Sunweb: “Kunnen met een goed gevoel naar de Giro”

maandag 23 april 2018 om 09:12
Sunweb: “Kunnen met een goed gevoel naar de Giro”

Sunweb-ploegleider Aike Visbeek is tevreden over het vertoonde vormpeil van Giro-kopman Tom Dumoulin in Luik-Bastenaken-Luik.  “Hij zat weer bij de beste twintig renners in koers, dus we kunnen met een goed gevoel naar de Giro”, vertelt Visbeek aan NUsport.

Dumoulin besloot de afsluiter van het ardennendrieluik op een vijftiende plaats, dit is zeven plaatsen hoger dan vorig jaar. “Ik denk dat Tom in Luik-Bastenaken-Luik op hetzelfde niveau zat als vorig jaar”, stelt Visbeek over de Giro-winnaar van 2017. De klassieker was voor Dumoulin een laatste test voor de start van de Giro d’Italia.

“Er waren iets van acht renners die zich volledig op Luik-Bastenaken-Luik gefocust hadden en daar zat Tom niet bij. Dan is het niet gek dat hij in de finale niet mee kon met de besten. Nu is het zaak om verder te kijken richting de Giro. Ik denk dat Tom op schema ligt.”

In de finale reed de wereldkampioen tijdrijden zich volledig leeg voor ploegmaat Sam Oomen, iets wat volgens Visbeek hoort bij het zijn van een team. “Sam was zondag de man met de beste benen bij ons en dan is het logisch dat Tom voor hem wil rijden. Tenminste, bij ons in de ploeg is dat normaal.”

Dit artikel delen:

27 Reacties

Secondant 23 april 2018 om 09:21

Goed om Dumoulin op die manier te zien rijden. Was inderdaad prima in orde, niet meer en niet minder. Precies waar hij moet staan. Kijk uit naar de Giro!

wiebipedia 23 april 2018 om 09:48

Die laatste uitspraak impliceert bij mij toch eerder het tegenovergestelde van wat visbeek zegt. Ik kan geen enkele reden bedenken waarom je anders dot zo stellig zonder aanleiding zou melden

tetedelacourse 23 april 2018 om 09:52

Ha, wat een fijne periode dit. De aanloop naar de Giro is begonnen!

Peterh14 23 april 2018 om 09:56

Dat je elke dag weer bedenkt dat de Giro alleen op Eurosport te zien is. Verpest voor mij zo’n groot deel van de (voor)pret.

On topic: heel benieuwd hoe het zal gaan met Dumoulin in de Giro, ‘eventjes’ weer meedoen voor de overwinning of zelfs podium verwacht ik eigenlijk niet.

Scotty 23 april 2018 om 09:58

Gaat Dumoulin nog iets rijden voor de Giro?

Romāns Vainšteins 23 april 2018 om 10:05

Vreselijk idd dat ES het nu weer gaat mogen vernaggelen ja. Wie weet gaan ze all-in en zetten ze Been er op met gratis hele goeie Italiaanse Espresso en een hele snelle nieuwste Smartphone.

Charlie33 23 april 2018 om 10:16

Sunweb heeft een goed resultaat in de giro heel hard nodig

skylimit 23 april 2018 om 10:17

Heb ik een andere koers gezien de laatste 20km dan ? Waar heeft Dumoulin zich volledig leeg gereden voor Oomen, of was dit niet in beeld dan ? Ik heb Dumoulin alleen achter Jungels proberen aan te springen en een keer achter Valverde en vervolgens nog met Wellens.
Toen Jungels gevlogen was, heb ik alleen Villela van Astana op kop van de achtervolgers werk zien doen. Dumoulin heb ik geen kopwerk zien doen voor Oomen, maar ik kan mij vergissen.

1103148 23 april 2018 om 10:32

@ skylimit
Nadat Oomen en Dumoulin gelost waren heeft Dumoulin Oomen teruggereden naar groep valverde

HoofdIsVrij 23 april 2018 om 10:37

ES heeft de huldiging van Dumoulin wel mooi in beeld gebracht. Pluspuntje voor hun wat dat betreft.

Wel behoorlijk zin in de Giro!

ikbenprocycling 23 april 2018 om 10:38

Volgens mij spartelden Oomen en Dumoulin gewoon mee in de volggroep, in tactisch gelijkwaardige verhouding. En als ik het me goed herinner zat Dumoulin vooral achter Oomen vanaf het vertrek van Jungels. Oomen was een klein promillage beter. (echter, Dumoulin verschoot ervoor misschien meer pijlen dan Oomen). Maakt allemaal niets uit, nodige koershardheid opgedaan richting Giro.

skylimit 23 april 2018 om 10:41

@1103148 en Oomen was de man met de beste benen en dan toch gelost worden;) Ik zou het terug moeten kijken, weet niet precies waar Oomen gelost zou zijn. Kan op de St.Nicolas zijn geweest, op de Falcon zat hij er volgens mij nog bij, omdat Dumoulin daar in de tegenaanval ging..

bosstime 23 april 2018 om 10:42

Heb 100x liever Been dan die belg. Die is pas irritant zeg. Karstwn Kroon daarentegen hoor ik wel weer graag.

limburgia 23 april 2018 om 10:48

@bosstime
Wuyts is ver over de datum .

DeLuiaardVanLimburg 23 april 2018 om 10:52

Hopen op Sander Kleikers, dat is echt een goede toevoeging aan het team als commentator. Maar hij is pas net gestart bij ES, dus dat zal wel een kleine kans zijn. Wat een verademing voor Eurosport dat ze hem gehaald hebben wel.

ghostwriter 23 april 2018 om 11:21

@ikbenprocycling
Op een gegeven moment waren zowel Dumoulin als Oomen gelost en toen heeft Dumoulin (niet in beeld) Oomen terug gereden. Oomen gaf dat direct na de wedstrijd al en bedankte Dumoulin (op beeld) daar ook voor.

Sunweb kan inderdaad met een goed gevoel richting de Giro kijken maar zullen met een zeer negatief gevoel op hun voorjaar terugkijken. Ze hebben minder gepresteerd dan LottoNL terwijl ze (in tegenstelling tot LottoNL) van de voorjaarsklassiekers wel een hoofddoel maken. Ook in de kleine rondes hebben ze tot nu toe alleen maar teleurstellend gepresteerd.

bosstime 23 april 2018 om 11:25

@Limburgia
Heb het over die belg van Eurosport, Jeroen van Bellegem. Zat gister toch weer een onzin uit te kramen. Bijv De ardennen is het mooiste stukje van vlaanderen.

Moosje07 23 april 2018 om 11:35

Ik zet het commentaar altijd gewoon op Engels, super enthousiast zijn die mannen en die hebben er écht verstand van. Plus dan zie je eens hoe iemand realistisch tegen Nederlanders aan kijkt. Wel jammer dat die in de Giro veel op Froome gefocust zijn wsl.

On topic: Denk inderdaad dat Dumoulin in dezelfde vorm verkeerd als vorig jaar, mogelijk wat frisser door een minder sterk voorjaar en oog op de tour. Enige nadeel is dat Froome dit jaar meedoet, dan zal hij toch bergop net wat sterker moeten zijn als vorig jaar want daar kan hij in de tijdrit niet veel op goedmaken. Ik vind Pinot ook erg sterk ogen, het zal tussen die 3 zijn in mijn ogen.

Samlambeej 23 april 2018 om 11:41

Ja, Aike en Iwan mogen in hun handen knijpen met zo’n topper als Oomen in hun rangen. Die rijdt al 2 jaar met de regelmaat van een gelouterde prof. Wat ik opmaak uit Sam’s reactie is enerzijds de bevestiging van het goed zijn en anderzijds de wil om een stap voorwaarts te zetten. Dat moet hij straks dan maar eens proberen in de Tour de Pologne.

ghostwriter 23 april 2018 om 12:00

@Samlambeej
Inderdaad, Oomen is een enorm talent en de enige kopman van Sunweb die dit jaar naar behoren presteert. Hopelijk kan hij de Giro uitrijden (en in de top 15 eindigen) om zo een extra stap in zijn ontwikkeling te zetten. Daarna moet hij maar even lekker op vakantie want hij rijdt relatief veel wedstrijddagen dit jaar.

ippglobal 23 april 2018 om 12:30

Kelderman en Teunissen waren toch ook gewoon goed ?

Spruch 23 april 2018 om 12:34

@bosstime
Je bedoelt waarschijnlijk de onvolprezen Jeroen van Belleghem.

ghostwriter 23 april 2018 om 12:35

@ippglobal
Teunissen is geen kopman maar deed het voor een man uit de tweede lijn (die door de tegenvallende vorm van Theuns meer voor eigen kans kon rijden) inderdaad redelijk maar Kelderman heeft jammer genoeg weinig kunnen presteren door zijn val. Ik denk niet dat Kelderman met een positief gevoel op zijn voorjaar terug zal kijken.

Veloburto 23 april 2018 om 12:58

Ik heb zelf Tele2 en die zendt Eurosport ook nog eens in een beroerde kwaliteit uit. Zit er over te denken om Eurosport player te nemen, maar lees wel heel veel slechte ervaringen hierover. Heeft iemand op dit forum goede ervaringen ermee? Ik heb een PS4 en een Samsung Smart tv iig

Lalsacien 23 april 2018 om 13:34

@bosstime en de Ardennen in Vlaanderen zijn best mooi en die liggen daar ook!

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair