Sunweb zwakt uitspraak Visbeek over Tour-deelname Dumoulin af

Sunweb zwakt uitspraak Visbeek over Tour-deelname Dumoulin af

foto: Marcel Koch

dinsdag 27 februari 2018 om 15:35

Het is volgens Sunweb nog niet zeker dat Tom Dumoulin dit seizoen na de Giro d’Italia ook de Tour de France zal betwisten. De ploeg zwakt hiermee de woorden af van zijn eigen ploegleider Aike Visbeek, die eerder aangaf dat de Limburger zal starten in de Franse ronde.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar

Visbeek was in de podcast De Rode Lantaarn bijzonder stellig over de plannen van zijn poulain. “Op dit moment is het duidelijk: we gaan met Tom voor de Giro en hij gaat ook naar de Tour.” Het nieuws kwam als een verrassing, want Dumoulin zelf hield zich tot nu toe op de vlakte over zijn koersprogramma. De Giro-winnaar gaf tijdens de teampresentatie in januari aan pas na de Italiaanse ronde een beslissing te nemen over een eventuele Tour-deelname.

Een woordvoerder van Sunweb laat echter aan Nusport weten dat de woorden van Visbeek prematuur zijn. “We ontkennen niet dat het een scenario is dat voor de hand ligt, maar er is nog geen definitieve beslissing genomen. Het zal afhangen van hoe Tom de Giro uitkomt. De plannen kunnen tijdens en na de Italiaanse ronde nog wijzigen.”

Dumoulin zelf sprak voor aanvang van de Abu Dhabi Tour woorden van gelijke strekking. “We zullen pas een of twee weken na de Giro een beslissing nemen. Als ik mezelf dan te vermoeid acht om de Tour te betwisten, dan zal ik hem niet rijden. Als ik me echter nog goed voel, dan is de kans aanwezig dat ik aan de start zal verschijnen.”

Dit artikel delen:

29 Reacties

xistnc 27 februari 2018 om 15:41

Na het gedoe met zijn materiaal dit weekend zit Tom hier nu vast op te wachten :o

mark vv 27 februari 2018 om 15:54

Hij gaat wel de tour rijden. Ze dachten naderhand dit is niet slim om te zeggen Giro en Tour.. zo leggen ze er minder druk op.

Sebas 27 februari 2018 om 16:00

Minder druk? Hij gaat zn Giro titel verdedigen en ALS hij naar de Tour gaat mag hij een rit winnen. Ga dr maar aan staan. Druk zat! Heel Nederland volgt hem op de voet.

west 27 februari 2018 om 16:26

“een scenario dat voor de hand ligt”…
Op basis waarvan is het een scenario dat voor de hand ligt? Omdat de wedstrijden niet tegelijk zijn? Want op basis van resultaten uit het recente verleden ligt het namelijk absoluut niet voor de hand…

Col du Bramont 27 februari 2018 om 16:34

Een storm in een glas water. Gewoon zoals TD zelf ook al zei eerst maar eens de Giro rijden, liefst winnen :) en dan zien wel verder.

Jean Dumas 27 februari 2018 om 16:44

We willen de Tour helemaal niet winnen, maar het zou wel fijn zijn.

girardengo 27 februari 2018 om 16:47

We zouden liever weigeren allerlei verwachtingen uit te spreken. Voor iedereen beter.

Skedel 27 februari 2018 om 17:04

Ik denk dat wel meer kopmannen hun vizier stiekem al op de tour hebben gericht, alleen is het nogal afhankelijk van het wel of niet starten van Froome denk ik..

AZH 27 februari 2018 om 17:33

Goedkoop aandachtstrucje

Frits des Jeux 27 februari 2018 om 17:34

Gewoon de nieuwe PR-strategie van de wielerploegen. Dit is eigenlijk door sky al ingezet en steeds meer ploegen nemen dit over. Zij brengen nieuws via hun PR kanalen. Je ziet ook steeds meer ploegen die zelf interviews plaatsen met renners. Door deze strategie houd je als ploeg de regie in handen over wat er naar buiten komt en op welk moment. Jammer dat dan Visbeek zijn mond voorbij praat voor de pr machine.

ah-ja 27 februari 2018 om 17:40

Gewoon voor de dubbel gaan :)

ikbenprocycling 27 februari 2018 om 17:42

Komt Tom goed uit de Giro dan is TdF voor hem dit jaar een logisch vervolg, en anders niet. Allemaal weinig spannend qua logica, lijkt me.

schipperaar 27 februari 2018 om 17:56

Als de giro twee miljoen uit kan trekken voor Froome waarom de Tour niet voor Dumoulin(als ie de Giro weerwind) dus een afwachtende houding is op zijn plaats.

Koersmaniak 27 februari 2018 om 18:47

Dat ze bij Sunweb eerst eens uitvechten wat ze gaan doen, met wie en wat de ambities zijn..

bilthoven 27 februari 2018 om 19:01

Wat een amateuristisch gedoe van de ploegleiding. Daar zal Tom niet blij mee zijn!

Juice 27 februari 2018 om 19:28

Vind de uitspraak dat het in de Giro tussen Aru en Tom zal gaan ook nog wel een boute. Met mannen als Chaves, Pinot, waarschijnlijk Froome en mogelijk Angel López, Zakarin, Valverde lijkt me t onwaarschijnlijk dat het alleen tussen die twee zal gaan.

VerstandOpNul 27 februari 2018 om 21:03

Prematuur is het goede woord.. Ik schat Dumoulin gelukkig toch wat hoger in dan al die randfiguren bij Sunweb.. Zijn doelstellingen zijn altijd ambitieus en realistisch geweest..

Romāns Vainšteins 27 februari 2018 om 21:35

Het is natuurlijk ook wel dat iedereen die omkadering de godganse dag loopt te pushen en hengelen naar wat Dumoulin allemaal precies, deed, doet, gaat doen en hoeveel scheten ie gemiddeld per dag laat.

Zelf denk ik dat ze de giro op zich gezond aanvangen maar bij een snelle faal gaan omdenken naar een AK in de tour, wie weet bij een schorsing van Froome zelfs vooropgezet.

Titaantje 27 februari 2018 om 21:38

Sla de Tour toch lekker over Tom. Een ritzege heb je al, en na een zware Giro kan het klassement bijna enkel maar tegenvallen. Na de Giro de focus naar het WK en daar vlammen. Volgend jaar dan eens kijken voor de Tour.

Ook voor Sunweb geen slechte optie, hebben met Matthews en Oomen of Kelderman en wat vrijbuiters een prima ploeg voor de Tour.

ghostwriter 27 februari 2018 om 22:39

Volgens mij is het rijden van zowel de Giro als de Tour goed te doen nu er een extra week tussen de twee grote rondes zit. Ik begrijp daarom ook niet waarom Kruijswijk nou juist dit jaar de Giro overslaat. Zeker iemand als hij die grote rondes goed lijkt te verteren zou dit jaar in zowel de Giro als de Tour voor een klassement kunnen gaan.

Djoop 27 februari 2018 om 22:59

Dit is een terugkerend thema. Het resultaat kan je van te voren uittekenen. De mannen die in de Giro voor het klassement gingen en hem uitreden aka de eersten die je weg streept voor je tour poule.

gerardhaan 27 februari 2018 om 23:26

Voor mij is alejandro Valverde de grootste favoriet om de Giro te Winnen. De Giro van dit jaar is op zijn lijf geschreven. Vergeet dumoulin en Froome maar . Valverde is in nu al in topvorm. Dat wordt wat in mei !!!!

schipperaar 28 februari 2018 om 00:17

@djoop
Froome had slechts vier weken na de Tour.

Djoop 28 februari 2018 om 11:32

Ja, dat klopt. Uitzonderingen bevestigen de regel, tegenover Froome legio anderen die jammerlijk faalden. Daarnaast is de Tour-Vuelta combo -op de een of andere manier- ook minder dodelijk dan de Giro-Tour.
Froome heeft de Tour waarschijnlijk zo conservatief mogelijk gereden om zoveel mogelijk over te houden voor de Vuelta. Dit in schril contrast tot de manier waarop Dumoulin de Giro won. En Froome was positief. Gezien het koersverloop is de dag dat hij positief was opmerkelijk. Want hoe goed de vorm ook was aan het begin van zijn Vuelta's, er was altijd wel een dag dat hij er doorheen zakte. Ook in 2017, alleen volgde er toen een wonderlijke wederopstanding…

west 28 februari 2018 om 12:20

Wat @Djoop zegt;
Je kan inderdaad niet aan de ene kant blijven volhouden dat wat Froome kan, Dumoulin ook kan. En aan de andere kant beweren dat Froome dopeert…

  • 1
  • 2

Laatste nieuws

Materiaalzone