Supermarktketen E.Leclerc nieuwe sponsor bolletjestrui Tour de France

maandag 17 september 2018 om 12:25

Alaphilippe won de laatste bergtrui die gesponsord werd door Carrefout - foto: Sirotti

De ASO heeft met supermarktketen E.Leclerc een opvolger voor huidige sponsor van de bolletjestrui Carrefour. Carrefour heeft aangegeven na 26 jaar te stoppen met het sponsoren van de ASO. Met E.Leclerc neemt een concurrent van de gigantische keten het stokje over.


E.Leclerc heeft supermarkten door heel Europa. Naast Frankrijk is het ook actief in Italië, Polen, Spanje en Slovenië. Het contract omhelst een deal van minstens vier jaar tegen een jaarlijkse vergoeding van acht miljoen euro. Naast de bolletjestrui in de Tour de France vallen ook de bollentrui in Parijs-Nice en sponsoring van Parijs-Roubaix binnen de deal.

Michel-Édouard Leclerc, de baas bij het Franse bedrijf, is erg blij met de kans om de Tour de France te kunnen sponsoren. “Het (Tour de France, red.) is het op twee na meest bekeken sportevenement ter wereld. Het laat in drie weken onze prachtige gebieden zien met verbazingwekkende panorama’s. Miljoenen mensen die gepassioneerd zijn voor het wielrennen of simpelweg meedoen in de feeststemming komen samen om te juichen voor het wielrennen. Voor E.Leclerc is de samenwerking met de Tour de France iets geheel natuurlijks”, heeft de supermarktbaas mooie woorden over voor het grootste wielerevenement ter wereld.

Ook Christian Prudhomme, voorzitter van de ASO, is blij dat hij een nieuwe sponsor heeft gevonden. “Ik ben verheugd om te kunnen melden dat we een sponsor hebben gevonden die zo hecht is met haar klanten als de Tour de France is met haar supporters. De bolletjestrui is extreem populair, omdat het symbool staat voor moed. Ik ben er zeker van dat E.Leclerc en de fans van de Tour een goede combinatie zijn”, aldus Prudhomme.

Dit artikel delen:

4 Reacties

GinneR 17 september 2018 om 12:39

Dus het worden oranje bollen?

Jean Dumas 17 september 2018 om 13:03

Dat wordt Bollemania in de Tour volgend jaar.

sportfanaat 17 september 2018 om 14:22

Ik denk dat (Lotto) Jumbo volgend jaar dus wederom geen doel maakt van de bolletjestrui. Dat is toch een beetje alsof ze één renner met een AH shirtje laten rijden.

Lord Melchett 17 september 2018 om 16:32

Lijkt mij geen probleem. Ze zijn in verschillende landen actief.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.