkampioene Lucinda Brand verdedigt in de Superprestige een voorsprong van amper drie punten op Ceylin del Carmen Alvarado. Ook Annemarie Worst, Denise Betsema, Sanne Cant, Clara Honsinger en beloftenwereldkampioene Fem van Empel zakken af naar de Noordzeecross.

De Nederlandse veldritdames zijn van de partij – foto: Cor Vos

In onze uitgebreide voorbeschouwing lees je alles over de historie van de Noordzeecross, het parcours en de favorieten voor deze laatste manche van de Superprestige.

Voorbeschouwing: Superprestige Middelkerke 2021

Dit artikel delen:

7 Reacties

FW07 4 februari 2021 om 16:09

De grote twee en Pidcock dan toch eerder.

Peter Lippens 4 februari 2021 om 16:54

letterlijk wel, is een kop kleiner, maar potentie is er alvast, Pidcock is nog altijd belofte en 5-6 jaar jonger

Thijs E 4 februari 2021 om 19:06

FW07+1

Iserbyt is ook een kabouter, maar die heeft een stuk meer gewonnen bij de elite in het veld (meer gereden ook). Toon Aerts is weliswaar ouder, maar heeft bij de elite ook meer gewonnen en zowel WvA als ook MvdP in een rechtstreeks duel verslagen.

Tom Pidcock is een gave renner, maar zonder eindzege in een klassement of WK-titel bij de elite ben je toch nog geen grote. Hij kan dat nog wel worden.

antilek 4 februari 2021 om 16:22

We gaan weer strijd krijgen. Hoop nu wel dat Joris, Lars, David en Cornë zich weer eens kunnen meten met die Belgen. Of Ryan kamp moet ook verrassen

Arie den Blanken 4 februari 2021 om 20:35

Ik hoop op nog een paar zeges voor Toon Aerts en kijk uit naar het heroptreden van zijn broer Thijs.

josi 4 februari 2021 om 16:48

Eén wedstrijd winnen en je behoort al tot ‘De Grote Drie’?

Arie den Blanken 4 februari 2021 om 17:24

Ik zal met evenveel genoegen zaterdag en zondag voor de buis zitten als afgelopen weken.
Nog drie weekenden genieten van dit prachtige wieleronderdeel dan weer aftellen naar volgende herfst met hopelijk weer een volledig seizoen.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair