Sunweb stuurt piepjong team naar Catalonië

Sunweb stuurt piepjong team naar Catalonië

Hofstede mag voor eigen kans gaan - foto: Marcel Koch

dinsdag 14 maart 2017 om 08:55

Sunweb staat er als ploeg om bekend dat het jonge talenten een kans geeft. In de aankomende Volta Ciclista a Catalunya maakt de ploeg van Iwan Spekenbrink het wel heel bont. Er zijn liefst zes (!) neoprofs opgenomen in de selectie. Laurens ten Dam en Johannes Fröhlinger zijn de wegkapiteinen.

Dagsucces
De Duitse ploeg mikt in Catalonië, de WorldTour-koers begint maandag, op etappezeges. “We starten met een vrij jong team en bekijken per dag wat onze kansen zijn”, legt ploegleider Luke Roberts uit in een persbericht. “Begeleid door de ervaring van Johannes en Laurens, is dit een groeikans voor onze jonge renner en krijgen zij een kans om te schitteren. We mikken op sprintkansen met Max Walscheid, die ondersteuning krijgt van Phil Bauhaus. In de zwaardere ritten verwacht ik dat Chris Hamilton, Sindre Skjøstad Lunke en beide Lennards ons kunnen animeren en kansen kunnen creëren.”

flag-de Sunweb voor flag-es Volta Ciclista a Catalunya 2017
flag-de Phil Bauhaus
flag-nl Laurens ten Dam
flag-de Johannes Fröhlinger
flag-au Chris Hamilton
flag-nl Lennard Hofstede
flag-de Lennard Kämna
flag-no Sindre Skjøstad Lunke
flag-de Max Walscheid

Dit artikel delen:

22 Reacties

Noud89 14 maart 2017 om 09:01

Tsja, het zou me verbazen als hij een top-5 resultaat in een etappe uit voort gaat vloeien. Het zou me nog meer verbazen als Walscheid de inhoud heeft om in één van deze etappes echt tot sprinten te komen. Het zou me niet verbazen als Sunweb dit rondje met een mannetje of 3/4 beëindigd.

DeLuiaardVanLimburg 14 maart 2017 om 09:21

Het zou mij verbazen, als Laurens ten Dam hier podium zou rijden. Zou wel mooi zijn :P

assen 14 maart 2017 om 09:27

Holy f*ck!
Ik probeer me te verplaatsen in management van Sunweb.
Als het geen WT koers is vind ik dit gemakkelijker te verdedigen dan in een lagere (Nokere) Koers(e). Ik hoop dat de minder ervarenen kunnen terugvallen/leren van de oudjes – daar hebben ze wel heel veel vertrouwen in bij Sunweb. ;-)
Nou ja, wie weet pakt het goed uit – als je niet probeert weet je het niet.

Secondant 14 maart 2017 om 09:29

Kelderman is nu nog geblesseerd, en het past blijkbaar niet in de planning van Dumoulin en Barquil. Prima dat je dan zo’n ‘leerteam’ opstelt. Weinig te verliezen. Je kunt als (kleiner)WT-team nou eenmaal niet overal voorin mee willen doen.

vlek 14 maart 2017 om 09:40
Quote:
Prima dat je dan zo’n ‘leerteam’ opstelt. Weinig te verliezen. Je kunt als (kleiner)WT-team nou eenmaal niet overal voorin mee willen doen.

Exact! Wanneer de belangrijke renners die voor deze koers in aanmerking komen zich richting op de Giro (Dumoulin, Kelderman, Preidler en de rest van die groep), de weken van Baskenland en de Ardennen (Barguil en Oomen) of in Vlaanderen koersen (Matthews), dan kom je bij zulke selecties uit. Mooie koers om sterker te worden voor die jonge gasten.

ah-ja 14 maart 2017 om 09:40

Wordt in ieder geval mooi klimkoers

Polleke 14 maart 2017 om 09:46

De kolder van de WorldTour… deze selectie zegt eigenlijk : ” het is een verplicht nummer, anders…”

Jeff®ey 14 maart 2017 om 09:54

Hoe komen ze op 6 neoprofs? Bauhaus was vorig jaar al prof bij Bora en Walscheid was al prof bij Giant Alpecin vorig jaar

Noud89 14 maart 2017 om 09:56

Officieel zijn renners twee jaar neoprofs geloof ik. Vandaar dat Bauhaus, Kamna, Lunke en Walscheid daar nog in vallen. Alleen Hofstede en Hamilton zijn eerste jaars neo’s zo uit mijn hoofd.

Mathieu Moller 14 maart 2017 om 10:03

@Jeffrey
Hier is daar ook al een discussie over geweest. Gevoelsmatig zou ik zeggen dat er inderdaad maar twee neoprofs bij zitten, maar volgens de regel klopt het dus wel zoals het in het artikel staat.

mus van de maasstad 14 maart 2017 om 10:13

Maar goed dat dit niet de selectie van TLJ is. Dan had het topc alweer vol gestaan met WT onwaardig en bla bla bla…

Maar ff serieus… wat een zwak team zeg. Ik hoop maar dat er bij de TTT vn 41km geen tijdslimiet is

Jotto-Lumbo 14 maart 2017 om 10:24

Mus van maasstad, precies waar ik aan dacht.. Ik denk dat we nu ook wel mogen concluderen dat de breedte van de selectie TLJ is verbeterd tov vorig jaar. Zo’n tea’m gaan zij niet meer kunnen opstellen.

Wheely 14 maart 2017 om 10:26

Stel kuikens inderdaad, maar een beetje de ontsnapping zoeken a la VCS. Het is toch een vakantieploeg.

ChefSpijker 14 maart 2017 om 10:42

Walscheid mag nu telkens opdraven als invaller voor Wilco? Voor de Tirreno in elk geval wel en nu wellicht weer. Echt serieuze plannen met hem als sprinter lijken ze dan toch nog niet te hebben. Die gozer komt geen heuvel over en wordt dan zelfs naar Catalonië gestuurd…

Arema Pro Cycling Team 14 maart 2017 om 10:52

TLJ stuurt Gesink,Bennet,Clement,vdBroeck en Kruiswijk…eerste echt examen als ploeg voor de Giro.

Sunrider 14 maart 2017 om 11:05

Fantastische kans en ervaring voor alle renners. Dat er 6 jonge knapen tegelijk aan zo’n mooie ronde kunnen deelnemen komt ook een beetje door de omstandigheden, wie weet wat voor goed effect het op termijn kan hebben.

ippglobal 14 maart 2017 om 11:14

6 supergemotiveerde neo profs begeleidt door 2 ervaren renners. Voor Sunweb een goed meetmoment om te zien hoe ze zich ontwikkelen.

vanSpringel 14 maart 2017 om 11:54

Ben nog wel benieuwd wie er als ploegleider met de jonge garde afreist ?

Mathieu Moller 14 maart 2017 om 12:11

@vanSpringel
Lijkt me Luke Roberts, aangezien hij ook wordt genoemd in het artikel.

Rebellin 14 maart 2017 om 16:17

Zul je net zien, gaan ze gewoon met een etappetje naar huis:p

TykkeThor 14 maart 2017 om 16:31

Zwaargewichten als Bauhaus en Walscheid komen gevoelsmatig geen verkeersdrempel over, terwijl alle ritten met vlakke aankomst een geaccidenteerde aanloop hebben. Ik vrees dat ze geeneens aan sprinten toekomen, maar ze mogen me verrassen. Wel benieuwd hoe talenten Sunke, Kämna en Hofstede het hier gaan doen. En misschien dat Ten Dam nog ergens een leuke uitslag kan rijden.

schipperaar 14 maart 2017 om 17:01

Mozes kriebel wat een consternatie! weer, alsof moeders mee moet om de broekies en sokkies te wassen, hoe eerder het land uit hoe sneller de rijping.
Weg kapitein is leuk maar je ziet ze zelden als je ze nodig hebt.
Hoop dat Lennard zn gezondheidsproblemen achter de rug zijn, geen nieuws hierover?

Headlines

Materiaalzone

Populair