Sunweb trekt met Oomen en Dumoulin naar Luik

maandag 16 april 2018 om 16:04

foto: LaPresse/Spada

Sunweb heeft zijn selectie voor het vierde monument van het seizoen bekendgemaakt. Sam Oomen en Tom Dumoulin zijn twee van de vier speerpunten voor Luik-Bastenaken-Luik. Dat maakte de ploeg in een persbericht bekend.


Sunweb hoopt dat naast Oomen en Dumoulin ook Michael Matthews en Simon Geschke in de finale een rol van betekenis kunnen spelen. “Ons doel is om met Tom, Sam, Michael en Simon in de finale in te gaan, zodat we meerdere opties hebben. Een paar veranderingen in het parcours zullen de laatste 80 kilometer zwaarder maken dan de voorbije jaren. Hierdoor kan de finale vroeg geopend worden en zullen meer renners aanvallen, wat de koers harder te controleren maakt”, vertelt ploegleider Aike Visbeek.

Selectie Sunweb Luik-Bastenaken-Luik 2018:
flag-nl Tom Dumoulin
flag-de Johannes Fröhlinger
flag-de Simon Geschke
flag-us Chad Haga
flag-au Chris Hamilton
flag-au Michael Matthews
flag-nl Sam Oomen


Ook de damesploeg van Sunweb start met twee Nederlandse kopvrouwen: Ellen van Dijk en Lucinda Brand. “Dichter op de finish volgen de klimmetjes elkaar steeds sneller op. Dit zorgt voor een uitdagende koers”, stelt ploegleider Koen de Haan. “Iedere beklimming zal voor een schifting zorgen. Vorig jaar eindigde Ellen als vierde en dit jaar hopen we weer voor een topresultaat te gaan. We hebben een ervaren ploeg met rensters als Lucinda en Leah (Kirchmann, red.). De combinatie met jonge talenten zoals Liane Lippert, Juliette Labous en Ruth Winder zullen voor een mooie wedstrijd zorgen.”

Selectie Sunweb Luik-Bastenaken-Luik voor dames 2018:
flag-nl Lucinda Brand
flag-nl Ellen van Dijk
flag-ca Leah Kirchmann
flag-fr Juliette Labous
flag-de Liane Lippert
flag-us Ruth Winder

28 Reacties

Sanka101 17 april 2018 om 08:57

Gerard haan, het is tijd om van dit forum te gaan na zulke domme opmerkingen

LaurentJalabert 17 april 2018 om 09:20

Ik hoor mensen zeggen dat ze vrezen dat dat Dumoulin de Giro niet zal winnen. Zijn we helemaal leip geworden ofzo!? Super dat hij vorig jaar, vroeger dan gedacht, een grote ronde heeft gewonnen. Maar dat betekent toch niet dat hij dit jaar eventjes zal winnen (uiteraard is dat de ambitie wanneer titelverdediger bent). Hoe goed hij ook is. Er komt zoveel (ook geluk) bij kijken om een grote ronde te winnen, dat ik al blij ben als hij dit jaar alleen al de potentie laat zien dat hij top 5 kan rijden. Dat heeft hij immers ook niet zo vaak gedaan (lees nooit).

Jean Dumas 17 april 2018 om 18:41

Te licht bevonden als ronderenner? Euh

  • 1
  • 2

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.