Sunweb trekt met Oomen en Dumoulin naar Luik

maandag 16 april 2018 om 16:04
Sunweb trekt met Oomen en Dumoulin naar Luik

foto: LaPresse/Spada

Sunweb heeft zijn selectie voor het vierde monument van het seizoen bekendgemaakt. Sam Oomen en Tom Dumoulin zijn twee van de vier speerpunten voor Luik-Bastenaken-Luik. Dat maakte de ploeg in een persbericht bekend.

Sunweb hoopt dat naast Oomen en Dumoulin ook Michael Matthews en Simon Geschke in de finale een rol van betekenis kunnen spelen. “Ons doel is om met Tom, Sam, Michael en Simon in de finale in te gaan, zodat we meerdere opties hebben. Een paar veranderingen in het parcours zullen de laatste 80 kilometer zwaarder maken dan de voorbije jaren. Hierdoor kan de finale vroeg geopend worden en zullen meer renners aanvallen, wat de koers harder te controleren maakt”, vertelt ploegleider Aike Visbeek.

Selectie Sunweb Luik-Bastenaken-Luik 2018:
flag-nl Tom Dumoulin
flag-de Johannes Fröhlinger
flag-de Simon Geschke
flag-us Chad Haga
flag-au Chris Hamilton
flag-au Michael Matthews
flag-nl Sam Oomen


Ook de damesploeg van Sunweb start met twee Nederlandse kopvrouwen: Ellen van Dijk en Lucinda Brand. “Dichter op de finish volgen de klimmetjes elkaar steeds sneller op. Dit zorgt voor een uitdagende koers”, stelt ploegleider Koen de Haan. “Iedere beklimming zal voor een schifting zorgen. Vorig jaar eindigde Ellen als vierde en dit jaar hopen we weer voor een topresultaat te gaan. We hebben een ervaren ploeg met rensters als Lucinda en Leah (Kirchmann, red.). De combinatie met jonge talenten zoals Liane Lippert, Juliette Labous en Ruth Winder zullen voor een mooie wedstrijd zorgen.”

Selectie Sunweb Luik-Bastenaken-Luik voor dames 2018:
flag-nl Lucinda Brand
flag-nl Ellen van Dijk
flag-ca Leah Kirchmann
flag-fr Juliette Labous
flag-de Liane Lippert
flag-us Ruth Winder

Dit artikel delen:

28 Reacties

Wheely 16 april 2018 om 16:07

Grappig dat Tom Luik weer verkiest boven de Amstel.

Huubi 16 april 2018 om 16:07

Ik ben benieuwd wat Sam Oomen kan.

rahimns 16 april 2018 om 16:14

@wheely dat is logisch want dan kan hij langer op hoogtestage

KnightBiker 16 april 2018 om 16:21

De voorbereiding op de Giro vind ik toch wel erg minimaal worden voor Tom Dumoulin, ik betwijfel of er wel voldoende volume in het programma heeft gezeten. ik had liever de een week lang vollebak gekoerst dan alleen LBL en de Waalse pijl te doen. (en, heeft de ronde van Romandie afgedaan als voorbereidingskoers voor de Giro wegens te dicht erop volgend?)

vlek 16 april 2018 om 16:23

De voorbereiding was vorig jaar volgens mij exact hetzelfde.

Federstrong 16 april 2018 om 16:25

Tom Dumoulin heeft precies hetzelfde programma als vorig jaar richting de Giro en volgens mij heeft hij daar wel goed gereden!
Dus die aanpak was toen perfect voor hem, dan zie ik niet in waarom dat gewijzeigd moet worden.

KnightBiker 16 april 2018 om 16:30

@vlek & federstrong
ok, maak mij onterecht druk dus..

HoofdIsVrij 16 april 2018 om 16:37

Vorige jaar natuurlijk een beter voorseizoen met een volle Tirreno en geen valpartijen/materiaalpech. Ik ben benieuwd of we zondag al een idee krijgen van waar Tom momenteel staat.

Jean Dumas 16 april 2018 om 16:56

Tom kan hier winnen, wanneer goed geantichambreerd.

vluggejapie 16 april 2018 om 16:57

Hard te controleren. Matthews zal getergd zijn.

assen 16 april 2018 om 16:59

Ik ben benieuwd naar de prestatie van Dumoulin, zeker, maar nog maar naar de prestatie van Oomen. Twee jaar geleden was LBL toch wel de doorbraak van Sam, wat mij betreft. Vorig jaar deed hij ook goed mee, in een ontsnapping. Kijken of ie dit jaar een stap heeft gemaakt – tot nu toe rijdt ie dit jaar slechter dan vorig jaar (waarschijnlijk door knieproblemen).

Ruben_ 16 april 2018 om 17:47

Ik verwacht niet veel van Oomen door eerder genoemd knieprobleem @assen

ghostwriter 16 april 2018 om 17:58

@assen
Volgens mij klopt het niet dat Oomen slechter rijdt van vorig jaar. Hij werd 15e in de Tour Down Under, 13 in de Ronde van de Algarve en 13e in Parijs-Nice. Vorig jaar werd hij 15e in de Ronde van Andalusië, 14e in Parijs-Nice en 19e in de Ronde van het Baskenland. Hij fiets dus rond op ongeveer hetzelfde niveau als een jaar geleden maar dan, inderdaad, met (of net na) knieproblemen. Ik verwacht dat hij nu weer helemaal fit is aangezien het anders onverstandig zou zijn om hem de Giro te laten rijden. De Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik zullen een goed moment zijn om zichzelf (en dan voornamelijk zijn knie) te testen. Ik hoop dat hij in Luik-Bastenaken-Luik weer mee in de aanval gaat.

chasse patat 16 april 2018 om 19:19

Ik geloof er niks van dat de koers eerder wordt opengebroken dit jaar. Het wordt zondag mooi weer en er zijn weer veel kanshebbers. De groepjes zullen selectief steeds kleiner worden en pas op de St Nicolas en de slotkilometers in een beslissing vallen. En uiteindelijk wint Valverde.

Plavka 16 april 2018 om 19:23

Matthews tweede achter valverde?

assen 16 april 2018 om 19:34

@ghostwriter
Aan het eind van het jaar, in de Vuelta, vond ik Oomen toch wel echt beter dan nu. Je laat wel overtuigend zien dat Oomen rond dezelfde periode vorig jaar ongeveer even goed is als nu.

Floris 16 april 2018 om 19:38

De feiten bewijzen mijn ongelijk (tot op heden), maar Valverde moet toch wel te kloppen zijn. Isoleer hem, bestook hem in de finale van alle kanten met aanvallen en zorg zodoende dat hij geen macht meer heeft voor de eindsprint.

vanSpringel 16 april 2018 om 19:43

Ik vond Oomen vorig jaar helemaal niet slecht rijden, integendeel.

teunster 16 april 2018 om 19:50

Het valt vast wel weer eens de goede kant op voor Sunweb. Zoals vorig seizoen alles goed ging gaat nu echt superveel fout. Laten ze het geluk maar bewaren tot de Giro dan :)
Leuk team in ieder geval zo!

Charlie33 16 april 2018 om 20:00

Sunweb presteert zeermatig dit seizoen. Ze mogen wel wat laten zien in Luik.

kielabokki 16 april 2018 om 20:05

Er zit net een maand of anderhalf aan serieuze koersen op. Dit seizoen?

Samlambeej 16 april 2018 om 22:22

Sunweb had vorig jaar niet veel meer op zak (sprintje Baskenland en Cadel Evans race). Waar je vorig jaar Kragh Andersen had, heb je nu Teunissen gezien. Er zijn nog wat verzachtende omstandigheden in te roepen maar er is duidelijk sprake van een té hoog verwachtingspatroon.
De Ardennen wordt ook niks, als ze top 20 rijden mogen ze spreken van een succes.

Romāns Vainšteins 16 april 2018 om 23:05

Matthewa toch echt wel een kopman om voor te rijden.

gerardhaan 17 april 2018 om 02:12

Tot nu toe is het seizoen voor Sunweb zeer teleurstellend. Ik maak me echt zorgen voor de giro. Ik vrees dat Dumoulin zijn succes van vorig jaar niet zal kunnen herhalen. Hij is toch wat te licht bevonden als ronderenner moeten we constateren. Naar mijn mening zou Dumoulin beter functioneren in kleinere rondes zoals de Ronde van Zwitserland of de Binck Bank Tour. Zijn falen in de vuelta toont pijnlijk aan waar het aan schort, evenals het nog bijna verspelen van de giro van vorig jaar. De leiding van Sunweb moet dit m.i. ook inzien.

Wheely 17 april 2018 om 08:02

@gerardhaan
De laatste grote ronde die Dumoulin gereden heeft wint ie en jij constateert dat hij niet geschikt is voor het grote rondewerk?

Headlines

Materiaalzone

Populair