Sunweb-ploegleider Reef: “Roze trui expres verliezen speelt in onze gedachten”

vrijdag 4 mei 2018 om 18:12

Marc Reef liep na afloop van de openingstijdrit in de Giro d’Italia met een lach rond. “Een lekker gevoel. Heerlijk”, zegt de ploegleider van Sunweb, dat met Tom Dumoulin de tijdrit won en de roze trui pakte, tegen WielerFlits. “Gedurende de dag was het niet echt spannend, alleen de laatste paar kilometer waren echt heel spanend. […] Het is maar twee seconden wat hij uiteindelijk pakt, maar het is perfect.”

Of de ploeg de roze trui blijft verdedigen, wil Reef niet bevestigen. “De Giro is drie weken. Er komen nog heel lastige dagen aan. Ik denk niet dat er niet iets op vast te plakken is hoe lang we de trui vast gaan houden. De komende dagen zijn echt voor de sprintploegen en die zullen ook hun verantwoordelijkheid moeten nemen daarin”, legt hij uit. Expres de trui kwijtraken is ook aan de orde. “Dat speelt wel in onze gedachten. Het ligt ook aan andere ploegen. Het is niet aan ons om de koers te dragen de eerste dagen. We hebben de ploeg puur op het klassement gericht.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

10 Reacties

Dat 4 mei 2018 om 18:17

Ja geef die seconden meteen weer terug anders. In de vlakke etappes werken ze toch wel voor Viviani en zodra het lastig wordt zie je Sky direct vooraan.

Jean Dumas 4 mei 2018 om 18:18

Beoordeel elkaar als redactie voordat je een kop publiceert, alsjeblieft. ‘Pinot kijkt op tegen de hitte’, krijg nou wat. In de details zit je autoriteit, niet in de hoeveelheid artikelen die je produceert.

achterhoeker 4 mei 2018 om 18:18

Lijkt me duidelijk….van poppel morgen mee in de ontsnapping

Javier 4 mei 2018 om 18:24

@achterhoeker

Haha ik verwacht sws wel dat QuickStep de wedstrijd wil gaan controleren. Dus er gaat echt geen groepje wegkomen.

ivo001 4 mei 2018 om 18:37

Dennis of Campenaerts de boni’s laten pakken bij een tussensprint :)

assen 4 mei 2018 om 19:39

Kom jongens, het is allemaal een spel…
Liefst houden ze roze zonder er iets voor te hoeven doen natuurlijk.

Arry1337 4 mei 2018 om 19:43

Het is heel simpel, hij gaat 0 seconden willen verliezen op alle andere klassementsrenners, maar wanneer een ongevaarlijke renner voor het klassement voor het peloton uit blijft mag die prima de roze trui pakken.
Reden voor een hoop renners om proberen een sprint te ontlopen en met een grotere kopgroep weg te rijden. Dan wil ik nog wel zien of Quick Step genoeg hulp krijgt… al denk ik het wel.

Johnny7 4 mei 2018 om 20:26

Als je Dumoulin in je ploeg gaat houden dan zal dit vaker gebeuren dus toch maar eens denken aan sterkere knechten in de toekomst.

ah-ja 4 mei 2018 om 21:57

Verstandig, dan moet hun roze trui express niet op kop rijden

montventoux 4 mei 2018 om 22:09

Roze geeft je vleugels. Maar primadeluxe om dit zo te communiceren. Laat de anderen maar werken.

Headlines

Materiaalzone

Populair