Sunweb-ploegleider Visbeek: “Prestatie Matthews in Waalse Pijl historisch”
foto: Marcel Koch
donderdag 19 april 2018 om 16:55

Sunweb-ploegleider Visbeek: “Prestatie Matthews in Waalse Pijl historisch”

Sunweb is onder de indruk van de prestatie van Micheal Matthews in de Waalse Pijl. Bling werd woensdagmiddag vijfde op de Muur van Huy. Ploegleider Aike Visbeek noemde dat resultaat bij Sporza historisch. “Hoe vaak gebeurt het dat de winnaar van de groene trui in de Tour de France het jaar nadien zo’n uitslag rijdt in de Waalse Pijl?”, vraagt hij zich af.

Volgens Visbeek is het niet helemaal de bedoeling om Matthews om te scholen naar een man voor de Ardennenklassiekers. “De fysieke mogelijkheden van Michael reiken heel ver. We willen hem in de klassiekers wel stappen laten zetten. We hebben bewuste keuzes in zijn voeding en training genomen, want we zien in hem een specialist voor de klassiekers. Dat kan ten koste gaan van zijn snelheid, maar hij haalt nog altijd goeie sprintwaardes. Alleen heeft hij dat dit seizoen door pech nog niet kunnen laten zien. De prestaties van Michael in de Ardennen vorig jaar smaakten naar meer en door zijn schouderbreuk na een val in de Omloop werden we ook gedwongen. Dit jaar lag het accent op de Ardennen.”

Teleurstelling in Amstel als motivatie
Ook tijdens de Amstel Gold Race was de Australiër bij de pinken, maar gooide pech roet in het eten. Tegenover WielerFlits gaf Visbeek toen aan dat Sunweb daardoor de zege wel eens gemist zou kunnen hebben. “Die lekke band in de Amstel Gold Race was een mokerslag voor zijn zelfvertrouwen. Daarom was hij extra gebrand op een goed resultaat in Hoei, om aan iedereen en aan zichzelf te laten zien dat hij er klaar voor was. Maar we hebben nog niet zwart op wit staan dat hij na 250 kilometer goed genoeg is om echt diep in de finale nog mee te zijn. In Luik-Bastenaken-Luik gaan we voor Sam Oomen, Tom Dumoulin en Michael. We zullen niet alles op hem zetten, maar hij is wel een van onze speerpunten.”

RIDE Magazine
39 Reacties
Sorteer op:
19 april 2018 20:20
Ik zie hem de groen trui nig vaker winnen. Ik denk echt dat hij de hegemonie van Sagan kan breken. Waar Sagan extra ounten sprokkelt, kan Matthews dat ook.
19 april 2018 20:49
Kan wel historisch zijn, maar ik zie nog geen overwinningen van Sunweb en Matthews staan of heb ik het mis?
19 april 2018 21:38
Je kunt natuurlijk alles historisch noemen, maar dan ga je wel aan de werkelijke betekenis (imo iets bijzonders/buitengewoon) voorbij. Het is wel een mooie prestatie.
19 april 2018 21:47
Matthews leverde wat mij betreft de meest bijzondere prestatie tijdens de Waalse Pijl. Ok, samen met Jelle
19 april 2018 22:05
Matthews zou in theorie alle Vlaamse koersen kunnen winnen qua bouw en kwaliteiten, Waaronder de ronde van Vlaanderen, de heuvels van LBL en de Waalse pijl zijn hem te zwaar.
De prestatie is inderdaad ook erg indrukwekkend van afgelopen woensdag.

Ik denk dat je moet kijken naar de bouw van renners, zal Sagan ooit de Waalse Pijl of Lbl winnen?

Ik heb dit altijd heel jammer gevonden aan Tony Martin, eigenlijk een soort van 2de Cancellara in spe, maar meneer wilde afvallen en een ronderenner worden.
Zie het resultaat..
19 april 2018 23:48
Sunweb is wel een ploeg met visie. De meeste renners in deze ploeg boeken voortgang
19 april 2018 23:49
Historisch is overdreven maar vond het zelf ook opmerkelijk. En dat er maar twee voorbeelden vergelijkbaar zijn de laatste 23 jaar zegt ook wel iets.
Zijn er buiten jalabert nog renners met punten en bergtrui? Misschien garzelli in giro?
19 april 2018 23:52
@joop jij hebt lbl vorig jaar niet echt gevolgd of wel? Ik zie matthews daar nu wel winnen a la gerrans. Hoei lijkt te zwaar inderdaad
20 april 2018 00:15
Albasini is al 2e, 3e en 5e geworden in de Waalse Pijl. Dat is toch de categorie sprinters waartoe ook Bling behoort.
20 april 2018 00:29
Lijkt me dat de ploeg bezig is met de Giro. Heb vandaag eens het routeschema bekeken en dat moet Dumoulin goed liggen. Misschien de aankomst op de Zoncolan wat minder, maar de rest is op zijn lijf geschreven. Mooie proloog, erg technisch en met hoogte verschillen.

Kijk er nu al naar uit.
20 april 2018 00:33
Hij won groen omdat Sagan gediskwalificeerd werd en Kittel laat in de Tour viel. Gaat gewoon bij 1 keer blijven.
20 april 2018 06:47
En omdat Erik Zabel, Freddy Maertens en Sean Kelly niet meededen.
Matthews won groen Punt.
20 april 2018 09:50
Sagan zou dit in de WP ook kunnen natuurlijk. Heeft slechts 1 keer meegedaan in 2013 en toen werd hij 12e, in dat jaar reed hij al podium in alle grote voorjaarsklassiekers en pakte hij groen in de Tour. Wat Matthews laat zien is zeker knap, ook in de tijdritten de laatste tijd, maar met een generatiegenoot als Sagan kun je niet meer over historische prestaties spreken.
20 april 2018 12:08
Albisini is ook een sprinter die bergrondje in catalonie gewonnen heeft dus dan kun je martin alaphilippe en valverde er beter ook bij pakken. Punt is juist dat matthews op vlakke ook subtop is.

Reacties zijn gesloten.