Sunweb zwakt uitspraak Visbeek over Tour-deelname Dumoulin af

Sunweb zwakt uitspraak Visbeek over Tour-deelname Dumoulin af

foto: Marcel Koch

dinsdag 27 februari 2018 om 15:35

Het is volgens Sunweb nog niet zeker dat Tom Dumoulin dit seizoen na de Giro d’Italia ook de Tour de France zal betwisten. De ploeg zwakt hiermee de woorden af van zijn eigen ploegleider Aike Visbeek, die eerder aangaf dat de Limburger zal starten in de Franse ronde.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar

Visbeek was in de podcast De Rode Lantaarn bijzonder stellig over de plannen van zijn poulain. “Op dit moment is het duidelijk: we gaan met Tom voor de Giro en hij gaat ook naar de Tour.” Het nieuws kwam als een verrassing, want Dumoulin zelf hield zich tot nu toe op de vlakte over zijn koersprogramma. De Giro-winnaar gaf tijdens de teampresentatie in januari aan pas na de Italiaanse ronde een beslissing te nemen over een eventuele Tour-deelname.

Een woordvoerder van Sunweb laat echter aan Nusport weten dat de woorden van Visbeek prematuur zijn. “We ontkennen niet dat het een scenario is dat voor de hand ligt, maar er is nog geen definitieve beslissing genomen. Het zal afhangen van hoe Tom de Giro uitkomt. De plannen kunnen tijdens en na de Italiaanse ronde nog wijzigen.”

Dumoulin zelf sprak voor aanvang van de Abu Dhabi Tour woorden van gelijke strekking. “We zullen pas een of twee weken na de Giro een beslissing nemen. Als ik mezelf dan te vermoeid acht om de Tour te betwisten, dan zal ik hem niet rijden. Als ik me echter nog goed voel, dan is de kans aanwezig dat ik aan de start zal verschijnen.”

Dit artikel delen:

29 Reacties

schipperaar 28 februari 2018 om 15:00

@west
Dumoulin rijdt constanter gedurend heel seizoen, heeft zelden een dag dat ie door het ijs zakt en niet gedopeerden presteren nou eenmaal constanter.
Daarnaast heeft Tom meer fysiek dan Froomie die beter lijkt in verzekeren.
Dat Froome niet(meer) zuiver op de graat is, weten we inmiddels hoewel ik tot vorig jaar nog heilig in hem geloofde.
Dus ja, als Tom de Giro wint, wat vorig jaar door niemand verwacht was, ook door jou niet, gaat ie niet voor de knikkers in de Tour maar voor het geel.
@joop
Froome reed niet bepaald conversatief, was al in de stress toen Aru achter de meiden(Planche) aan ging wat energie vreet.

Djoop 28 februari 2018 om 20:50

Misschien heb ik het verkeerd gezien maar vond hem het jaar ervoor -met zijn gefreak in de afdalingen- een stuk scherper ogen.

schipperaar 28 februari 2018 om 21:24

Helemaal gelijk Djoop, vorig jaar zag ie er op een gegeven moment uit alsof ie in het wasmasjien geslapen had, verre van fris, dag erna was het weer Hemelvaart.
Zijn ballen masseren had weinig effect, gewoon levensgevaarlijk, al denken velen dat het mode is.

Jean Dumas 3 maart 2018 om 09:35

Tom lijkt me wat te worstelen met zijn nieuwe status. De toegenomen media-aandacht zal zijn tol wel eisen, terwijl hij zijn eigenzinnige zelf probeert te blijven.

  • 1
  • 2

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone