Sunweb met drie troeven naar Omloop Het Nieuwsblad

Sunweb met drie troeven naar Omloop Het Nieuwsblad

Michael Matthews start als een van de kopmannen van Sunweb - foto: Sirotti

maandag 19 februari 2018 om 15:23

Sunweb heeft de selectie voor Omloop Het Nieuwsblad vrijgegeven. De ploeg heeft met Michael Matthews, Edward Theuns en Søren Kragh Andersen drie verschillende troeven achter de hand. Bij de vrouwen verdedigt Lucinda Brand haar titel.

De zwart-witte formatie wil zich zaterdag laten zien. “We willen agressief rijden en ons tonen in de vlucht van de dag”, vertelt ploegleider Arthur van Dongen. “Ons doel is Edward, Michael en Søren in goede positie in de finale te krijgen”, geeft hij aan. Matthews rijdt in België zijn eerste wedstrijdkilometers van 2018. “De Omloop is de eerste race van zijn seizoen na een goed trainingsblok met meerdere trainingskampen, ook op hoogte”, weet de ploegleider over Matthews te vertellen.

De Australiër begint wel vaker laat aan zijn seizoen. De afgelopen twee jaar reed hij pas zijn eerste wedstrijdkilometers in Parijs-Nice. Nu doet hij dat dus in België. Matthews rijdt dit jaar meer Vlaamse klassiekers. Ook E3 Harelbeke en Gent-Wevelgem staan op zijn programma.

Met de kleine wijzigingen in de finale van de race verwacht Van Dongen een spannend slot. “We verwachten dat de koers zwaarder zal zijn dan voorheen en we richten ons erop een rol te kunnen spelen met deze drie (Mattheuws, Theuns & Kragh Andersen) puncheurs”, spreekt Van Dongen zijn vertrouwen uit in zijn ploeg.

De Omloop Het Nieuwsblad staat voor zaterdag 24 februari gepland.

Selectie Sunweb voor flag-be Omloop Het Nieuwsblad 2018 (1.WT)
flag-dk Søren Kragh Andersen
flag-nl Roy Curvers
flag-au Jai Hindley
flag-au Michael Matthews
flag-nl Tom Stamsnijder
flag-be Edward Theuns
flag-nl Martijn Tusveld

Lucinda Brand
Voor het vrouwenteam van Sunweb staat titelverdedigster Lucinda Brand aan de start. Ook bij de dames kan de ploeg rekenen op drie verschillende troeven. Naast Brand staat ook Ellen van Dijk aan het vertrek. Met Coryn Rivera staat ook de revelatie van vorig jaar aan de start. “Ik heb er vertrouwen in dat we kunnen meedoen voor een goed resultaat. Uitgaande van verschillende manieren waarop de koers kan verlopen, denk ik dat het goed is om deze opties te hebben”, zegt ploegleider Hans Timmermans.

De Omloop Het Nieuwsblad (vrouwen) staat eveneens op zaterdag 24 februari gepland.

Selectie Sunweb voor flag-be Omloop Het Nieuwsblad (vrouwen) 2018 (1.1)
flag-nl Lucinda Brand
flag-nl Ellen van Dijk
flag-fr Juliette Labous
flag-nl Floortje Mackaij
flag-us Coryn Rivera
flag-nl Julia Soek

Dit artikel delen:

29 Reacties

HoofdIsVrij 19 februari 2018 om 15:30

Geen Mike Teunissen. Is die afgeschreven voor de Vlaamse klassiekers?

Arry1337 19 februari 2018 om 15:38

Inderdaad opvallend, maar misschien rouleren ze een beetje en past Teunissen voor deze met het oog op pieken in Roubaix?

hartstikkebedankt 19 februari 2018 om 15:39

Vorig jaar geen Matthews hier, kijken of hij serieus mee gaat doen in meerdere grote voorjaarskoersen dit jaar (als in: minimaal 1 winnen en een aantal korte (1-7) uitslagen).

vlek 19 februari 2018 om 15:41

Wat is er met Teunissen?

Aardig trio verder, alleen geen makkelijke eerste koers voor Matthews.

Javier 19 februari 2018 om 15:48

Denk inderdaad dat ze rouleren, aangezien Matthews er in de grote klappers niet bij zal zijn.

Imbatido 19 februari 2018 om 15:52

Opmerkelijke selectie met Hindley en Tusveld. Maar de voorjaarsploeg van Sunweb is ook wel heel beperkt, en in Kuurne doen ze niet mee. Teunissen rijdt in Abu Dhabi, misschien dat hij voor de Giro is voorzien en op die manier alvast met Dumoulin heeft gekoerst?

vlek 19 februari 2018 om 15:54

Teunissen rijdt in Abu Dhabi. Waarschijnlijk zit hij dan in de groep die ze in mei rond Dumoulin in gedachten hebben. Ik hoop alleen wel dat hij in maart en april nog wat van zijn eigen koersen kan rijden en richting de Giro niet exclusief met Dumoulin op pad moet.

hartstikkebedankt 19 februari 2018 om 16:00

Het is mij ook echt een raadsel waarom deze ploeg maar 23 renners telt en niet 26, ook al waren het maar renners aan de onderkant geweest.

vlek 19 februari 2018 om 16:03

Omdat ze stevig hebben geïnvesteerd in de bovenkant van hun selectie en ook vooral inzetten op de ‘bovenkant’ van de wedstrijdkalender.

Samlambeej 19 februari 2018 om 16:14

Ik vind het toch een mooie ploeg. Kragh Andersen mag ons opnieuw verassen. Ik wil nog zien of Bling het dokkeren op de kasseien leuk vind. Theuns in ieder geval tot op het bot gemotiveerd.

Jungle Man 19 februari 2018 om 16:30

Als ze maar goed opgewassen zijn tegen kou.

doeme80 19 februari 2018 om 16:34

Heerlijk, de eerste selectie. Het wielerjaar kan echt gaan beginnen.
Man, hoe lang kan een winter aanslepen zeg…

Patat Lefevre 19 februari 2018 om 16:46

Drie troeven die allemaal de top-10 niet halen.

GreenDay 19 februari 2018 om 16:53

@Patat Lefevre: Eet jij je schoen op als Theuns toch top tien rijdt? Ik durf te stellen dat Theuns dit jaar een semiklassieker wint.

schipperaar 19 februari 2018 om 16:55

Mooi trio met Brand, van Dijk en Rivera en met Matthews, Theuns en Andersen hebben ze een betere kaart uit te spelen dan met Theunissen gezien het beulswerk van hem voor Alberto vorig jaar.
@vlek
Dumoulin ziet graag zijn collega’s winnen, is geen veelvraat, lijkt me geen straf voor Mike dus.

vlek 19 februari 2018 om 17:13

Dumoulin kan nog zo’n toffe peer zijn, maar wanneer Teunissen echt volledig zijn programma zou rijden, dan is dat in maart en april natuurlijk wel vervelend voor zo’n jongen.

schipperaar 19 februari 2018 om 17:20

@vlek
In de giro doet ie véél meer ervaring op dan in die paar vlakke polder koersen met ongeinteresseerde bobo’s waar die andere drie meer kans van slagen hebben maar misschien moet je hem eens vragen of ie het vervelend vindt, zie hem meestal stralen in grote ronden.

vlek 19 februari 2018 om 17:28

Ik ben er vrij zeker van dat hij in maart en april gewoon zijn favoriete koersen kan rijden, dus is het waarschijnlijk geen kwestie, maar voor iemand die hem liefkozend Mike noemt, ken je zijn voorkeuren blijkbaar niet zo heel goed..

schipperaar 19 februari 2018 om 17:41

Mike is iets korter dan zijn achternaam, of ie al voor een lief heeft gekozen weet ik niet maar misschien kan je een tipje vd sluier oplichten betreffende zijn voorkeuren.

vlek 19 februari 2018 om 17:56

Wat? Pfff…

kelderfan 19 februari 2018 om 18:05

Gezien zijn voorkeuren is Mike Teunissen beter af bij TLJ volgend seizoen dan.

rahimns 19 februari 2018 om 18:33

Het is inderdaad wel vreemd als je bij TLJ weg gaat omdat je niet voor je eigen kansen mocht gaan en je nu het hele voorjaar in dienst zou moeten rijden van Dumoulin… dus ik ga er inderdaad ook vanuit dat hij nog voor zijn eigen kansen mag gaan de komende periode.

schipperaar 19 februari 2018 om 18:55

Zoals Dumoulin de weg vrij maakte voor Wellen ritwinst,kan voor Teunissen ook natuurlijk maar voor SUNWEB rijden is puur een strafkamp lijkt het.
Mike is best geschikt voor klassiekers maar zal altijd het onderspit delven tegen Sagan/Matthews en consorten, vluchten kan niet meer.

teunster 19 februari 2018 om 20:21

Ai ai nou dat zijn leuke namen!! Als SKA een stapje kan zetten als Theuns vindt wat hij zocht… top hoor.
Matthews is ooit bij de espoirs tweede geworden in de Ronde zag ik net… hij won de sprint om de 2e plek van onder andere Degenkolb… ik laat me verrassen! :)
Leuk dat hij na de grote rondes nu het klassieke werk aanpakt.

Patat Lefevre 19 februari 2018 om 20:53

@GreenDay Ja hoor ik eet zelfs het hele paar op. Wordt toch geen top-10.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair