Sunweb wil met Matthews kasseienklassiekers rijden

maandag 9 januari 2017 om 09:05
Sunweb wil met Matthews kasseienklassiekers rijden

foto: Marcel Koch

Nu John Degenkolb is vertrokken naar Trek-Segafredo, lijkt Sunweb dit seizoen minder kansen te hebben in het Vlaamse voorjaar. Op lange termijn zou Michael Matthews daar echter verandering in kunnen brengen. Teambaas Iwan Spekenbrink zegt tegenover WielerFlits dat de ploeg hem voorzichtig wil gaan ontwikkelen voor de kasseienklassiekers.

“We hadden twee mogelijkheden voor de klassiekers: John Degenkolb en Michael Matthews”, stelt Spekenbrink. “Wij hebben gekozen voor Michael Matthews. Het zijn bijna dezelfde renners, maar je wisselt Parijs-Roubaix en de Ronde van Vlaanderen in voor de Amstel Gold Race.”

De ploeg wil Matthews echter ook gaan inzetten in het Vlaamse voorjaar. “We hebben met Matthews het lange termijn doel om hem voorzichtig te gaan ontwikkelen voor de kasseienklassiekers. We willen hem dit jaar al een paar wedstrijden over de keien laten rijden, want als je puur naar zijn profiel kijkt, naar zijn fysieke mogelijkheden, naar zijn handling skills, en ook wel zijn gedrevenheid om in klassiekers te presteren, dan zou hij over twee tot drie jaar best een uitslag kunnen rijden in een kasseienklassieker.”

Matthews maakte dit seizoen de overstap van Orica-Scott. Bij die ploeg was hij in het voorjaar voornamelijk belangrijk in Milaan-San Remo en de Amstel Gold Race. In beide wedstrijden is een derde plaats zijn beste resultaat tot nu toe.

Dit artikel delen:

13 Reacties

Javier 9 januari 2017 om 09:08

Ik ga John missen :(

FondriestTF3 9 januari 2017 om 09:20

Ja, Degenkolb was gewoon een fijne vent. Matthews kwam bij Orica altijd een beetje arrogant over maar dat is ook maar een indruk. Misschien valt het allemaal wel mee.

Geraint 9 januari 2017 om 09:45

Ach, Degenkolb heeft ook al een paar keer laten blijken geen zo’n fijne knakker te zijn wanneer de stress hem wat teveel wordt. Belangrijkste vraag bij dit bericht is: welke wedstijden gaat hij dan rijden?

aapdedino 9 januari 2017 om 09:47

Probeer maar wat met Sinkeldam als kopman in de kasseiklassiekers. Al paar sterke races van gezien.

Bertvd 9 januari 2017 om 10:25

Hé, leuk nieuws. Dat Giant dat probeert nog eens wat met renners. Laat Kittel en Degenkolb maar met slaande dueren vertrekken. Moet maar zien dat ze het elders evenaren..

vlek 9 januari 2017 om 10:35

Leuk! Voorzichtig ontwikkelen lijkt me dan weer onzinnig; volgend jaar gewoon een mooi programma opstellen met een mooie selectie van dit soort koersen.

Tinkerbell 9 januari 2017 om 10:50

Volgens mij wilde Degenkolb liever zelf weg en was dat eerder zijn keuze dan die van Giant maar oke..

Colbrelli. 9 januari 2017 om 11:55

Waarom een renner van 26 jaar, die een topper is in het heuvelwerk, omscholen tot een kasseienman met het idee dat hij over 2 of 3 jaar misschien een uitslag rijdt? Matthews heeft met fatsoen nog nooit over een kassei gereden. Hij is geen kopie van Degenkolb, al denken ze dat daar wel.

LucasR 9 januari 2017 om 12:19

Snap ik wel! En ik vond net als anderen hier Matthews soms ook een beetje een arrogante mooiboy, maar zijn move naar Sunweb kan bij mij wel op sympathie rekenen.

Steven_E 9 januari 2017 om 13:11

Ronde van Vlaanderen & Amstel moeten zijn doelen worden, en Milaan-Sanremo uiteraard ook zoals voor iedereen die iet of wat snel is aan de meet. Parijs-Roubaix en Luik zijn onhaalbaar lijkt mij. Amstel opofferen om Parijs-Roubaix te testen zou onzinnig zijn. Doe dat als je boven de 30 bent en al 3x de Amstel gewonnen hebt ofzo (zoals Gilbert dat zou kunnen), maar toch niet nu?

assen 9 januari 2017 om 14:45

Dit verbaast mij enigszins. Matthews als kasseienrenner, zo had ik het nog niet bekeken. Maar goed, Degenkolb en Cancellara wonnen vrij recent zowel PB als MSR, dus waarom niet?

nederbelg 9 januari 2017 om 18:47

Wel boeiend, maar waarom gooit zo’n ploeg dat open en bloot in de media en spelen ze niet meer op het verrassingseffect? Laat zo’n jongen zich in de luwte testen, en kijk waar hij kan uitkomen.
Veel renners en ploegleiders zijn naar mijn smaak veel te open over hun doelen… leve de verrassing, het duiveltje uit het doosje, de sprinter die opeens uitpakt in een bergrit etc

fringale 13 januari 2017 om 19:29

Sprinters en kasseien heeft al meermaals bewezen een goede combinatie te zijn. En wat heet kasseien ? Ik zie Matthews hoge ogen gooien in bijv. Gent-Wevelgem, DDV en waarom niet de omloop. Ook Gaviria trouwens, die zweert bij Parijs-Roubaix als ultieme droomkoers.

Headlines

Materiaalzone

Populair